Anticomunistul Sorin Iliesiu s-a inscris in PSD. Fostul senator liberal Sorin Iliesiu , unul din autorii filmului "Piata Universitatii", a anuntat ca s-a inscris in PSD, partid despre care a afirmat ca "a decis sa-si asume proiectul national de reformare morala a societatii romanesti". Declaratia sa, citita in plenul Senatului, a provocat un val de rasete si proteste din partea fostilor sai colegi din PNL. Ironiile nu l-au deranjat pe Iliesiu, care, in strigatele de "Ura, ura", a continuat sa laude PSD-ul, unde va fi coleg cu Ion Iliescu. "In Proclamatia pentru Romania am cerut in mod expres procesul comunismului si reformarea societatii romanesti prin invatarea obligatorie in scoli a adevarului despre totalitarismul comunist (...) Sunt convins ca noi toti impreuna vom reusi sa facem ceea ce nu au facut partidele politice timp de 25 de ani", a declarat Iliesiu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce a inteles PSD din protestul cu bonuri fiscale al liberalilor: Incurajeaza evaziunea fiscala. Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Vranceanu Firea, spune ca parlamentarii PNL, prin initiativa de a purta bonuri fiscale in piept, ca raspuns la atitudinea lui Victor Ponta fata de jurnalisti, ii reprezinta, de fapt, pe cei care fac evaziune fiscala. "In Parlamentul Romaniei a avut loc astazi un eveniment fara precedent care, din pacate, nu este o gluma de 1 aprilie. Un intreg grup parlamentar, cel al noului PDL, a decis sa isi asume, pe fata, reprezentarea in Parlament a celor care fac evaziune fiscala si fura din buzunarul tuturor romanilor. O astfel de atitudine este scandaloasa si invita practic la nerespectarea legii. Consider ca gestul facut de doamna Pocora si deputatii din noul PDL este jignitor pentru toti romanii si pentru toate firmele care isi platesc taxele in mod corect. Evaziunea fiscala este un flagel, iar incurajarea ei de catre parlamentarii principalului partid de opozitie arata ce tip de mentalitate ii guverneaza pe colegii din noul PDL", a spus Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD, anuntaAdevarul.

Lider PSD isi pierde toate functiile din partid in urma unui comentariu pe Facebook. Un lider local PSD si-a pierdut toate functiile din partid dupa ce a facut un comentariu controversat pe pagina sa de Facebook. Purtatorul de cuvant al PSD Braila si vicepresedinte al organizatiei judetene a demisionat din aceste functii dupa ce a fost criticat in presa pentru comentariul sau anti-american. "Vom mai scapa vreodata de americani", a scris Damian pe Facebook, precizand de asemenea ca nu avem nevoie "nici de militari americani, cum nu avem nevoie nici de militari rusi prin tara noastra". "Romania a fost eliberata de sub rusi in anii '60... de americani vom mai scapa vreodata?! Dar la prostia care este suverana azi in Romania", a mai mentionat Damian in contextul in care un convoi militar apartinand Fortelor Terestre Amerciane dislocate in Europa, a tranzitat judetul Braila, informeazaStiripesurse.ro.

Petre Roman a solicitat Camerei Deputatilor sa restabileasca calitatea sa de deputat. Biroul permanent al Camerei Deputatilor a trimis, miercuri, la Comisia juridica, o solicitare venita din partea lui Petre Roman privind restabilirea calitatii sale de deputat. "Prin Decizia Curtii de Apel Bucuresti nr.2704 din 12 martie 2015, semnata de catre presedinte judecator Lia Savonea, am fost citat pentru primul termen de judecata, in data de 5 mai a.c., in calitate de reclamant, in proces cu ANI, in calitate de parat, in contestarea raportului ANI privind eventuala mea incompatibilitate cu functia de deputat. In consecinta acestei situatii, va solicit sa luati act de restabilirea calitatii mele de deputat, cererea ANI privind incetarea mandatului meu de deputat, din motivul ca nu as fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea mea, fiind lipsita de temei de fapt si de drept", precizeaza Roman, intr-o scrisoare trimisa Bp al Camerei Deputatilor, scrieEVZ.

Un senator cere expunerea la intrarile Palatului Parlamentului a "Noului Testament cu psalmi". Senatorul PPDD Ioan Iovescu a solicitat, miercuri, Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, ca la toate intrarile din Palatul Parlamentului sa fie expus "Noul Testament cu psalmi", donat de Grupul International GIDEONS, cererea fiind trimisa la Comisiile de cultura. ￯Subsemnatul Ioan Iovescu, senator ales in Colegiul electoral nr.4, circumscriptia electorala 37 Timis, va supun atentiei o solicitare de expunere la toate intrarile in Palatul Parlamentului a Noului Testament cu psalmi donat de catre Grupul International GIDEONS. In acest sens doresc sa dispuneti amplasarea unor suporturi la fiecare intrare pe care sa fie asezate cele doua tipuri, A5 si A6, cu mentiunea "Gratuit", se mentioneaza in solicitarea senatorului. Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au trimis solicitarea Comisiilor de cultura pentru un punct de vedere, anuntaAdevarul.