Cine este noul purtator de cuvant al PSD Deputatul Gabriela Podasca, vicepresedintele Comisiei de Cod Electoral, a fost numita, astazi, in functia de purtator de cuvant al PSD, inlocuind-o, astfel, pe Gabriela Vranceanu Firea, care a devenit de curand mama pentru a treia oara. In varsta de 30 de ani, Gabriela Podasca se afla la primul sau mandat de deputat. Actualul purtator de cuvant al PSD este vicepresedintele Comisiei pentru elaborarea legislatiei electorale, vicepresedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati si membru in Comisia pentru Afaceri Europene. Potrivit declaratiei sale de avere depusa la Camera Deputatilor, Gabriela Podasca nu are nici casa, nici masina, nici alte lucruri de valoare. Podasca a declarat doar indemnizatia primita in calitate de deputat, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dupa ce a aflat "din presa" ce-i faceau Nichita si politia locala fostei amante a primarului, Victor Ponta si-a schimbat opinia: "Este inacceptabil!" Premierul Victor Ponta are o noua atitudine fata de cazul Nichita: dupa ce saptamana trecuta il aparase ("nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat preventiv"), premierul a criticat azi faptele de care este acuzat primarul Iasiului, precizand ca "este total inacceptabil". Pe de alta parte, el a reiterat faptul ca arestarea preventiva ar trebui sa fie dispusa doar in cazul celor acuzati de fapte de violenta. Amintim si faptul ca tot astazi, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care interzice incatusarea persoanelor pe numele carora s-a dispus o masura preventiva, informeaza Gandul.

Plimbare de 180.000 de lei 40 de alesi locali pleaca la Bruxelles sa duca doua bannere Intr-o informare trimisa presei locale zilele trecute se arata ca 29 de persoane ar fi urmat sa formeze delegatia judetului Hunedoara la "Open Doors Day - Ziua Portilor Deschise la Institutiile Europene", organizata sambata, la Bruxelles. Pana joi dimineata s-au mai gasit 11 "excursionisti". E vorba de sefi de servicii si directii din Consiliul Judetean (CJ). Din comunicatul CJ reiese ca scopul principal al deplasarii este amplasarea unui stand de reprezentare a judetului Hunedoara, stand care contine doua bannere, 200 de brosuri turistice, tot atatea pliante ale Castelului Corvinilor si vreo 400 de CD-uri de prezentare. Informarea scrisa nu face referire la nicio alta activitate programata a delegatiei, scrie EVZ.

O noua conducere la Consiliul Judetean Cluj De la arestarea fostului presedinte Horea Uioreanu, institutia a stat sub semnul provizoratului. Politica clujeana va fi resetata, iar Consiliul Judetean Cluj va avea o noua conducere. Reprezentantul PSD, Ioan Oleleu, a demisionat din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Scrisoarea de demisie i-a fost inaintata presedintelui interimar al acestui for, Istvan Vakar. "Astazi, joi, 7 mai 2015, la registratura Consiliului Judetean Cluj a fost inregistrata demisia domnului Ioan Oleleu din functia de vicepresedinte al forului administrativ judetean. Potrivit prevederilor legale in vigoare si a reglementarilor interne ale institutiei, documentul a fost inaintat vicepresedintelui cu atributii delegate de presedinte, domnul Vakar Istvan, urmand a fi parcurse etapele prevazute de Legea administratiei publice locale si de Statutul alesilor locali", au anuntat reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, informeaza Romania Libera.

Ponta, catre partid: "PNL nu ne poata da jos. Daca ne da jos DNA, asta e. Partidul nostru rezista in orice conditii" Social-democratii s-au reunit astazi in sedinta Comitetului Executiv al PSD pentru a marca trei ani de la preluarea guvernarii. Totodata, social-democratii l-au mandat pe premierul Victor Ponta sa negocieze cu UNPR in perspectiva alegerilor locale, cele doua partide mergand impreuna pe liste comune. Presedintele PSD, Victor Ponta, a transmis partidului urmatorul mesaj: "Sunt trei ani de cand am preluat guvernarea. Vreau sa multumesc partidului, dar si celor din PNL si PLR. Acum trei ani am promis ca dam salariile si pensiile inapoi, le-am dat. Guvernul si-a indeplinit 90% din ce si-a propus. In Parlament nu ne poate da jos PNL. Daca ne da jos DNA, asta e. Partidul nostru rezista in orice conditii, dar in Parlament majoritatea functioneaza si sunt convins ca vom fi pe primul loc si in 2016. Va cer mandat sa mergem impreuna cu UNPR la alegerile locale din 2016¬, scrie Adevarul.