Cum si-au luat amenda deputatii din cauza lui Petre Roman. Membrii Comisiei Juridice sunt nemultumiti dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) i-a amendat cu 2.000 de lei pentru ca nu l-au revocat din functie pe Petre Roman. Contactat de EVZ, deputatul Valeria Schelean, membru in Comisia Juridica, a declarat ca nu a primit inca niciun proces verbal de la ANI, insa va ataca aceasta decizie in instanta. Acelasi lucru il va face si Theodor Nicolescu, vicepresedinte al Comisiei Juridice, el fiind cel care a condus sedinta de luni in care ar fi trebuit sa se dea curs solicitarii ANI privind revocarea mandatului lui Roman. Raportul ANI privind starea de incompatibilitate a lui Petre Roman a fost intocmit la data de 12 martie 2013. Potrivit Legii nr. 176/2010, Petre Roman ar fi trebuit sa faca o contestatie in termen de 15 zile din momentul in care raportul de evaluare a conflictului de interese a fost publicat la Curtea de Apel Bucuresti. Roman a facut contestatie la vremea respectiva, insa deputatul a gresit adresantul si nu a dovedit plata taxei de timbru. El a depus contestatia la Tribunalul Bucuresti si a fost respinsa pentru ca din dosar lipsea certificatul de taxa de timbru, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Fostul consilier prezidential Iulian Fota, despre afirmatiile Elenei Udrea: "Basescu era greu de manipulat. Unele afirmatii sunt barfe". Fost consilier prezidential pe probleme de securitate in mandatele lui Traian Basescu, Iulian Fota a declarat, intr-un interviu acordat "Q Magazine", ca desi unele dintre afirmatiile Elenei Udrea ar putea fi adevarate, altele sunt "barfe". "In cei sase ani de activitate la Cotroceni, nu m-am intersectat cu situatii precum cele descrise de doamna Udrea. Ele, daca sunt adevarate, tin de o alta lume, paralela celei tehnocratice, de stat, lumea politico-mediatica. Este o mare diferenta intre o lume si cealalta. In prima se opereaza cu informatii certe sau cu un grad mare de certitudine, cineva garantand pentru acuratetea lor. In lumea politica, de unde vine si doamna Udrea, se opereaza primordial cu barfe, zvonuri, intrigi, un stil complet diferit", a declarat Fota pentru qmagazine.ro. "Cred ca este exagerat, de exemplu, sa te consideri a fi un canal de informatii alternativ pentru presedinte, sa te compari practic cu un serviciu de informatii, tinand cont de potentialul informativ al unei institutii care in niciun caz nu se poate compara cu posibilitatile unei persoane", a adaugat el, anunta Adevarul.

Paleologu: Proiectul PMP s-a terminat intr-un fiasco lamentabil. Deputatul Theodor Paleologu a declarat la RFI ca a trecut la grupul parlamentar PNL, dupa ce "proiectul nobil PMP s-a terminat intr-un fiasco total". Parlamentarul mai precizeaza ca a ales PNL, pentru ca l-a sustinut pe Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale. Theodor Paleologu declara ca "proiectul PMP, care era un proiect foarte frumos, era ceva care intr-adevar putea da speranta multora s-a terminat intr-un fiasco total. Este evident ca proiectul nobil, frumos, generos, entuziasmant poate pentru unii, al PMP s-a terminat intr-un fiasco lamentabil chiar", informeaza Gandul.

Cristian Rizea, despre acuzatiile aduse de Elena Udrea: "Am privit siderat aceste afirmatii. Singura mea vina este ca o cunosc de 14 ani". Cristian Rizea a reactionat, azi, la acuzatiile aduse de Elena Udrea. PSD-istul spune ca a luat legatura cu avocatii sai si o va da in judecata pe Elena Udrea. "Am privit siderat aceste afirmatii. Singura mea vina e ca o cunosc pe Elena Udrea, de 14 ani, ne-am cunoscut asa, ca amici de familie, sa zic. Dar asta nu inseamna ca eu vreodata voi abdica de la principiile mele si intre Elena Udrea si statul de drept, o voi alege pe ea. Atunci cand un om greseste trebuie sa raspunda in fata legii. Si niciodata n-o sa acuz SRI si DNA doar pentru ca asa doreste ea. E intr-o situatie regretabila, si imi pare rau pentru ea, dar eu am fost constat in pozitiile publice pe care le-am avut. Sa mearga in fata justitiei. Faptul ca mi-am permis sa apar institutiile statului, inseamna ca Elena Udrea sa arunce cu noroi in mine?", a spus Cristian Rizea pentru postul B1 TV, scrie EVZ.

Senator PNL: Castrarea chimica a pedofililor, comparabila cu condamnarea homosexualilor in anii 50. Viceliderul senatorilor PNL, Octavian Motoc a comparat, in Senat, o eventuala castrare chimica a pedofililor, prevazuta de o initiativa aflata in dezbatere, cu practica similara aplicata homosexualilor in anii 50, care a dus la numeroase sinucideri, precum cea a matematicianului Alan Turing. "As dori sa reamintesc faptul ca in anii 50 homosexualitatea, de exemplu, era considerata o incalcare a legislatiei si erai obligat sa optezi, in anumite state considerate conservatoare din Europa, fie sa pleci la inchisoare pentru constatarea unui asemenea comportament, fie sa fii supus acestui proces de castrare chimica, lucru care a condus de foarte multe ori la acte de sinucidere. Fac o trimitere, doar asa, in treacat, ca in aceste zile un film, care cu siguranta va avea castig de cauza la Oscar, "The Imitation Game", se refera la o asemenea situatie si, pentru a nu se ajunge la astfel de situatii destul de grave si pentru a nu incalca aceste tratate, cred ca pozitia guvernamentala este una corecta si necesara", a spus Octavian Motoc, anunta Adevarul.