Klaus Iohannis, in prima vizita externa la Bruxelles. Ce intalniri are programate seful statului. Presedintele Klaus Iohannis efectueaza, joi si vineri, prima sa vizita externa la Bruxelles. Seful statului se va intalni cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si cu cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Klaus Iohannis va sustine, maine dimineata, inainte de plecarea spre Bruxelles, o declaratie de presa pe Aeroportul Henri Coanda. Prima intalnire a presedintelui va avea loc in jurul orei 15.40 (ora Romaniei), la sediul Consiliului European , unde va sustine convorbiri cu Presedintele Consiliului European, Donald Tusk. La ora 17.05 (ora Romaniei), la sediul Comisiei Europene, Klaus Iohannis va avea convorbiri tete-a-tete cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la ora 17.45 (ora Romaniei) cei doi urmand a sustine o declaratie de presa comuna, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cati bani au primit partidele de la stat. Marele castigator al subventiilor este PSD. Peste jumatate de milion de lei au primit partidele politice de la stat, in luna decembrie. PSD ramane pe primul loc in topul subventiilor primite de partidele politice, cu suma de 183.171 de lei. Potrivit datelor comunicate de Autoritatea Electorala Permanente (AEP), liberalii au primit de la stat 127.290 de lei. Diferenta destul de mare se observa la partidul clasat pe locul al treilea, PDL, care a primit o subventie de 88.990 de lei, in timp ce pe locul al patrulea este PPDD, care a primit de la stat 76.969 de lei. Partidul Conservator, care a primit o subventie de doar 17.802 lei, ocupa locul cinci in clasamentul subventiilor, iar pe pozitia urmatoare se situeaza UDMR, cu 8.375 de lei. Bani de la stat a primit si Forta Civica, doar 3.085 de lei, dar si PNTCD, doar 1.542 de lei. In total, informatiile furnizate de la AEP arata ca statul a furnizat partidelor politice 507.228 de lei, anunta Gandul.

Tinel Gheorghe, liderul deputatilor PDL: Vrem sa-l trimitem pe Victor Ponta la groapa istoriei. Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a vorbit, in emisiunea Adevarul Live, despre planurile Opozitiei de a rasturna Guvernul Ponta,. Adevarul: Cum merg planurile Opozitiei? Am inteles ca au aparut mici disensiuni cu PNL privind impartirea pe functii. Tinel Gheorghe: Asta este bucuria presei. Nu au fost disensiuni. Am avut o sedinta de discutii, nu de negocieri, si pana ne-am baut cafelele am si finalizat discutiile. Mai sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le aducem la cunostinta partidului si le vom finaliza. Probabilitatile sunt mai multe, vom vedea ce se va decide. Adevarul: Sunteti liderul deputatilor PDL. V-ati supara daca ati ramane fara functie? Tinel Gheorghe: Ei, cum sa ma supar! Nici Ludovic Orban nu s-ar supara, nu are nicio suparare pe tema asta. Daca are suparari, are pe alte teme. Integral in Adevarul.

Cum si-a triplat UNPR numarul de parlamentari. Partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea l-a inregimentat, ieri, si pe Radu Stroe, ex-ministrul PNL, actual membru al PLR. De la inceputul actualei legislaturi si pana in prezent, UNPR si-a triplat, prin racolare, numarul de senatori si deputati, ajungand astfel sa aiba un cuvant de spus tot mai greu in negocierile politice. Deputatul Radu Stroe si-a dat, ieri, demisia din Partidul Liberal Reformator (PLR) condus de Calin Popescu Tariceanu si se va inscrie in UNPR. "Am demisionat din motive personale din PLR. Nu fac reprosuri nimanui si e decizie personala. La inceputul sesiunii parlamentare imi voi anunta adeziunea la grupul parlamentar al PSD, din care face parte si UNPR", a explicat Stroe, scrie Romania Libera.

Zgonea: Votul prin corepondenta trebuie introdus pentru toata lumea, nu doar diaspora. Votul prin corespondenta nu se poate face doar pentru diaspora, a declarat miercuri Valeriu Zgonea, presedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale. "Votul prin corespondenta nu se poate face doar pentru diaspora. Votul prin corespondenta se face pentru un anumit tip de scrutin, pentru toti cetatenii Romaniei. Asta e o chestie foarte grea, altfel ar fi neconstitutional", a precizat Zgonea la finalul primei sedinte a comisiei parlamentare. El a aratat ca securitatea este stabilita prin masurile prevazute in textul de lege, anunta EVZ.