Ce a spus Iohannis in Parlament despre Legea Big Brother si despre ordonanta traseistilor Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, luni, un discurs in fata Parlamentului, in care a vorbit despre noua legislatie electorala, despre legile Big Brother si despre Justitie. Totodata, seful statului a trasat noile teme politice pentru parlamentari. Discursul presedintelui Klaus Iohannis: "Domnule presedinte al Senatului, domnule presedinte al Camerei, domnule premier, domnilor ministri, onorati parlamentari, am dorit ca la inceputul acestei sesiuni parlamentare sa ma adresez dvs., celor care sunteti parte a organismului reprezentativ suprem. Va rog sa priviti prezenta mea aici ca pe un semn de deschidere si respect fata de puterea legiuitoare. Ca presedinte al Romaniei imi asum o relatie de parteneriat cu Parlamentul. Un asemenea parteneriat raspunde spiritului Constitutiei si asteptarilor cetatenilor, dar are si insemnate asteptari practice. Puterile statului sunt chemate sa lucreze impreuna in serviciul cetatenilor... " Integral pe Adervarul.ro.

Politic Show - Colaj fotoFoto: Colaj foto

Udrea parafrazeaza un pastor luteran antinazist: Daca azi ma iau pe mine, astfel, maine va iau pe dvs. Elena Udrea a parafrazat, in plenul Camerei, convocat pentru a se pronunta asupra cererilor Justitiei in cazul sau, un poem scris de un pastor luteran antinazist, spunand: "Daca astazi ma iau pe mine, in felul acesta, maine va iau pe dumneavoastra, poimaine pe ceilalti care au curajul sa vorbeasca". "Ultima perioada nu a fost deloc simpla pentru mine, dar am avut ocazia sa regasesc dupa mult timp unul dintre discursurile si poemele pastorului luteran Martin Niemoller, unul dintre cei care au facut o critica profunda intelectualitatii germane care, prin tacerea sa, a legitimat nazismul", s-a adresat Udrea deputatilor. Ea le-a spus ca poemul la care face referire se numeste in traducere libera "La inceput au venit" si, ulterior, i-a dat citire, scrie Gandul.

Varujan Vosganian si Ion Ariton mai asteapta Conducerea Senatului a decis, ieri, sa retrimita Comisiei juridice rapoartele intocmite cu privire la solicitarile Justitiei de incepere a urmaririi penale in cazul senatorilor Ion Ariton si Varujan Vosganian, astfel incat cei doi fosti ministri ai Economiei sa isi poata exprima un punct de vedere. Un nou vot pentru Borbely - Tot ieri, cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru deputatul UDMR Laszlo Borbely a fost trimisa la Comisia juridica. Incuviintarea urmaririi pe nale in cazul lui Borbely este ceruta intr-un dosar mai vechi, care a fost redeschis dupa ce au aparut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunitatii, scrie EVZ.

Noii membri ai CNA au primit aviz favorabil de la Comisiile pentru cultura Luni a fost o zi importanta pentru Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu si Daniela Barsan, candidatii Presedintiei si Camerei pentru CNA, care au primit aviz favorabil din partea Comisiilor pentru cultura reunite. Dorina Rusu este candidatul din partea Presedintiei pentru calitatea de membru titular al CNA, iar Radu Bogdan Herjeu este cel propus de Camera Deputatilor, respectiv de PSD. Raport favorabil de la Comisie a primit, tot cu unanimitate de voturi, si candidatul propus de Presedintie pentru calitatea de membru supleant al CNA, Daniela Barsan. In ultimii ani, Radu Herjeu a lucrat la mai multe televiziuni, radiouri si publicatii, iar pana in aprilie 2014, a fost editor-prezentator de stiri la Romania TV. Inainte de Romania TV, acesta a lucrat la televiziunile B1 TV, National TV, Alpha TV si Antena 1, dar si la posturile Radio Romantic si Radio Total. Din CV-ul acestuia nu lipsesc nici perioadele petrecute la publicatiile "Jurnalul National", "Privirea" si "Curierul National", scrie Puterea.ro.

Ponta: Basescu si Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu Traian Basescu si Elena Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu inainte de 1989, dar alaturi de ei au fost si alte persoane, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, adaugand ca este convins ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca. "Sunt convins ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca si sunt convins ca nu s-au comis toate de catre un singur om. Sigur, Basescu si Udrea au fost varfurile, cam cum au fost Nicolae si Elena Ceausescu inainte de '89, dar sa spunem ca doar ei...stim foarte bine ca nu", a spus Ponta la Romania TV, precizand sa se refera la politicieni din opozitie care pregatesc noi majoritati de guvernare, scrie Gandul.