Hibele noii legi a alegerilor parlamentare votata, cot la cot, de PSD si PNL PSD si PNL au batut palma si pe noua lege privind alegerea deputatilor si senatorilor, care a trecut de Senat cu doar doua voturi "impotriva". Desi s-a bazat pe o larga sustinere parlamentara, proiectul legislativ are multe carente, sesizate si intr-o analiza a mai multor ONG-uri, intitulata Politica fara Bariere. Noua lege dezavantajeaza partidele nou infiintate, limiteaza accesul la vot al romanilor din Diaspora, nu reduce suficient de mult numarul de parlamentari si lasa loc de interpretari in ceea ce priveste libertatea politicienilor de a-i indemna pe alegatori sa mearga la vot dupa incheierea campaniei electorale, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

O deputata PSD propune ca prima fertilizare in vitro sa fie gratuita Catalina Stefanescu sustine ca infertilitatea este o dizabilitate, iar tara noastra s-a angajat ca va oferi servicii medicale celor care sunt intr-o astfel de situatie. Cuplurile care vor beneficia de prima fertilizare in vitro gratuita vor trebui sa indeplineasca mai multe conditii: la procedurile de reproducere umana asistata medical sa fie folosite doar celulele reproductive ale membrilor cuplului, fiind excluse cuplurile cu membri de acelasi sex, mame surogat sau terti donatori.Legea mai prevede ca varsta femeii din cuplul care solicita prima fertilizare in vitro gratuita sa fie cuprinsa intre 20 si 40 ani si sa demonstreze, pe baza unor documente medicale, ca rezerva ovariana este in limite normale, scrie Gandul.

Ioan Oltean, "jupanul portocaliu" din Bistrita, al doilea dosar la DNA Unul dintre cei mai influenti politicieni ai ultimilor ani, deputatul liberal Ioan Oltean (53 de ani), are, din nou, probleme la DNA. Parlamentarul a fost pus sub acuzare, ieri, pentru trafic de influenta, in legatura cu numirea unei persoane intr-o functie publica. Oltean a mers la DNA Oradea insotit de un avocat, fara a face insa declaratii la intrarea sau la iesirea din sediul institutiei. Politicianul, in prezent co-presedinte al PNL Bistrita si vicepresedinte PNL, este la al saselea mandat de deputat, intre anii 1996 - 1997 el detinand si functia de ministru al Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, informeaza EVZ.

Cum se pregateste Blaga pentru motiunea de cenzura contra Guvernului Ponta "Sanse sunt, dar sunt un politician echilibrat si nu as spune ca acest lucru sigur se va intampla. Sanse sunt. Avem acordul partidului dlui Geoana, asteptam pe parcursul noptii, pentru ca maine depunem motiunea, am transmis-o si celorlalte grupuri parlamentare - UDMR, grupul dlui Fenechiu, minoritati altele decat UDMR si independentilor -, pozitia lor", a declarat Blaga. Liderul liberalilor a precizat ca PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoana - 13, iar pentru a trece motiunea este nevoie de 280 de voturi, scrie Romania Libera.

Martea neagra se intoarce. 20 de proiecte legislative de modificare a Codului Penal vor fi dezbatute in Comisia Juridica Douazeci de proiecte legislative de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala sunt trecute pe ordinea de zi a Comisiei Juridice pentru sedinta de marti. Printre acestea se numara propunerea senatorului PSD Serban Nicolae, a deputatului UNPR Eugen Nicolicea, dar si alte proiecte semnate de parlamentari de la toate partidele. Cu doar doua saptamani inainte de finalul sesiunii parlamentare, Comisia Juridica a Camerei a trecut, pe ordinea de zi a sedintei de saptamana viitoare, programata pentru marti, nu mai putin de 20 de proiecte legislative care privesc modificari ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala, informeaza Adevarul.