De ce nu se grabeste Traian Basescu sa intre in PMP. Posibile scenarii privind viitorul fostului presedinte al Romaniei si cosmarul celor de la Antena 3. Traian Basescu tace de ceva vreme. Sau cel putin asa ni se pare noua, celor obisnuiti cu agitatia ultimilor ani, pentru ca in realitate nu au trecut decat doua luni (n.a. doar o luna in realitate, ceea ce ne arata cate feste ne poate juca mintea ) de la turul doi al alegerilor prezidentiale. Ziaristi, oameni pasionati de politica sau politicieni, moderatori de talk-showuri sau moguli aflati intr-o stare provizorie de libertate devenisera dependenti de Traian Basescu. Si transmiteau aceasta stare mai departe. Cred ca nu a existat o zi lasata de la D-zeu in care sa nu se vorbeasca de Traian Basescu, cel putin din anul 2009 incoace. Parea ca eram un popor intreg care treceau prin proceduri de suspendare a Presedintelui asa cum te duci in vizita la dentist. Adica o data la 6 luni si se lasa cu durere. Pentru unii sau pentru altii, scrie Dan Andronic in EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce sanse dau analistii noului PSD, pastorit de Geoana si Vanghelie. Mircea Geoana si Marian Vanghelie, exclusi, in prezent, din PSD, sunt decisi sa infiinteze un nou partid de stanga, care sa fie o alternativa la PSD. Analistii contactati de "Adevarul" sustin ca ceea ce isi propun cei doi social-democrati este riscant. In cel mult doua saptamani, grupul de initiativa care va lucra la platforma noului PSD isi va incepe activitatea. In acest grup se vor regasi, sustine Marian Vanghelie, 25 de parlamentari PSD, care deja si-ar fi anuntat sustinerea pentru ambitiosul proiect. Dan Ionescu, analist politic si blogger "Adevarul", atrage atentia ca succesul noului proiect al lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie depinde de mai multi factori, printre cei mai importanti fiind timpul si resursele financiare, anunta Adevarul.

Noua majoritate in jurul PNL in Consiliul Municipal Suceava dupa ce viceprimarul PSD a fost destituit. O noua majoritate in jurul PNL s-a constituit, vineri, in Consiliul local al municipiului Suceava, iar viceprimarul PSD Gavril Varvara a fost destituit din functie, in locul sau fiind ales din partea grupului liberal consilierul Lucian Harsovschi, fost viceprimar in mandatul 2008-2012. Consiliul Local Suceava a decis, vineri, cu 14 voturi pentru demiterea viceprimarului PSD Gavril Varvara, in lipsa grupului consilierilor PSD care a parasit sedinta. Ulterior, singura propunere pentru locul de viceprimar vacantat a fost cea a grupului PNL, consilierul local Lucian Harsovschi, fost viceprimar in mandatul 2008-2012. El a fost votat de toti cei 14 consilieri locali prezenti. Primarul Ion Lungu a multumit in sedinta viceprimarului PSD Gavril Varvara pentru activitatea depusa mentionand ca nu e o tragedie ca s-a schimbat majoritatea, informeaza Gandul.

Ion Iliescu si Adrian Nastase sustin ca in PSD e nevoie de "intelepciune" nu de excluderi si scindari. Fostii presedinti ai social-democratilor Ion Iliescu si Adrian Nastase au sustinut ca in PSD este nevoie de "intelepciune" si nu de excluderi sau scindari. Iliescu, care s-a opus excluderii lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie din partid, a adaugat ca opiniile lor ar fi trebuit ascultate si analizate. La randul sau, Nastase a spus ca formatiunea ar fi trebuit sa invete din greselile trecutului. Intrebat de ce a lipsit de la ultimele sedinte ale PSD, Ion Iliescu a declarat ca asteapta Consiliul National al partidului. "Va fi (un Congres, n.r.), dar va fi intai un Consiliu National. Astept Consiliul National ca sa particip la dezbaterile in legatura cu ce este de facut", a spus Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a spus ca absenta sa de la sedinte nu are nicio legatura cu eticheta de "partid comunist", afirmand ca "acestea sunt bazaconii", scrie EVZ.

Clement Negruţ (PMP): Nu exclud o candidatură la şefia partidului. Secretarul general al Partidului Mişcarea Populară, deputatul Clement Negruţ, a declarat joi că nu exclude posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru preşedinţia partidului. „Nu vă ascund faptul că sunt preocupat de viitorul acestui partid şi dacă consider că, prin experienţa mea, prin capacitatea mea politică, pot să coordonez activitatea acestui partid şi să-l pregătesc, împreună cu o echipă, categoric, pentru alegerile din 2016, nu o să stau niciun minut pe gânduri. Dar în momentul de faţă eu am o altă sarcină foarte importantă în calitate de secretar general, prin acţiunile şi prin activitatea partidului să ţin partidul cât mai unit. Doi, să organizez un congres, într-o perioadă foarte scurtă de timp, iar trei, coordonez şi echipa de modificare a statutului, statutul pe care vom avea alegeri în viitorul congres. Deci eu am de lucru acum suficient, dar încă o dată vă spun, nu exclud o candidatură. Nu o exclud“, a spus Negruţ, citat de Agerpres. Pe de altă parte, el a vorbit şi despre motivele care l-ar putea împiedica să candideze: faptul că îi displace Bucureştiul, dar şi pentru că nu doreşte să petreacă prea mult timp departe de familie, anunta Adevarul.