Alexandru Mazare: "Nu ma intorc la PSD, nu-mi trebuie nici Geoana". Dupa ce in luna februarie a anuntat ca demisioneaza din PSD si se alatura structurii politice a lui Mircea Geoana, senatorul de Constanta, Alexandru Mazare, s-a razgandit. El spune ca nu va mai candida pentru nicio functie politica si, la final de mandat, iese din viata publica. Alexandru Mazare, fratele primarului suspendat din Constanta, Radu Mazare, era asteptat de Geoana sa se inscrie in noua sa formatiune politica. Nu s-a inscris, si nici nu are de gand sa o faca. De fapt, el nu a demisionat din organizatia judeteana a PSD Constanta, conform secretarului executiv al filialei locale, Cristinel Dragomir. Acesta intentiona chiar sa il propuna, la sfarsitul acestei saptamani, pentru functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta, post vacantat prin trecerea senatorului Nicolae Moga in fruntea filialei locale, in locul fostului presedinte, Radu Mazare, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Grapini loveste din nou: cum a devenit dezbaterea pe tema MCV "de neanteles" pentru eurodeputata. Europarlamentarul Maria Grapini a scris, pe Facebook, despre dezbaterea pe tema MCV care a avut loc in Parlamentul European. Intr-un text care abunda in greseli de scriere, Grapini sustine ca a treia zi de Paste a fost una trista pentru ea si ca i se pare "de neanteles" mentinerea Mecanismului de Cooperare si Verificare in cazul Romaniei. "Noapte buna dragi prieteni.A treia zi de Paste a fost o zi trista pentru mine.In Parlamentul European s-a dezbatut( in comisia de buget?!!!)MCV-ul pentru Romania si Bulgaria.Am vazut din nou Romania impartita in loc de Romania UNITA!", scrie Grapini, pe contul sau de Facebook. Ea sustine ca, in timp ce europarlamentarii bulgari au fost uniti si au sustinut ridicarea MCV, colegii lor romani au avut opinii impartite, anuntaAdevarul.

Portite pentru salvarea lui Dan Nica? Conducerea Camerei Deputatilor transmite oficialilor europeni ca Parlamentul European nu are atributii in ridicarea imunitatii europarlamentarului Dan Nica (PSD), desi Comisia pentru afaceri juridice a forului european a inceput, deja, dezbaterile pe aceasta tema. In 20 martie Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a cerut precizari de la Camera Deputatilor cu privire la imunitatea lui Dan Nica, printr-o scrisoare semnata de presedintele comisiei, Pavel Svoboda. Conducerea Camerei va raspunde Parlamentului European (PE) in legatura cu imunitatea lui Dan Nica prin faptul ca PE nu are nicio competenta in privinta ridicarii imunitatii acestuia si orice solicitare impotriva unui europarlamentar roman trebuie respinsa ca fiind interpretata gresit, a anuntat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, informeazaRomania Libera.

Iohannis colaboreaza dificil cu Parlamentul. In cele aproximativ 120 de zile petrecute la Cotroceni, seful statului a avut mai multe nemultumiri in legatura cu prestatia Parlamentului. Legile trimise spre reexaminare sau parlamentarii salvati de Justitie au fost principalele motive. Cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis privind Legea de finantare a partidelor politice trebuia sa fie discutata ieri in Comisia de cod electoral, dar a fost amanata pentru o saptamana. Motivul? Potrivit unor surse parlamentare, pesedistii au solicitat amanarea invocand, in cadrul sedintei Comisiei, ca Valeriu Zgonea este plecat in Croatia si ca nu au mandat politic pentru a lua o decizie in privinta cererii de reexaminare. Liberalii sustin insa ca pana pe 15 mai legea va fi retrimisa presedintelui. Presedintele Comisiei de cod electoral, liberalul Mihai Voicu, a afirmat ca este de acord cu cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis si ca solutia este, printre altele, fixarea unui termen foarte strans pentru restituirea imprumuturilor, scrieEVZ.

Liberalii pregatesc motiunea de cenzura. PNL se intruneste, in perioada 8-9 mai, in cadrul Consiliului National. Membrii PNL se vor reuni, la inceputul lunii mai, in cadrul Consiliului National unde se va discuta viitoarea motiune de cenzura pe care liberalii vor sa o depuna pana la finalul acestei sesiuni parlamentare. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat miercuri ca probabil in 8 sau 9 mai va avea loc reuniunea Consiliului National al liberalilor, care ar urma sa discute si cu privire la motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Stroe a mai spus motiunea va fi depusa, cel mai probabil, pana la finalul actualei sesiuni legislative. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta inainte de Pasti, ca liberalii nu abandoneaza ideea unei motiuni de cenzura, desi a inisistat ca majoritatea parlamentara "nu exista", anuntaAdevarul.