PSD si PLR nu au incheiat nici acum protocolul de colaborare la guvernare. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a precizat ca PLR nu a incheiat nici pana in acest moment protocolul de colaboare la guvernare cu PSD, care ar fi trebuit semnat la sfarsitul anului trecut. "Azi am discutat as spune asa, rapid, asupra acestui subiect, pentru ca celelate probleme sunt cu mult mai importante. Dar, fara indoiala, in perioada urmatare acest protocol va fi definitivat si vom gasi un moment in care sa facem oficializarea lui inca o data, cu toate ca, va aduc aminte, a existat un moment in care am afirmat public cu totii reconstituirea USL, inainte de inceperea campaniei electorale", a spus Tariceanu, la finalul primei sedinte a coalitiei de guvernare, relateaza Mediafax. Tot astazi Tariceanu a precizat ca a redepus actele la tribunal pentru inregistrarea PLR. Dupa alegerile prezidentiale, gruparea PLR a intrat la guvernare, odata cu restructurarea Cabinetului Ponta, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Macovei, despre intalnirile dintre Iohannis si Ponta: Vreau sa stiu daca au fost discutii private. Poate fac un weekend impreuna. Europarlamentarul Monica Macovei a vorbit, la Adevarul Live, despre lansarea noii sale platforme politice - Asociatia M10 - si despre rolul acestei structuri pe scena politica, dar si despre relatia cu presedintele Klaus Iohannis. Adevarul: Incepem cu o intrebare referitoare la Asociatia infiintata ieri. Monica Macovei: Am lansat ieri Asociatia. Avem si un site care se numeste m10.ro, care cuprinde manifestul, primele trei proiecte si formularul de inscriere. In formularul de inscrierere, pe langa date de personale, avem si criteriile de integritate.Am avut 500 de inscrieri online intr-o ora si jumatate. Integral in Adevarul.

Comisia Europeana confirma declaratiile lui Vanghelie. Un audit al Comisiei Europene a gasit nereguli in cheltuirea fondurilor europene din Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice si, drept urmare, cu doua zile inaintea Craciunului a decis suspendarea platilor din una din axele prioritare ale programului. In acest sens, a existat o corespondenta intre Comisia Europeana si Ministerul Fondurilor Europene la sfarsitul anului trecut. Adica exact in perioada in care, recent expulzat din PSD, Marian Vanghelie facea acuzatii grave la modul in care firmele controlate de apropiatii lui Victor Ponta, Liviu Dragnea si Sebastian Ghita, au accesat si cheltuit fonduri europene. "Din cate stiu, s-a trimis inapoi la Guvernul Romaniei sa inceapa urmarirea penala. Stiti ce e pe hartia aia? Doua firme: Teldrum si Asesoft. (...) Sa-l intrebati pe domnul Teodorovici (n.r. - ministrul Fondurilor Europene) daca a primit o adresa de la Bruxelles sa se inceapa urmarirea penala pe fondurile europene", acuza Marian Vanghelie la inceputul lunii decembrie, la scurt timp dupa excluderea sa din PSD, informeaza Romania Libera.

Marian Petrache, secretar general al PNL: Gorghiu i-a cerut lui Chiuariu suspendarea din partid. Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a anuntat azi ca presedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut senatorului Tudor Chiuariu suspendarea din partid pana la clarificarea situatiei sale juridice. "Am vorbit azi (n.r. - luni) cu domnisoara presedinte Alina Gorghiu, am inteles ca a avut o discutie, ieri, cu domnul senator. Vedem ce spune domnul senator. (...) Domnisoara presedinte i-a cerut suspendarea din partid pana la rezolvarea situatiei sale juridice", a declarat Petrache, luni, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres. El a precizat ca nu cunoaste raspunsul pe care i l-a dat senatorul Chiuariu presedintelui PNL. Petrache a subliniat ca in statutul PNL este prevazut ca, daca un membru este condamnat pentru coruptie, cu suspendare sau executare, pentru fapte de coruptie, isi pierde de drept calitatea de membru de partid, scrie EVZ.

Raluca Turcan: Prin ordonanta plagiatului, Ponta omoara alte doua legi. Vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a vorbit, in emisiunea Adevarul Live, despre ordonanta de urgenta data de premierul Victor Ponta in ultima zi a anului 2014, prin care a modificat Legea Educatiei in scop personal, pentru a scapa de rusinea plagiatului. Adevarul: Discutam astazi despre sistemul de educatie din Romania. Invitatul nostru de astazi este vicepresedintele PNL Raluca Turcan. Ca om care se ocupa de strategia de educatie a PNL, cum vedeti OUG care a modificat legea educatiei in ultima zi a anului? Raluca Turcan: Pe scurt: antidemocratica, antieuropeana. Aproape ca a ajuns o traditie ca, la final de an, fara dezbatere publica, deci in mod netransparent, sa primim in sistemul de educatie ordonante care satisfac vadit sau mai putin vadit anumite interese. Integral in Adevarul.