Finul lui Ponta pregateste o noua lovitura legislatiei penale Deputatul PSD Marius Manolache a depus un proiect legislativ pentru modificarea legislatiei penale, mai exact a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara. Propunerea lui Manolache vizeaza procesele care se judeca pe fond la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Conform legii in vigoare, Inalta Curte judeca procese in care sunt implicate persoane speciale in ierarhia statului, cum ar fi parlamentarii sau ministrii. Astfel, orice demnitar care a incalcat legea ajunge sa fie judecat direct de Curtea Suprema, mai intai de completul de trei judecatori. Legea spune ca, indiferent de sentinta data de compeltul de trei judecatori, si inculpatul, si procurorul pot face apel, iar apelul se judeca la completul de cinci judecatori, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tariceanu apara pensiile parlamentarilor: E o pensie care sa tina cont de constrangerile mandatului Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, in legatura cu pensiile speciale parlamentare, ca este vorba de faptul ca parlamentarii nu au voie sa desfasoare alte activitati si nu au alte venituri care sa le permita sa acumuleze pachete de siguranta pentru batranete. "Este instituita o anumita categorie de pensie, plecand de la urmatoarea premisa, ca cei care nu au voie sa desfasoare alte activitati, cu exceptia celor universitare, cum este cazul si al parlamentarilor, si nu au alte venituri care sa le permita sa acumuleze pentru batranete un pachet de siguranta, acelasi reguli, sa stiti, foarte stricte de incompatibilitati si de conflict de interese functioneaza si in cazul parlamentarilor care sunt supusi acelorasi reguli", a spus Tariceanu, conform Gandul.

Strategia Nationala de Aparare a Tarii: corectitudine politica, minimalism, ambiguitate si fuga de controverse Strategia Nationala de Aparare a Tarii (mai putin Cuvantul Inainte, aprecierea politica a Presedintelui, care merita abordata separat) este una foarte buna, corecta politic, minimalista, generala si fara greseli sau gafe. Contine toate referirile conceptuale necesare, dar fara ambitia de a raspunde tuturor preocuparilor. Are avantajul ca ofera fiecarei institutii a statului roman elementele necesare desfasurarii activitatii proprii si elaborarii documentelor departamentale, propunand si formule novatoare de prevenire-reactie pro-activa, evitarea surprizei strategice, pregatirea decidentilor in situatii de criza, valorificare a cunoasterii prospective, scrie EVZ.

Cum comenteaza Kelemen Hunor plecarea in Turcia a lui Ponta Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni seara, referitor la plecarea lui Victor Ponta in Turcia, ca "soarta tarii nu sta in operatia la genunchi a soferului, SPP-istului sau premierului", informeaza Romania Libera. "Putem discuta daca e bine sau nu e bine sa se opereze in strainatate, dar soarta tarii nu sta in operatia de genunchi a soferului, a SPP-istului sau a premierului. Tara nu e blocata ca se opereaza premierul si conduce un vicepremier. Nu vad o problema. Mie nu imi lipseste Victor Ponta in aceste zile. Am alte preocupari. Daca APIA ar merge bine si nu am avea cozi interminabile, as zice ca Guvernul functioneaza, dar nu premierul rezolva aceasta problema", a declarat Kelemen Hunor, luni seara, la o emisiune a Digi 24.

Victor Ponta se cere in clubul dictatorilorPremierul Victor Ponta a participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. In vreme ce toti liderii politici din Vestul Europei au boicotat evenimentul, Ponta s-a afisat alaturi de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukasenko, presedintele Belarusului, si Recep Erdogan, presedintele Turciei, politicieni certati cu principiile democratiei. "Vreau sa lamuresc un singur lucru. Avem guvern, avem majoritate, haideti sa ne apucam de treaba", a spus premierul Victor Ponta, vineri la amiaza, imediat dupa ce motiunea de cenzura a PNL a fost respinsa. Peste numai cateva ore, Victor Ponta se afla intr-un avion cu destinatia Baku, capitala Azerbaidjanului, pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, scrie Adevarul.