Tariceanu: Este o gluma ca Victor Ponta ar fi implicat in intarzierea curselor Tarom. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a spus ca este o "gluma" afirmatia liberalilor ca Victor Ponta ar fi implicat in intarzirea curselor Tarom care au adus parlamentarii din tara la Bucuresti pentru a participa la sedinta Parlamentului. "Este o gluma", a spus Tariceanu intrebat in legatura cu comunicatul PNL. Potrivit unui comunicat de presa al liberalilor, "PNL suspecteza ca PSD si Victor Ponta se folosesc de institutiile statului pentru a impiedica Opozitia sa fie prezenta la o dezbatere capitala pentru Statutul senatorilor si deputatilor". In cele din urma, sedinta Parlamentului s-a desfasurat cu 304 parlamentari care si-au inregistrat prezenta, fiind asigurat cvorumul, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Traian Ungureanu, despre pericolul Putin: Daca nu eram in UE ar fi fost tragic.Romania ar fi fost o frunza in vant. Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, a vorbit, in emisiunea Adevarul Live, despre pericolul care ne pandeste de la Rasarit. Cand se va opri Putin? Undea se va opri Putin? Cum riposteaza Occidentul? Va avea Basarabia un parcurs european? Iata numai cateva intrebari la care a raspuns Traian Ungureanu. Despre declaratiile lui Traian Basescu si pericolul Rusiei: Nu am urmarit interviul. Stiu ce s-a intamplat aseara. As incerca sa discutam despre Rusia si nu despre domnul Basescu. Suntem in fata unui pericol. UE a facut ce putea sa faca pana in acest moment. Nu a facut-o ireprosabil. A facut-o cu incetineala, dar nu o putem acuza de ineficienta si rea-vointa. Daca nu era Uniunea Europeana si noi nu eram in UE ar fi fost greu, as spune tragic pentru ca grupe de state ar fi intrat, din nou, sub sfera de influenta ruseasca. Integral inAdevarul.

Ce sanse mai au liberalii sa-i dea un guvern lui Iohannis in acest an. Raspunsul secretarului general al PNL. Liberalii par a-si fi luat gandul de la rasturnarea guvernului prin motiune de cenzura in aceasta primavara. Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat la Gandul live ca cele doua scenarii pe care s-a lucrat dupa alegerile prezidentiale - schimbarea majoritatii si alegeri anticipate - nu au reusit, iar coordonarea UNPR, PSD si PC in Parlament impotriva cererilor justitiei a functionat. "Noi, da, ne dorim sa preluam guvernarea, insa ei sunt mai multi astazi", a declarat Petrache pentruGandul. Liderul PNL a admis ca, daca nu se intampla ceva fundamental, sansele ca Guvernul Ponta sa pice pana la sfarsitul acestui an sunt extrem de reduse.

PSD se autoincrimineaza. Parlamentarii vor putea fi retinuti, arestati sau perchezitionati cu incuviintarea majoritatii membrilor prezenti la sedinta respectiva. Modificarea a fost introdusa in Statutul deputatilor si senatorilor in urma unui vot al plenului reunit al celor doua Camere. Parlamentul a schimbat, astfel, prevederea din statut potrivit careia hotararile se luau cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, punand astfel in acord prevederile Statutului parlamentarilor cu prevederile Constitutiei. Schimbarea operata ieri se va aplica dupa publicarea in Monitorul Oficial. Insa, votul echivaleaza cu o recunoastere din partea majoritatii PSD ca a aplicat un statut neconstitutional in cazul Dan Sova. Sedinta a fost programata, ieri, in regim de urgenta, desi senatorii intrasera in minivacanta de sarbatori, scrieRomania Libera.

Disputa Ludovic Orban-Andrei Gerea in plen. Orban: "Numai tupeu, injuraturi". Ministrul Energiei Andrei Gerea a criticat, azi, in plen, motiunea simpla PNL privind mineritul, spunandu-le semnatarilor: "Cand incercati sa dati cu pietre, mai bine va uitati in oglinda", Ludovic Orban replicandu-i ca niciun ministru nu si-a permis sa trateze Parlamentul, "cu tupeu, injuraturi". "Spiritul vechiului PDL nu a apus. Prefacatoria, demgogia domina, in loc de o pozitionare care sa duca la ceva bun in politic. Acest mod de a face politica nu duce decat la o zona infundata. Ce raspuns credeti ca as putea sa va dau, cand ati depus o motiune la trei luni de la preluarea mandatului? Pot eu sa o iau in serios? Cum puteti fi luati in serios cand incercati sa atacati prezentul, referindu-va la trecut, la mandatul altor ministri, pe care nu i-ati deranjat nici macar cu o intrebare privind soarta mineritului?", le-a spus Gerea liberalilor, potrivit Mediafax. La vociferarile din sala de plen, Gerea a facut apel la presedintele de sedinta sa-i calmeze pe liberali: "Puteti sa-i calmati pe domnii portocalii? Cred ca ar trebui sa va vedeti putin lungul nasului si sa vedeti rolul acestei institutii", anuntaEVZ.