Peste trei sferturi dintre romani sunt multumiti de inceputul de mandat al presedintelui Iohannis. Potrivit sondajului realizat in perioada 5-10 februarie, la comanda ziarului "Adevarul", peste 75,5% dintre romani se declara multumiti de modul in care Iohannis a inceput mandatul. Nemultumitii declarati sunt in proportie de 12,9%, in timp ce 11,6% nu au stiut ce sa raspunda sau nu au raspuns la aceasta intrebare. Cercetarea a abordat si perceptia romanilor fata de politicienii cu probleme penale si, in urma sondajului, reiese ca 91,2% dintre cei chestionati prefera ca oamenii politici care au condamnari definitive in justitie sa se retraga din functiile detinute. In ce priveste posibila instalare a unui Guvern PNL, respectiv retragerea lui Victor Ponta din functia de premier, 52,4% dintre respondenti considera ca PNL trebuie sa revina la guvernare in urma unor alegeri, in timp ce 22,9% nu sunt de acord cu acest lucru, scrie Adevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD s-a rupt din cauza legii electorale. Rebeliunea teritoriului: "Greselile trecutului din campania prezidentiala nu pot fi sterse cu buretele doar cu tema baroni, nebaroni". Daca la Bucuresti, in Parlament, cei de la PSD au votat in Comisia de Cod Electoral ca presedintii de Consilii Judetene sa fie alesi prin vot indirect, din randul consilierilor judeteni, cei din teritoriu sunt revoltati de ceea ce s-a stabilit la centru. Presedintele UNCJR, Marian Oprisan, a fost primul care a reactionat, el catalogand intr-o declaratie pentru gandul aceasta decizie drept "mizerabila, jignitoare, smechereaca si ipocrita". El il indica drept responsabil pentru aceasta decizie din Comisia de Cod Electoral pe colegul sau de partid, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Liderii din teritoriu sustin ca cei de la Bucuresti incearca sa creeze o tema falsa privindu-i pe "baronii locali" pentru a ascunde esecul de la prezidentiale. In replica, Valeriu Zgonea scrie pe Facebook ca asa zisa tema a "baronilor locali" afecteaza imaginea partidului, anunta Gandul.

Sarbu (PSD): Ar fi o gluma, sa nu zic prostie din partea PNL sa mai incerce schimbarea majoritatii. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, dupa ce candidatul propus de partid pentru functia de judecator la CCR, Simona Maya Teodoroiu a fost votata in aceasta Camera, ca actuala majoritate din Senat va functiona si ca ar fi o gluma ca PNL sa mai incerce schimbarea majoritatii, scrie mediafax.ro. "Eu am spus cu o zi inainte ca dispunem (de majoritate - n.r.) si am mai spus un lucru, ca o constructie cu Geoana si cu Vanghelie e puternica si de asta "imi era frica". Astazi s-a vazut rezultatul votului si sigur ca, de acum in continuare, majoritatea noastra va functiona", a sustinut acesta. Chestionat daca aceasta majoritate va functiona si saptamana viitoare, cand vor incerca liberalii sa o schimbe, pentru revocarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, social-democratul a spus: "Sincer vorbind, ar fi o gluma, sa nu zic o prostie, din partea lor, sa mai incerce. Pai cu cine? Daca ei astazi nu au avut 14 voturi, la sedinta care va urma de unde pot sa mai adune?", informeaza EVZ.

Camera Deputatilor a adoptat, pe articole, proiectul de modificare a Codului Silvic. Camera Deputatilor a adoptat pe articole, miercuri, proiectul de modificare a Codului Silvic initiat de mai multi parlamentari PSD, reprezentantii PNL criticand prevederile acestui proiect, votul final urmand a fi dat saptamana viitoare, in sedinta de plen. Proiectul prevede, printre altele, ca valorificarea masei lemnoase pe picior se face doar de catre operatori economici atestati. Astfel, un operator/grup de operatori economici poate cumpara la licitatie sau negociere, dupa caz, materiale lemnoase rezultate din produse principale sau accidentale, sub forma de lemn rotund fasonat la drum auto, doar in cazul in care asigura prin capacitatea proprie procesarea a cel putin 40% din materialul lemnos achiztionat, scrie Adevarul.

Liderul TSD Prahova preia atributiile de presedinte ale lui Mircea Cosma. Liderul organizatiei de tineret a PSD Prahova, Bogdan Toader, a preluat, incepand de miercuri, atributiile presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, transmite corespondentul Mediafax. Administratorul public al judetului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat ca miercuri Consiliul Judetean Prahova a primit de la DNA documentele conform carora presedintele CJ Mircea Cosma se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, dupa ce a fost pus sub control judiciar. Fabioara Ionescu a precizat ca, in baza unor dispozitii anterioare care aveau in vedere preluarea atributiilor de catre vicepresedinte in cazul in care presedintele se afla in deplasari sau in concediu, Bogdan Toader a preluat atributiile lui Mircea Cosma, anunta Gandul.