Politic Show: Ponta a copiat integral un proiect al PNL si l-a depus la Senat exact in ziua in care le-a transmis liberalilor ca nu are bani pentru legea lor; Sedinta conducerii Senatului in cazul Sova. Tariceanu: Eu nu pot sa accept sa semnez; UDMR ignora avansurile PNL
STENOGRAME Sedinta conducerii Senatului in cazul Sova. Tariceanu: Eu nu pot sa accept sa semnez. Comisia Juridica sa-si sparga capul si sa dea un raspuns. Din stenogramele sedintei Biroului Permanent al Senatului reiese faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a incercat sa fuga de responsabilitatea votului dat in 25 martie in cazul Dan Sova. Calin Popescu Tariceanu: La punctul 8 din ordinea de zi avem scrisoarea CCR, prin care solicita Senatului sa redacteze si sa publice in Monitorul Oficial hotararea care atesta rezultatul votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan Sova. Avem doua optiuni. Una din optiuni este sa transmitem aceasta scrisoare catre Comisia Juridica. Parerea mea este ca cealalta optiune este sa discutam in cadrul Biroului Permanent care este solutia care considerati ca poate fi adoptata, in conditiile in care nu stiu daca toti membrii Biroului Permanent si liderii grupurilor parlamentare, pe care ii consult in aceasta chesiune, au citit motivarea CCR. Ne solicita sa dam o hotarare care sa ateste rezultatul votului. Integral in Adevarul.
Ponta a copiat integral un proiect al PNL si l-a depus la Senat exact in ziua in care le-a transmis liberalilor ca nu are bani pentru legea lor. Un proiect de lege initiat de PNL a fost copiat integral, cu tot cu expunerea de motive, de guvernul Ponta care l-a depus in Parlament in aceeasi zi in care a transmis si un punct de vedere negativ la actul normativ al liberalilor, pe motiv ca situatia economica nu este una favorabila. Proiectul venit in Parlament sub semnatura lui Victor Ponta a trecut rapid, desi a fost depus cu cinci luni mai tarziu decat al PNL, iar pe 1 aprilie a fost promulgat de presedintele Iohannis. Este vorba de actul normativ care prevede dublarea indemnizatiilor pentru persoanele persecutate politic in regimul comunist, informeaza Gandul.
Motiunea simpla pe tema mineritului, respinsa de Camera Deputatilor. Motiunea simpla "In lipsa oricarei strategii energetice, copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier romanesc spre faliment" initiata de PNL a fost respinsa de plenul Camerei Deputatilor cu 184 voturi "impotriva", 101 voturi "pentru" si 14 abtineri. Prin motiune liberalii trageau un semnal de alarma referitor 'la situatia dezastruoasa' in care se gaseste sectorul energetic, sustinand ca cele mai afectate sunt complexurile energetice Oltenia si Hunedoara, care impreuna asigura aproape 30% din productia de energie a tarii, informeaza Agerpres. "PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta si Ministerului Economiei condus de Andrei Gerea sa opreasca jaful de la aceste companii si sa elimine influentele politice", se mentiona in motiunea initiata de 101 deputati liberali. Potrivit initiatorilor, Complexul Energetic Oltenia inregistreaza in prezent pierderi de aproximativ 120 milioane lei, in ultima perioada nu au fost platite taxele si impozitele catre bugetul de stat, nu sunt platite creditele, nu sunt platiti furnizorii, desi in 2012 s-a inregistrat un profit de 44 de milioane de lei. Motivul 'dezastrului' de la CE Oltenia ar fi, in opinia liberalilor, numirea vicepresedintelui PSD Laurentiu Ciurel drept manager, scrie EVZ.
Cine e singurul liberal care a refuzat sa isi retraga semnatura de pe proiectul privind pensiile speciale pentru alesi. Toti deputatii si senatorii liberali, cu exceptia parlamentarului Radu Zlati, si-au retras semnaturile de pe initiativa legislativa care prevede acordarea de pensii speciale pentru parlamentari. Anuntul a fost facut astazi de purtatorul de cuvant al grupului PNL din Camera Deputatilor, Cristina Pocora. "In ce priveste initiativa PSD privind pensiile speciale pentru parlamentari, deputatii si senatorii grupului PNL si-au retras semnaturile de pe acest proiect de lege. A mai ramas un singur semnatar din partea noastra, restul fiind 180 de la PSD, 60 de la celelalte grupuri parlamentare. Cel care nu si-a retras semnatura este colegul nostru Radu Zlati. Este o optiune personala a dumnealui, mi-a argumentat ca are o serie de amendamente la proiect si in functie de admiterea sau nu a acestora va fi si votul sau, pentru sau impotriva", a declarat Pocora la Palatul Parlamentului, anunta Adevarul.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Abia astept sa fie ales un partid democratic cu suficiente voturi incat sa-i dea un flit UDMR-ului pe masura nesimtirii sale.
UDMR nu are nici un fel de principii. Singura sa masura este cine ii asigura avantaje, cine este la guvernare si atunci, hop si UDMR sare direct in barca guvernului.
Ar merita sa stea vro 5 ani pe bara dupa care sa se desfiinteze, caci nimeni nu va mai vota cu UDMR atunci cand nu vor mai fi la guvernare...