Dragnea vrea sa tina Justitia intr-un singur cartier. Trimis in judecata in dosarul fraudarii referendumului din 2012, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, va investi 270 de milioane de euro, din fondurile institutiei, intr-un proiect botezat "Cartier pentru Justitie". Dragnea a sustinut, ieri, ca terenul situat vizavi de Tribunalul Bucuresti, respectiv fostul amplasament al esplanadei, reprezinta prima varianta pentru construirea obiectivului. Cartierul pentru Justitie reprezinta un obiectiv de investitii publice al Ministerului Dezvoltarii si include construirea unui complex urbanistic destinat sediilor unor institutii apartinand sistemului judiciar, precum: CSM, Inspectia Judiciara, CAB, Judecatoriile sectoarelor 2 si 3, Parchetele de pe langa Tribunalul Bucuresti, INM si Scoala Nationala de Grefieri, scrie Romania libera.ro.

Actualitate politicaFoto: Colaj foto

ANI si neincrederea in democratie. Presedintele Klaus Iohannis a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate. Se confirma astfel nu doar prima sentinta, dar si concluziile unor reflectii atente asupra temeiurilor juridice. Daca ANI, institutie laudata abundent in rapoartele occidentale de monitorizare, a putut gresi atat de mult, inseamna ca ceva e in neregula cu legea insasi. Pornind de la prezumtia fireasca ca toate partile au actionat cu buna credinta, inseamna pur si simplu ca legea e neclara, insuficienta sau ca ingaduie interpretari contradictorii. Dupa aceasta sentinta, care risipeste indoielile vicioase ce dadeau tarcoale presedintelui, e firesc sa ne intrebam daca nu e cazul ca incompatibilitatile sa fie puse, in sfarsit, in termeni mai limpezi. E de inteles ca la Bruxelles sau Washington se manifesta temerea ca declansarea unui proces de revizuire ar putea antrena o prabusire totala a sistemului de constrangeri montat cu multa dificultate. De aceea romanii sunt mereu avertizati sa nu modifice legile. Dar e mai greu de inteles de ce nu se creeaza in mediul politic intern un curent de opinie care sa imbine exigenta in materie de onestitate administrativa cu o abordare calma si echilibrata. O casa, care e incuiata din motive de securitate cu prea multe lacate, tinde sa devina captiva, scrie Deutsche Welle.

Gorghiu si Blaga cauta 50 de parlamentari anti-Ponta. In urmatoarea luna, liderii PNL trebuie sa rupa circa 50 deputati si senatori din coalitia majoritara si sa convinga UDMR sa voteze motiunea de cenzura, daca doresc sa dea jos guvernul Ponta in aceasta primavara. In acest moment, majoritatea este formata din 332 de parlamentari, din PSD, UNPR, PCPLR si minoritati. Teoretic, in opozitie se afla 239 de parlamentari, din PNL si PDL, UDMR, PP-DD si minoritati. Totusi, la 15 decembrie 2014, cand guvernul Ponta IV a primit votul de investitura, a fost sustinut de 377 de deputati si senatori, in timp ce impotriva au fost doar 134. UNPR se declara dezamagit, dar nu tradeaza, spune Gabriel Oprea, potrivit EVZ.ro.

Dragnea: Grebla,un coleg bun si eficient; PSD nu are sectie de investigare sau serviciu de informatii. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, joi, ca Toni Grebla a fost un coleg "bun si eficient" cat timp a fost membru al partidului, el aratand ca PSD nu are sectie de investigare sau serviciu de informatii pentru a preintampina afectarea propriei imagini. "Pentru noi, Toni Grebla a fost coleg bun, eficient, un om politic cu experienta. Cand a fost propus acolo (la CC, nr.), a fost propus beneficiind de increderea celor care l-au propus. Acum nu mai e membru PSD, e judecator la CCR", a spus Dragnea, potrivit Gandul.

Moldova s-ar putea alege cu o "coalitie monstruoasa" de guvernare. Parlamentul de la Chisinau mai face o incercare in aceasta seara de a-si alege, prin vot secret, conducerea. Deocamdata balanta inclina spre o alianta minoritara PLDM-PDM sustinuta din umbra de Partidul Comunistilor. PL a fost exclus din schema. Nu este clar, deocamdata, daca o astfel de combinatie cu comunistii este sustinuta de toti deputatii PLDM, scrie Deutsche Welle. Partidul Democrat (PDM) a mintit atunci cand a spus ca Partidul Liberal ar bloca negocierile pentru crearea coalitiei de guvernamant. De fapt, PDM s-a dezis, peste noapte, de intelegerile la care s-a ajuns la intalnirea de marti cu emisarii europeni. Afirmatia apartine liderului PL, Mihai Ghimpu. El a prezentat jurnalistilor cele trei puncte convenite marti de cei trei lideri pro-europeni cu emisarii europeni: 1. Cele trei partide formeaza o comisie care va propune in termen de trei luni o solutie pentru problema privind alegerea presedintelui Republicii Moldova...