Reactia premierului Ponta la acuzatiile MAE rus fata de Romania: Condamnam actiunile agresive ale Rusiei in Ucraina. Seful Executivului transmite ca Romania este stat membru NATO si va lua doar acele decizii pe care le considera corecte si oportune pentru obiectivele de securitate,relateaza Mediafax. "Romania este un stat membru al NATO si va lua doar acele decizii pe care le considera corecte si oportune pentru obiectivele de securitate nationale si ale Aliantei Nord Atlantice. Romania este un partener de incredere al NATO si nu se va lasa intimidata de declaratiile agresive ale diplomatiei ruse. Romania condamna actiunile agresive ale Federatiei Ruse in Ucraina. Salutam, de asemenea, reactia NATO care subliniaza clar determinarea Aliantei de a-si proteja membrii fata de orice forma de agresiune", afirma Ponta. Pe de alta parte, ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a postat pe Twitter un mesaj, in engleza, in care precizeaza ca pozitia exprimata de NATO pe tema declaratiilor purtatorului de cuvant al MAE rus reflecta in totalitate pozitia Romaniei, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Remus Stefureac, director INSCOP, despre strategia de imagine post-alegeri a principalilor actori politici din Romania. Directorul INSCOP Research, Remus Stefureac, a analizat la Adevarul LIVE felul in care si-au adaptat strategiile de imagine post alegeri cei mai importanti politicieni din Romania. Victor Ponta, Klaus Iohannis si Traian Basescu au ales cai de comunicare diferite ale mesajelor transmise catre public. Dupa alegerile din noiembrie 2014, cei mai importanti politicieni din Romania au fost nevoiti sa se adapteze si sa-si schimbe modul de comunicare cu publicul, datorita unei noi situatii. Fostul presedinte Traian Basescu, lipsit de tribuna prezidentiala, si-a gasit alte metode de comunicare eficienta a mesajelor sale catre public: emisiunile televizate si Facebook-ul. Presedintele Klaus Iohannis a ramas in logica social-media, acolo unde are multi sustinatori, dar in acelasi timp se foloseste de "discursul citit" la diferite evenimente si nu lasa hazardul unor declaratii ad-hoc sa-i afecteze imaginea. Adaugam la canalele de comunicare ale presedintelui cu publicul sau si cartile: una in campanie (Pas cu Pas) si una aproape de publicare (Primul Pas), anuntaAdevarul.

Sinceritatea PNL in Saptamana Mare. Gorghiu: Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, lucram la majoritate, ea nu exista acum. Majoritatea parlamentara pe care liberalii doresc sa o construiasca in jurul lor nu exista in acest moment, a recunoscut co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, care a subliniat ca PNL va introduce in aceasta sesiune parlamentara o motiune de cenzura. Liberalii se feresc sa mai vorbeasca de rasturnarea guvernului Ponta, adoptand un ton moderat in problema formarii unei majoritati parlamentare. "In acest moment suntem pe ultima suta de metri, asa cum a comunicat si Catalin Predoiu cu programul de guvenare, in consiliul national il vom vota, il vom pune la dispozitie tuturor parlamentarilor, si in acest moment lucram la o majoritate, ea nu exista, nu vreau sa pacalesc pe nimeni, acea majoritate parlamentara care duca la schimbarea unui guvern prin sustinerea programului de guvernare al PNL nu exista", a spus Gorghiu, informeazaGandul.

Cum s-au ascuns alesii de dosarul deputatului fugar. Camera Deputatilor nu a votat inca solicitarea DNA de arestare si retinere a lui Marko Attila (UDMR), desi au trecut doua saptamani de la cererea procurorilor. Alianta neoficiala PSD-UDMR, aparuta o data cu salvarea lui Laszlo Borbley de urmarirea penala, pare sa functioneze la turatie maxima. Parlamentarii i-au acordat, ieri, inca o pasuire deputatului UDMR Marko Attila, amanand votul in cazul cererii de retinere si arestare. De data aceasta, strategia coalitiei informale pare sa fi fost una mai rafinata, bazata pe lipsa de cvorum, si nu pe o respingere directa a cererii procurorilor, scrieRomania Libera.

PMP a depus plangere penala impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru abuz in serviciu in cazul Sova. Partidul Miscarea Populara a depus o plangere penala pe numele lui Calin Popescu Tariceanu pe care il acuza de abuz in serviciu in cazul votului privind ridicarea imunitatii sentorului Dan Sova. "Dincolo de faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a respectat art. 76 (2) din Constitutie, ("legile organice si hotararile privind regulamentele Camerelor se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera."), privind cvorumul necesar in cazul Hotararilor Senatului referitoare la ridicarea imunitatii senatorilor, Calin Popescu Tariceanu nu a cerut conducerii Senatului sa publice in Monitorul Oficial Hotararea Senatului prin care a considerat ca nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Sova, anuntaEVZ.