Demisia lui Valcov: Cum a jucat Ponta alba-neagra cu Iohannis Darius Valcov s-ar fi inteles cu premierul Ponta sa demisioneze in cursul zilei de luni din fruntea Ministerului Finantelor, potrivit unor surse politice. Interventia de duminica seara a lui Klaus Iohannis a stricat planurile de la Palatul Victoria. Premierul Victor Ponta a acordat duminica seara un interviu pentru B1TV, in care a povestit ca Darius Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor duminica la amiaza.Jurnalistul Ion Cristoiu l-a intrebat pe premier de ce l-a anuntat pe presedintele Klaus Iohannis abia spre seara de demisia lui Valcov, in conditiile in care acesta renuntase la functie inca de la amiaza, scrie Adevarul.

Politic Show - Colaj FotoFoto: Colaj foto

Radu Mazare: "CATEGORIC, nu voi mai candida la Primaria Constanta" Radu Mazare a declarat marti seara, dupa ce i-a exprirat retinerea de 24 de ore, ca "in mod categoric" nu va mai candida la Primaria Constanta, pentru ca s-a "saturat" sa raspunda la tot felul de acuzatii "Am intalnit oameni chinuiti in celula", le-a spus marti seara Radu Mazare ziaristilor. Radu Mazare a declarat marti seara, dupa ce i-a exprirat retinerea de 24 de ore, ca "in mod categoric" nu va mai candida la Primaria Constanta, pentru ca s-a "saturat" sa raspunda la tot felul de acuzatii. Mazare le-a spus jurnalistilor ca nu stie care va fi solutia si ca vrea sa mearga sa manance. El a aratat ca in arestul Politiei Capitalei a gasit oameni "destul de chinuiti" si ca in incaperea unde a stat erau cinci persoane, iar in timpul noptii au mai venit inca trei, scrie Gandul.

De ce se amana cu doua luni motiunea de cenzura a PNL Liberalii au avut discutii cu UDMR si gruparea Geoana si incearca sa ii racoleze, individual, pe parlamentarii UNPR. Operatiunea se anunta de durata, provocand amanarea motiunii de cenzura pentru lunile mai-iunie. Noul termen a fost avansat de prim-vicepreᅡsedintele PNL, Ludovic Orban. "Cu siguranta depunem motiune de cenzura, cand va avea cele mai mari sanse sa treaca, probabil in mai-iunie. Dar oricand poate aparea un eveniment care sa dezechilibreze coalitia majoritara", a afirmat Orban. Cu alte cuvinte, PNL va grabi demersul doar daca apar situatii care nu depind de liberali - de exemplu, o criza in arcul guvernamental. Initial, motiunea de cenzura trebuia depusa in luna februarie, iar ulterior termenul a tot fost devansat: martie, aprilie si acum mai-iunie, scrie Romania Libera.

Ce sanctiuni politice risca social-democratii cu probleme penale. Ponta: Regulile sunt pentru toti Comisia de statut a PSD a stabilit astazi sanctiunile care vor fi aplicate membrilor cu probleme penale, in functie de faza procesuala in care se afla. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, spune ca regulile introduse de PSD vor fi aplicate tuturor, inclusiv fostului ministru Dan Sova. "Daca esti inculpat, adica daca s-a pus in miscare actiunea penala, nu mai poti ocupa functiile numite de ministru sau conducerea celor doua Camere (ale Parlamentului - n.r.). Daca esti trimis in judecata pentru fapte de coruptie, de asemenea, esti suspendat - din primele nu poti fi suspendat, ci esti inlocuit - esti suspendat din functiile politice; daca apare o condamnare in prima instanta, inclusiv din calitatea de membru de partid, si, sigur, in cazul unei condamnari definitive. La fel pentru persoanele arestate preventiv, isi pierd functiile numite, functiile politice", a aratat Victor Ponta, la finalul sedintei, informeaza Adevarul.