Alianta PNL-Vanghelie, marul discordiei dintre liberali si vechiul PDL. Scandalul dintre vechii democrat-liberali si liberali, la Bucuresti, de miercuri seara, a avut doar pretext noul sediu al partidului. La baza ar sta, de fapt, nemultumirile democrat-liberalilor privind alianta informala dintre liberali si aripa Vanghelie din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Primarul Sectorului 5 le-a propus liberalilor sa se alieze pentru a-si putea trece proiectele, urmand ca oamenii lui sa ii sustina pe cei din PNL. Astfel, dincolo de faptul ca se afla la masa puterii in CGMB, liberalii mai au reprezentanti si in CA-urile RADET si RATB. In schimb, democrat-liberalii nu s-au ales cu nimic. Parteneriatul Vanghelie - Geona- Atanasiu este in functiune si la Senat, acolo unde s-a incercat captarea senatorilor PSD si UNPR prin gruparea primarului de la Sectorul 5, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Deputatul Remus Cernea vrea sa scoata animalele salbatice din circuri. Alesii, impartiti intre "bucuria copiilor" si grija fata de animale. Deputatul independent Remus Cernea a propus, recent, ca Romania sa interzica folosirea animalelor salbatice la circ. Proiectul sau a fost respins ieri de senatori, dar urmeaza sa ajunga la Camera Deputatilor. "Adevarul" va prezinta continutul proiectului, evolutia sa in Parlament, dar si opiniile ambelor tabere. Proiectul lui Remus Cernea, respins miercuri de Senat, a avut parte, totusi, de o dezbatere energica, dar care s-a axat mai putin pe tema propusa de catre deputat. De pilda, senatorul PSD Ilie Sarbu a laudat leii, dar a spus ca el, personal, se teme de "hiene", in timp ce colegul sau, Georgica Severin, a opinat ca animalele de la circ bucura copiii, asadar ar trebui folosite in continuare pentru programele de divertisment, anuntaAdevarul.

Prostitutia baga zazanie intre femeile-politician. Cristina Dumitrache, deputat PSD, a cerut public legalizarea prostitutiei, femeile din PNL considera aceasta "o tema imaginara". Opolemica agita de cateva zile scena politica din Constanta: este bine sau nu ca prostitutia sa fie legalizata? Subiectul, care a mai fost deschis in urma cu cativa ani, a fost resuscitat de la tribuna Parlamentului de catre deputatul PSD de Constanta Cristina Dumitrache. Aceasta a sustinut o declaratie politica in care afirma ca prostitutia este "o realitate de care nu putem face abstractie, o activitate generatoare de profit", informeazaRomania Libera.

Cum ar urma sa arate finantarea politicii. Trei oameni sunt suficienti pentru infiintarea unui partid. Comisia de Cod electoral a finalizat, joi, proiectul de lege privind partidele politice, stabilind, intre altele, ca un partid se poate infiinta doar cu trei membri. Propuneri de modificare s-au operat si in ceea ce priveste finantarea partidelor: acestea vor putea contracta imprumuturi, de la persoane fizice sau persoane juridice, iar bugetul de stat ar urma sa deconteze cheltuielile de campanie pentru partidele care obtin minim 3%. Finantarea politicii in Romania precum si legatura dintre partidele politice si finantatorii din mediul de afaceri, care apoi obtin contracte publice - sunt considerate una din marile probleme care conduc la coruptie - dupa cum arata rechizitoriile DNA din ultimul an. Proiectul de lege va fi trimis luni in dezbaterea Senatului,

PMP ii cere lui Cristian Preda demisia din PE. Partidul Miscarea Populara a solicitat ieri demisia de onoare a europarlamentarului Cristian Preda din Parlamentul European (PE), in contextul in care el a fost exclus din partid. "Referitor la recentele declaratii ale domnului Cristian Preda, PMP face urmatoarele precizari: domnul Cristian Preda a fost exclus din PMP, iar contestatia domniei sale a deciziei de excludere a fost respinsa de Comisia de Arbitraj si Integritate a partidului", se arata intr-un comunicat de presa al PMP. Partidul Miscarea Populara a subliniat si ca Preda ar trebui sa lase locul urmatorului clasat pe listele partidului. "Dupa ce s-a vazut cu un mandat in Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului si membrilor, cu efortul carora a obtinut aceasta pozitie importanta la Bruxelles. PMP solicita demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lasa loc urmatorului clasat pe listele Partidului Miscarea Populara. In caz contrar, apreciem ca domnul europarlamentar Cristian Preda este lipsit de onoare", sustine PMP, anunta EVZ. scrieCursdeguvernare.ro.