Doua directii in PNL: colaborare cu PSD sau trantirea Guvernului. Lideri ai noului PNL s-au intalnit, ieri, in prima sedinta din noul an, unde s-au stabilit, in linii mari, directiile strategice pentru 2015. Astfel, programul de guvernare are termen de finalizare data de 28 februarie, urmand ca o motiune de cenzura sa fie depusa ulterior. "Ca urmare a dialogului pe care l-am avut si cu premierul desemnat, Catalin Predoiu, suntem in etapa in care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentala, proiect care are termen 28 februarie", a spus Alina Gorghiu, la finalul sedintei PNL. Anterior, ea a facut referire la cum doreste PNL sa preia guvernarea, invocand ideea alegerilor parlamentare anticipate, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alba-neagra cu numele lui Dan Sova intr-o infografie despre realizarile Guvernului Ponta. Pe site-ul PSD a fost publicata o infografie in care se face o trecere in revista a realizarilor Guvernului Ponta. PSD se lauda, printre altele, cu "Demiterea oamenilor care genereaza probleme si care sfideaza cetateanul". Initial, acest punct a fost exemplificat prin trei nume, printre care si cel al lui Dan Sova, exclus din partid in luna noiembrie. Dupa cateva ore de la aparitia in presa a infografiei, cele trei nume au fost sterse. Alaturi de Dan Sova mai erau dati ca exemple negative Petru Lificiu si Dan Mihalache. Petru Lificiu este fostul sef al Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), iar Dan Mihalache a fost secretar general adjunct al Guvernului, iar in prezent este consilier prezidential, numele sau fiind vehiculat si pentru functia de sef al Cancelariei prezidentiale, anunta Adevarul.

Gyorgy Frunda critica UDMR pentru iesirea de la guvernare. Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta a declarat, luni, la RFI, ca in conjunctura actuala, iesind de la guvernare, "UDMR a luat o decizie gresita, pentru ca a renuntat la instrumentul cel mai eficace de a-si gasi aliati, pentru a-si promova proiectele in Parlament. In conjunctura actuala, iesind de la guvernare, dupa parerea mea, UDMR-ul a luat o decizie gresita, pentru ca a renuntat la instrumentul cel mai eficace, cel mai puternic de a-si gasi aliati printre partidele romanesti cu care sa-si promoveze proiectele de lege in Parlamentul Romaniei si a renuntat la mijloacele administrative pe care le ai daca esti la guvernare, pentru a ajuta comunitatea maghiara din Romania", a afirmat Frunda. Gyorgy Frunda a mai apreciat ca "liderii UDMR vor incerca sa reconstruiasca UDMR-ul", informeaza Gandul.

Vasile Dancu: Soarta Guvernului Ponta atarna si de Klaus Iohannis.Majoritatea parlamentara actuala nu e usor de spart. Sociologul Vasile Dancu crede ca soarta Cabinetului Ponta depinde in primul rand de modul in care va decide sa actioneze presedintele Klaus Iohannis, avand in vedere presiunile unor liberali de a intra la guvernare, dar si riscul pe care si l-ar asuma daca ar incerca o "guvernare-experiment" care sa duca la erodarea capitalului electoral pana la alegerile din 2016. Pe de alta parte, el considera ca demiterea Guvernului Ponta nu este usoara, intrucat acesta are inca o majoritate destul de solida in Parlament. Integral in EVZ.

Cristi Preda a contestat decizia de excludere din PMP.Ce sanse are europarlamentarul de a ramane in partid. Europarlamentarul Cristian Preda a contestat decizia conducerii PMP de excludere din partid la Comisia de Arbitraj a PMP, insa sansele sale de a ramane in partid sunt foarte mici. "Am contestat acum trei saptamani decizia de excludere din PMP. Cum nu am primit, pana in acest moment, nici macar o confirmare de primire, fac public textul trimis catre Rizia Tudorache, responsabilul comisiei de arbitraj si integritate, si catre Elena Udrea, presedinta PMP: Contest decizia prin care am fost exclus din PMP, decizie luata de Colegiul National pe 13 decembrie. Contestatia mea e justificata de faptul ca nu am fost informat ca in sedinta CEN din 17 noiembrie si in cea a Colegiului National mentionat se va discuta despre sanctionarea mea. In consecinta, nu am putut sa uzez de dreptul meu la aparare. Cred ca e vorba despre o incalcare flagranta a drepturilor politice si solicit interventia comisiei de arbitraj si integritate", a scris europarlamentarul Cristian Preda pe pagina sa de Facebook, anunta Adevarul.