Gheorghe Flutur anunta data pana la care va avea loc fuziunea locala PNL-PDL. Secretarul general al PNL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, ca anul 2014 este cel al consolidarii dreptei in Romania prin infiintarea marelui PNL, urmand ca pana la jumatatea anului 2015 sa fie facuta fuziunea in structurile din teritoriu, pentru pregatirea alegerilor din 2016. Gheorghe Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca anul 2014 va ramane in istorie ca fiind anul consolidarii dreptei politice in Romania, prin infiintarea marelui Partid National Liberal, rezultat din fuziunea PNL-PDL. "Dupa 25 de ani de tranzitie politica in Romania, dreapta s-a unit, iar anul 2015 va fi anul desavarsirii fuziunii in teritoriu", a spus senatorul sucevean. El a sustinut ca a contribuit substantial la procesul de fuziune, precizand ca in 5 ianuarie va participa la sedinta din Comisia de unificare a partidelor, unde vor fi stabilite criterii, principii si foaia de parcurs pentru "desavarsirea fuziunii la temelie", scrie Gandul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ministrul Teodorovici "absoarbe" sute de milioane de euro de Craciun si Anul Nou. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea sa dea lovitura la sfarsit de an si, in doar sapte zile lucratoare, sa trimita la Bruxelles facturi de 400 de milioane de euro, pentru a evita ca Romania sa piarda acesti bani. In 2014, Romania trebuia sa cheltuie 2,8 miliarde de euro. Daca nu atinge acest barem, diferenta va fi pierduta. Pana la 17 decembrie, fusese absorbita suma de doar 2,4 miliarde euro, se arata intr-o precizare transmisa "Evenimentului zilei" de catre MFE. "Riscul de dezangajare automata a fondurilor europene in actuala perioada de programare este cauzat de deficientele inregistrate in special in zona achizitiilor publice, pana in 2011", sustine MFE, care da vina pe guvernarea Emil Boc pentru problemele inregistrate trei ani mai tarziu.

CJ Constanta nu recunoaste prejudiciul produs de Nicusor Constantinescu. Au trecut trei luni si jumatate de cand DNA a intrebat oficial consilierii judeteni din Constanta daca se constituie parte civila in procesul intentat presedintelui institutiei, Nicusor Constantinescu, si unor angajati. Ieri, consilierii au votat propunerea vicepresedintelui CJC cu atributii de presedinte, Cristinel Dragomir, de a nu se constitui parte civila, deocamdata. "Propunerea mea este sa asteptam sa vedem rezultatul procesului. Vedem cat este, daca este vorba de vreo paguba, si imediat dupa hotararea definitiva care va fi, noi, Consiliul Judetean, sa ne constituim parte civila, sa introducem actiune la instanta civila pentru recuperarea prejudiciului", a precizat acesta, informeaza Romania Libera.

PNL vrea sa faca pace cu Antena 3. Dupa ce, in timpul campaniei electorale, Antena 3 a fost deosebit de critica cu prezidentiabilul Klaus Iohannis, acum, dupa ce acesta a ajuns la Cotroceni, lucrurile stau altfel. Liberalii, in frunte cu noul presedinte Alina Gorghiu, sunt invitati din ce in ce mai des la emisiunile acestui post. Mediul online si sustinatori ai lui Klaus Iohannis s-au revoltat in legatura cu prezenta Alinei Gorghiu la Antena 3. Apropierea de Antena 3 are insa o explicatie: liberalii vor sa aduca sub sfera lor de influenta postul detinut de familia Voiculescu, debusolat dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile, potrivit surselor EVZ. Varf de lance ar fi chiar primvicepresedintele PNL Teodor Atanasiu, deseori invitat al Antenei 3. De altfel, si alti liberali precum Mihai Voicu sau Alina Gorghiu sunt invitati in studiourile acestui post. Asistam deja la o repozitionare a Antenei 3, in conditiile in care jurnalistii si-au temperat tonul fata de presedintele Iohannis si echipa sa.

Liberalii sesizeaza neconstitutionalitatea unui amendament la bugetul pe 2015 propus de PNL. Liberalii Georghe Tinel si Eugen Nicolaescu au prezentat, luni, sesizarea privind neconstitutionalitatea legii bugetului de stat pe 2015, intre aspectele reclamate de PNL regasindu-se inclusiv un amendament initiat de liberali in comisiile parlamentare de buget-finante si adoptat ulterior. Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a prezentat motivele pentru care PNL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta Legii bugetului de stat pe 2015. Primul argument invocat vizeaza faptul ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, anunta Adevarul.