Porosenko i-a cerut lui Iohannis sa se vada la Bruxelles. Presedintele Klaus Iohannis si presedintele ucrainean Petro Porosenko vor avea astazi dupa-amiaza o intalnire la Bruxelles in cadrul Consiliului European. Potrivit unor surse oficiale, Iohannis va efectua o vizita in curand in Ucraina, iar intalnirea de astazi a fost ceruta de Porosenko pe tema situatiei din Ucraina si a continuarii discutiilor privind negocierile pentru pace. Porosenko a cerut sa se vada la Bruxelles si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu presedintele Consiliului European Doanld Tusk si cu presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski. Aceste doua ultime intalniri sunt importante in contextul in care ambele state si Polonia, si Romania au parteneriate puternice cu NATO, contestate de Rusia, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Guvernul le-a pus gand rau falsilor revolutionari. Indemnizatiile pentru revolutionari vor fi acordate numai celor care, in decembrie 1989, au luptat in Bucuresti, Timisoara, Caransebes, Sibiu, Cugir, Lugoj, Targu-Mures si Cluj-Napoca. Decizia, adoptata marti de Guvern, se regaseste intre normele de aplicare a Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si a fost argumentata prin faptul ca in perioada 16-22 decembrie 1989, doar in aceste localitati au murit oameni. Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa, membru in Comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989, ne-a declarat ca decizia Guvernului nu are nicio logica si este nedreapta. "Nu aceasta este calea de a face ordine, de a identifica falsii revolutionari. Un prim pas a fost facut prin scoaterea din randul masei de revolutionari a celor care au fost declarati colaboratori ai Securitatii. Pasul al doilea este de a-i verifica pe cei care au acte obtinute dupa anul 2000, emanate din zone unde se stie ca s-au falsificat documente", a precizat senatorul PNL, anunta Adevarul.

Ultimele cuvinte pe care Elena Udrea le-a scris in jurnal. In toate aparitiile publice din ultima perioada, Elena Udrea a avut un teanc de hartii, un jurnal, a spus ea, pe care l-a tinut dupa 4 noiembrie 2014 incoace. Ultima insemnare pe care a facut-o a fost: "M-au chemat la DNA. Vedeti ca am avut dreptate?". Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistul Ion Crstoiu care a vorbit despre cele scrise de Elena Udrea in ultimele trei luni si jumatate. Potrivit acestuia, fosta sefa de la Turism era "obsedata de televiziuni" si credea ca toti jurnalistii care o critica sunt ofiteri acoperiti. "Un timp am crezut ca cei care ma injura pe mine sunt macoveistii, dupa un timp am ajuns la concluzia ca nu Macovei ii manevreaza, ci Coldea", a reprodus jurnalistul un fragment din jurnal, comentand ca Udrea nu credea ca exista presa libera, informeaza Gandul.

Ionut Stroe despre datoriile fostului PNL: Va fi un efort extraordinar din partea filialelor. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a afirmat miercuri ca fiecare organizatie a fostului PNL va face "un extraefort financiar"pentru acoperirea datoriilor partidului din campaniile anterioare. "Va fi vorba de un extracost, extraefort financiar din partea filialelor in legatura cu acoperirea acestor datorii si esalonarea datoriilor intre partenerii contractuali. Exista propuneri in legatura cu cuantumul acestui extraefort pe care trebuie sa-l faca fiecare filiala", a spus Stroe, citat de Agerpres. El a precizat ca fostul PNL si fostul PDL "isi achita separat datoriile". Copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat ca o decizie referitoare la modul de achitare a datoriilor se va lua intr-un Birou Politic National al fostului PNL, care va avea loc cel mult intr-o luna, scrie EVZ.

PSD i-a dat cu flit lui Iohannis: Primarii vor fi alesi tot dintr-un singur tur. Desi Klaus Iohannis le-a cerut ferm parlamentarilor sa reflecteze cu privire la sistemul electoral pentru alegerile locale, a doua zi, Comisia de Cod Electoral a votat ca edilii sa fie alesi ca si pana acum, adica doar dintr-un singur tur. In primul sau discurs din noua sesiune legislativa, presedintele Klaus Iohannis le-a trasat alesilor sarcinile prioritare. In contextul necesitatii plamadirii rapide a unui nou Cod Electoral, seful statului le-a cerut parlamentarilor sa "reflecteze la rece" principiile care vor sta la baza noii legi electorale privind alegerile locale. "Noi, intreaga clasa politica, trebuie sa reflectam la rece daca alegerea dintr-un singur tur de scrutin a presedintilor de Consilii Judetene sau a primarilor a fost o decizie oportuna sau nu, daca a adus administratia mai aproape de cetatean sau nu", a fost mesajul transmis de seful statului. Desi toti alesii l-au aplaudat frenetic pe presedinte, semn ca se vor conforma cerintelor, reflectia social-democratilor a tinut exact pana la inceputul sedintei de Cod Electoral de a doua zi, anunta Adevarul.