SONDAJ CSCI. PNL si PSD sunt umar la umar, Klaus Iohannis e la distanta mare de Victor Ponta. La increderea in personalitati, Victor Ponta inregistreaza o usoara crestere fata de primele luni ale acestui an. Presedintele Klaus Iohannis, ramane in continuare, lider in topul increderii, potrivit unui sondaj realizat de CSCI. Astfel, 75% dintre cei intervievati au spus ca au incredere in presedintele Klaus Iohannis. Pe locul doi se afla premierul Victor Ponta cu 41%, urmat de primarul general al Capitalei Sorin Oprescu cu 37%. In presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu au incredere 33% dintre cei care au raspuns sondajului, iar in fostul sef al statului, Traian Basescu - 18%. Co-presedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga au fost cotati cu 16%, respectiv 14%. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1090 de persoane, in perioada 20-24 aprilie, si are o eraore de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alina Gorghiu, copresedinte PNL: "Voi cere in plen alegerea primarilor in doua tururi de scrutin". Liderul PNL, Alina Gorghiu, nu a reusit sa explice de ce, in Senat, PNL a votat alaturi de PSD legea alegerilor locale, dar spune ca, in Camera Deputatilor, va sustine ca primarii si presedintii de consilii judetene sa fie alesi in doua tururi de scrutin. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a incercat sa explice, la Adevarul Live, de ce PNL a votat in Senat noua lege a alegerilor locale, o lege care, practic, calca in picioare democratia prin faptul ca permite alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, cu doar un vot mai mult decat adversarul. Pe scurt, Alina Gorghiu spune ca votul din Senat a fost o scapare, iar PNL va incerca sa corecteze legea in Camera Deputatilor, forul decizional. Insa nimic nu e sigur, din moment ce PSD are majoritate. "Alegerea primarilor din doua tururi de scrutin este un amendament la care PNL nu va renunta. Veti vedea asta cand legea va veni in plenul Camerei Deputatilor. Este posibil sa iesim din sala daca nu se adopta amendamentul. Este posibil sa luam si alte masuri de protest. Va mai amintesc ca in Comisia de Cod Electoral PNL are cinci parlamentari, in timp ce PSD are 10. Este imposibil sa impui un amendament. Am sustinut si in plenul Senatului acest amendament, insa a picat pentru ca PSD are majoritate", a sustinut Alina Gorghiu la "Adevarul Live".

Chilipir imobiliar de la premierul Ponta si vicepremierul Oprea pentru PSD si UNPR: vile in centrul Capitalei, la sume de peste cinci ori mai mici decat "pretul corect" cerut de RA-APPS altor cumparatori. In luna februarie a anului trecut, Gandul scria despre oferta de nerefuzat pe care premierul Ponta si vicepremierul Oprea au facut-o PSD si UNPR. Este vorba despre vile in centrul Capitalei vandute la preturi mult mai mici decat cele cerute de RA-APPS altor cumparatori. Indemnul din secolul trecut "Dati un leu pentru Ateneu" a fost adaptat de Victor Ponta - seful de partid - pentru a intra in istoria PSD ca liderul care a cumparat de la Regia de stat subordonata lui Victor Ponta - premierul - sediul central din Bulevardul Kiseleff, numarul 10. Pentru a plati mai repede suma de 4.334.909,6 lei, negociata cu RA-APPS a fi achitata in rate timp de trei ani, Ponta le-a cerut liderilor din teritoriu sa se asigure ca fiecare din cei 500.000 de PSD-isti va contribui cu cate 5 lei. PSD si UNPR sunt, din datele obtinute de gandul de la RA-APPS, singurele partide care au profitat pana azi de noua lege prin care sediile formatiunilor politice se pot cumpara, in rate, fara credit bancar, direct de la stat. Pentru cele doua cladiri aflate, gard in gard, in centrul Capitalei, partidele lui Victor Ponta si Gabriel Oprea au platit mai putin de 330 de euro pe metrul patrat, informeazaGandul.

Mai multi veterani de razboi, decorati de Klaus Iohannis. Presedintele Klaus Iohannis a semnat, astazi, decrete de inaintare in grad si de acordare a unor grade superioare pentru 11 veterani de razboi. Potrivi Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretele privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele, in retragere, a generalului de brigada, in retragere, veteran de razboi, Iancu Stefan si a generalului de flotila aeriana, in retragere, veteran de razboi, Stefanescu Ioan din Ministerul Apararii Nationale. De asemenea, presedintele Iohannis a acordat prin decrete gradul de general de brigada - cu o stea, in retragere, mai multor colonei, veterani de razboi, din Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, acest grad a fost acordat urmatorilor veterani de razboi: Cainiceanu Ion, Dobrovie Nicolae, Dumitrescu Gheorghe, Miu Constantin, Tundrea Alexandru, Crudu Gheorghe, Ion Gheorghe, Marin Ilie, Paraschiv Gheorghe. Pe 29 aprilie este marcata Ziua Veteranilor de Razboi, scrieEVZ.

Mihai Stanisoara iese din politica: si-a dat demisia din Parlament si din partidul lui Tariceanu. Deputatul afiliat grupului PLR-PC, Mihai Stanisoara, si-a dat demisia, astazi, atat din Parlament, cat si din partidul fondat de Calin Popescu Tariceanu. "Dupa o indelungata deliberare si autoanaliza, am hotarat ca drumul pe care il voi urma de acum inainte sa nu mai includa, cel putin pentru o perioada, politica de partid sau cea parlamentara. Sunt convins ca experienta si profesionalismul meu vor putea fi puse si de acum inainte in slujba unor proiecte importante, care sa vizeze dezvoltarea socio-economica a Romaniei, in context intern si international", precizeaza Stanisoara, potrivit Mediafax. Mihai Stanisoara este in Parlamentul Romaniei din 2008, fiind ales de fiecare data pe listele PDL, anuntaAdevarul.