Dragnea, despre motivele pentru care Geoana si Vanghelie au fost exclusi din PSD: Toata lumea a stiut ca au sabotat partidul, altfel nu exista un vot in unanimitate. Au fost multe motive, dar cel mai important motiv a fost ceea ce stiam cu totii, si care de fapt a umplut paharul, si anume ca in timpul campaniei electorale la europarlamentare si la prezidentiale, Marian Vanghelie nu a muncit pentru partid, ba dimpotriva, iar in timpul campaniei de prezidentiale si Mircea Geoana a avut aceeasi pozitie. Au avut intalniri cu cei de la PNL-PDL, Marian Vanghelie le-a cerut unora sa se stranga semnaturi nu mai stiu pentru ce candidat la europarlamentare. Lucrurile astea erau stiute.", a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea TV, potrivit EVZ.ro.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

DW: Obama, un discurs impresionant. Barack Obama s-a prezentat din nou in forta: dispus sa intre in lupta, sa atace, sigur de sine. A aratat ca nu se lasa intimidat de republicani, ba dimpotriva i-a amenintat ca va face uz de dreptul sau de veto in tentativa lor de a ataca programul de asigurari de sanatate, asa-numitul Obamacare sau de a impune sanctiuni suplimentare la adresa Iranului. Mesajul presedintelui a fost cat se poate de limpede: America a parasit "valea plangerii" ajungand din nou in varf. Economia SUA se dezvolta in ritm record, somajul scade, Wall Street-ul e in crestere, iar preturile la petrol rareori au fost asa de scazute. De toate acestea urmeaza a profita marea masa a populatiei americane. Inainte de toate, insa, il avantajeaza chiar pe presedinte: popularitatea lui Obama a crescut brusc. Realizarile din ultima vreme se oglindesc deja in sondaje, scrie Deutsche Welle.

Geoana vrea sa se duca cu platforma la Congresul PSD si sa candideze la sefia partidului. Mircea Geoana le promite liberalilor ca ii va ajuta sa darame guvernul Ponta, dar pune o conditie majora: presedintele Klaus Iohannis sa fie dispus sa faca o coalitie de tip german intre noul PNL si noul PSD. Exclus din PSD, planul central al lui Geoana nu este de a forma un nou partid, ci de a propune o platforma politica cu care sa candideze chiar la Congresul PSD. Fostul lider al social-democratilor a precizat ca alaturi de alti colegi va participa fizic la Congresul PSD pentru a prelua din nou puterea in partid. Previziunea lui Geoana este ca guvernul Ponta va pica pana in luna aprilie, iar Victor Ponta si Liviu Dragnea nu vor mai avea functii la Palatul Victoria in momentul Congresului PSD, potrivit Gandul.

Cati bani a primit Elena Udrea de la stat pentru terenul Ioanei Basescu. Dupa ce Ioana Basescu si-a achizitionat un teren in comuna Nana, judetul Calarasi, fiica presedintelui l-a dat in arenda chiar Elenei Udrea, prin firma Agro Green Nana. Aceasta a primit inclusiv subventii de la stat, de aproape 90.000 de lei. Sefa PMP a primit si subventii de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru terenul lucrat, in valoare de aproape 90.000 de lei doar avansul. Potrivit reprezentantilor APIA, "cuantumul pentru plata SAPS este de 156,89 euro/ha". Drept urmare, Agro Green Nana SRL ar urma sa mai primeasca alti aproximativ 112,400 de lei (n.r. - aproximativ 25.500 de euro) pentru terenul luat in arenda, potrivit ziarulring.ro.

Sorin Ovidiu Vantu critica dur liderii politici, pe premierul Victor Ponta, pe senatorul Mircea Geoana, co-presedintii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu dar si pe vicepremierul Gabriel Oprea. "Ponta se tine cu ghearele si dintii de functii, Geoana e un fel de Tariceanu al P.S.D.-ului care topaie in jurul borcanului cu miere, sub presiunea dosarelor penale, Blaga se retrage, Predoiu e o mazeta infuriata care se vede premier, Gorghiu e ilustrarea perfecta a gospodinei deraiate de la cratita care-si tuguie ca o porumbita dulcica si inepta tot felul de aiureli pe teme lipsite de orice relevanta, Oprea, care este supranumit in cercurile noastre "Gabi minte mica", isi negociaza deja viitoarea tradare", scrie Sorin Ovidiu Vantu pe blogul sau, citat de Romania libera.