Analiza UDMR risca sa nu intre in Parlament dupa 2016. Cum isi negociaza liderii maghiari salvarea Tratative UDMR poarta discutii atat cu PSD, cat si cu PNL pentru introducerea unui prag alternativ la alegerile parlamentare. Astfel, Uniunea ar putea intra in Parlament chiar daca nu trece pragul de 5% din voturi la nivel national. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat recent, in emisiunea Adevarul Live, ca Uniunea doreste introducerea unui prag alternativ la alegerile parlamentare, astfel incat o formatiune sa poata intra in Legislativ chiar daca nu a obtinut 5% din voturile exprimate la nivelul intregii tari. Riscul pentru UDMR este cu atat mai mare cu cat se va introduce si votul prin corespondenta: un numar mai mare de voturi pentru partidele romanesti, provenit din diaspora, ar scadea corespunzator ponderea voturilor maghiare din tara, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Iohannis: Consiliul extraordinar a agreat un document privind prevenirea fluxului migratiei ilegale Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul Consiliului European extraordinar de la Bruxelles, pe tema migratiei, ca s-a agreat un document care se axeaza pe intarirea prezentei in Marea Mediterana, combaterea traficului de persoane si prevenirea fluxului de migratie ilegala. "Sambata trecuta au murit aproape 1.000 de oameni cand un vas cu migranti, probabil, ilegali s-a scufundat in Marea Mediterana. Cu trei zile inainte alti 400 de oameni au murit intr-un accident similar. Pentru aceasta situatie ne-am intalnit in aceasta dupa-amiaza si seara in Consiliul European", a declarat psresedintele Iohannis, la finalul Consiliului European extraordinar. Seful statului a aratat ca, in interventia pe care a avut-o, a subliniat necesitatea solidaritatii cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, tari riverane Marii Negre si a aratat importanta si cresterii bugetului Frontex pentru actiunile din zona si faptul ca Romania sprijina acest demers, scrie Gandul.

Un lider PMP a inregistrat la OSIM sigla si denumirea PDL Liderul PMP Constanta, Claudiu Palaz, a inregistrat la OSIM sigla si denumirea PDL, prilej cu care a subliniat ca este "mai bine ca acestea sa fie la un prieten decat la un dusman", precizand ca sunt multi fosti democrat-liberali nemultumiti de statutul pe care il au in PNL, potrivit Mediafax. "Sunt multi nemultumiti in actualul PNL care vin din PDL de felul cum s-a facut aceasta fuziune si pentru ca nu-si gasesc locul in noul partid", a declarat Claudiu Palaz. El a evitat sa precizeze cand si daca vor fi folosite sigla si denumirea PDL, inregistrate la OSIM. Anul trecut, PDL a fuzionat cu PNL, noua formatiune numindu-se PNL, informeaza Romania Libera.

Gabriela Firea: PNL se comporta ca un partid anrahist Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca PNL se comporta ca un partid anarhist, in contextul nemultumirilor liberalilor cu privire la proiectul fiscalizarii si legalizarii bacsisului inaintat de Guvern. "Inetelegem ca liberalii, prin vocea unor parlamentari, se opun inca unui proiect inaintat de Guvern-acela al fiscalizarii si legalizarii bacsisului. Nu as vrea sa ma refer acum la impactul pozitiv pe care aceasta masura poate sa il aiba in cadrul luptei impotriva evaziunii fiscale. In schimb, i-as indemna pe cei din "noul PDL" sa spuna deschis daca au impresia ca sectorul de turism este in haos in cele peste 20 de alte state care de asemenea au legalizat bacsisul", a transmis Firea. Senatorul afirma ca liderii PNL au ajuns sa spuna "nu" militareste tuturor masurilor venite din partea coalitiei de guvernare, scrie EVZ.

Dan Mihalache: Este anormal sa nu avem aeronava prezidentiala. Din cauza fostului titular de la Cotroceni suntem in situatia de a inchiria avioane Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, se simte rusinat in fata altor state pentru simplu fapt ca Romania nu are o aeronava a statului, ci se afla in situatia de a inchiria. ¬E absolut anormal sa nu existe o aeronava prezidentiala. Daca as fi in locul dumneavostra, l-as intreba pe fostul titular de la Cotroceni de ce este aceasta situatie. Mie mi-e rusine cand ma aflu pe pista si vad ca tari mult mai mici decat noi au avioane ale statului. E rusinos pentru tara asta. Din pacate domnul presedinte, din cauza administratiei precedente, care nu s-a preocupat de tema asta, se afla in situatia de a inchiria avioane¬, a precizat Mihalache, la B1 TV, informeaza Adevarul.