​Sebastian Ghita, despre dublarea alocatiilor: "Votul este o greseala. Intram in spirala populismului". Sebastian Ghita a declarat, miercuri, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a votat dublarea alocatiilor de stat pentru copii, ca votul este o greseala si ca Romania va intra intr-o spirala a populismului care va afea efecte negative pe termen lung. "Votul de astazi este o greseala. Intram intr-o spirala a populismului care ne va afecta pe termen lung. Nu putem sa periclitam acumularile economice de pana acum prin masuri precum dublarea alocatiilor. Presedintele Iohannis si premierul Ponta trebuie sa fie responsabili si sa spuna STOP acestui joc populist. Romania nu poate sa fie condusa de complexele freudiene ale unor tinere precum Pocora si Gorghiu", a declarat Sebastian Ghita, conform RTV. Acesta este de parere ca presedintele Klaus Iohannis nu ar trebui sa promulge astfel de legi, chiar daca sunt propuse de PSD sau de PNL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cati parlamentari vom avea din 2016. PSD si PNL s-au inteles in biroul lui Zgonea. Liderii principalelor partide parlamentare, Victor Ponta, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au ajuns la un nou acord intre Putere si Opozitie, de data aceasta in ceea ce priveste numarul de parlamentari din viitoarea Legislatura. Potrivit unor surse politice, PSD si PNL au hotarat ca Parlamentul va fi compus din doua Camere, alcatuite din 457 de alesi. Inainte de votul privind dublarea alocatiilor la copii, premierul Victor Ponta a discutat cu Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Daniel Constantin si Kelemen Hunor despre legile electorale in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. La intalnire a participat si liberalul Mihai Voicu, presedintele Comisiei de Cod Electoral, dar si social-democratul Florin Iordache, principalul "sforar" al PSD, anuntaAdevarul.

Nastase face o radiografie a emisiunilor TV si constata, mahnit, ca "esti popular daca te adresezi cu ba". Adrian Nastase este mahnit ca nu mai exista exprimari precum "excelenta" si "stimate coleg" la TV. Acestea au fost inlocuite, potrivit fostului premier, cu apelativul "ba". ""Cererea si oferta in politica si in divertisment se intalnesc tot mai jos, dar in politica, dupa plecarea lui Traian Basescu, sunt unele sanse de redresare", noteaza Nastase pe blogul personal. "Din pacate, procesele de manelizare, cancanurile, derizoriul, creeaza o presiune care se va regasi in disputele electorale viitoare. Emisiunile de tip 'Vacanta mare' si 'Las Fierbinti' reprezinta o forma de drog administrat zilnic si care genereaza dependenta. Temele de tip 'Elodia' abunda. Ce pot invata cei tineri din aceste emisiuni?", a mai scris el. O cauza pentru situatia din TV o reprezinta, in opinia lui Nastase, faptul ca CNA si-a pierdut autoritatea, deoarece este ocupat cu propriile sale scandaluri, informeazaGandul.

Umorul lui Grapini. Europarlamentarul da like si la imaginile in care e ridiculizata. Europarlamentarul Maria Grapini a ajuns din nou viral pe retelele de socializare, dupa ce s-a fotografiat tolanita pe un camp de maci, la marginea drumului, si a folosit imaginea ca poza de profil pe Facebook. Dupa ce a facut ocolul internetului cu greselile de ortografie, si dupa ce i s-a reprosat ca mutileaza limba romana, Grapini s-a ales inclusiv cu o contestatie depusa la Biroul Electoral Central pe motiv ca scrie gresit romaneste. Mai nou, fotografiile care o reprezinta au ajuns "meme", adica imagini insotite de texte ridiculizante sau comice, care se raspandesc pe net. Fostul ministru al Turismului, apare acum in rol de Alba-ca-Zapada, inconjurata de iepurasi, caprioare si veverite, sau, intre ghirlandele de flori de plastic de la masa mirilor nasiti de jurnalistul Rares Bogdan, cu mesajul "tara arde si Grapini este o floare intre flori", scrieEVZ.

Amintiri din Romania baronilor. Bebe Ivanovici: "Daca nu faceam un pas in spate, ma costa libertatea". Dupa ce ieri ati putut citi portretul lui Nicolae Mischie, "Adevarul" continua incursiunea in lumea baronilor locali de la inceputul anilor 2000, pentru a intelege mai bine cum arata Romania acelei perioade. Erau vremuri in care imaginea unui politician in catuse parea o utopie si in care anticoruptia era doar un proiect sugerat de occidentali si ignorant cu zambetul pe buze de la Bucuresti. Revolutia din 1989 le-a adus romanilor nu doar libertate, ci si o multime de personaje mediocre cocotate in functii inalte. In primii ani, acestia si-au contemplat autosuficienta de pe bancile Parlamentului, pentru ca in timpul guvernarii Nastase (2000-2004) sa se retraga catre zonele de bastina, in fruntea consiliilor judetene si in postura de stapani absoluti. Unul dintre ei a fost Bebe Ivanovici, numit "baronul de Ilfov" si transformat, dupa 1989, din simplu muncitor in uzina intr-un complex personaj politic. Fie ca ne place sau nu, Bebe Ivanovici este si el o imagine a celor care ne-au condus in prima jumatate a acestui sfert de veac. A vremurilor in care demnitarii statului incingeau gratare in curtea Palatului Cotroceni si se certau care dintre ei sa lipeasca mai multi bani pe fruntile nadusite ale lautarilor, anuntaAdevarul.