Predoiu: PNL poate alinia doua garnituri de Guvern. Catalin Predoiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca obiectivul principal al PNL este "de a inlocui aceasta guvernare natanga, care nu intelege economia si e rupta de nevoile romanilor". "Nu e vorba de a ajunge eu premier. E vorba de a inlocui aceasta guvernare natanga, care nu intelege economia si e rupta de nevoile romanilor. Acesta este obiectivul si e un obiectiv colectiv al PNL. Aici nu e un joc personal. Va rog sa intelegeti ca sunt un om de echipa. Faptul ca PNL mi-a facut aceasta onoare si m-a desemnat ca premier ma obliga de doua ori . In niciun caz nu fac greselile pe care le-au facut multi premieri, sa creada ca reusesc fara un guvern bun si fara partid langa tine cu care sa colaborezi", a spus Predoiu, conform Mediafax. Intrebat daca PNL va ajunge in acest an la guvernare, Predoiu a spusca partidul are sanse mari sa atinga acest obiectiv, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Stenograme. Senatorii PSD iau peste picior Justitia. DNA a cerut noi inscrisuri conducerii Parlamentului privind votul in cazul senatorului PSD Dan Sova, prilej cu care greii din PSD i-a luat in deradere pe procurorii DNA. Jean Uncheselu, procurorul de caz al dosarului Ponta-Sova, a cerut Conducerii Senatului si a Camerei Deputatilor toate inscrisurile intocmite de Comisia de statut a deputatilor si senatorilor din ultimii doi ani. In adresa transmisa, DNA precizeaza ca informatiile solicitate vizeaza dosarul in care sunt inculpati Victor Ponta si Dan Sova. Cererea a fost trimisa la Parlament pe 3 iunie, cu doar doua zile inainte ca Victor Ponta sa fie chemat la DNA si pus sub invinuire pentru conflict de interese. "Refuzul de punere la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie a inscrisurilor aratate mai sus constituie infractiunea de obstructionarea justitiei", arata DNA, anuntaAdevarul.

Cum au fost impartiti banii din mita care ar fi ajuns si la Chiliman. Banii care ar fi fost dati in schimbul obtinerii de catre firma lui Gheorghe Boeru a unui contract de la Primaria Sectorului 1 ar fi fost impartiti intre primarul Andrei Chiliman - 30%, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad - cate 15%, si PNL Sectorul 1 - 10%, potrivit unor surse judiciare. Firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte si cu Primaria Sectorului 1, pentru consultanta in activitati precum lucrari de asfaltare si anvelopari de blocuri. Angajati ai Primariei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte, sustin surse judiciare. Potrivit surselor citate, "persoane care detin sau au detinut functii in partide, precum si functionari publici cu atributii de conducere, au pretins si primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publica pentru Sectorul 1", informeazaGandul.

Teodor Atanasiu, despre pensiile parlamentarilor: PNL va anula legea cand va avea majoritate in Parlament. PNL va anula pensiile speciale pentru parlamentari cand va avea majoritate in Parlament, aceasta categorie fiind singura care beneficiaza atat de pensie speciala, cat si de pensie stabilita in baza contributiei la buget, sustine prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu, potrivit Mediafax.ro. "Daca vreau sa dau pensii pe baza de contributivitate, dau la toata lumea asa. Daca vreau sa dau pensii speciale, dau la toata lumea asa. Dar parlamentarul ia si una si alta. Adica pentru tot ce inseamna serviciul parlamentarului inainte de a ajunge in Parlament ia pe baza contributiei, iar ca parlamentar ia un spor in functie de numarul de mandate. Parlamentarul este singurul cetatean al Romaniei care ia si pensie speciala si pensie pe baza de contributie. Ceilalti iau fie una, fie alta", a spus Atanasiu. Potrivit acestuia, PNL isi propune sa anuleze legea pensiilor speciale prin introducerea in Parlament a unui nou proiect legislativ, scrieEVZ.

Cum explica Alina Gorghiu implicarea sa in dosarul Vlasov. Alina Gorghiu, copresedinte PNL, a vorbit la Adevarul Live despre planurile Opozitiei privind rasturnarea actualuiui guvern, despre legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, dar si despre aparitia numelui sau in dosarul Vlasov. Adevarul: Vorbim despre cum poate PNL sa mai opreasca legea care a marit pensiile parlamentarilor. Alina Gorghiu: Vorbim de o lege care a starnit rumoare, dar nu doar in opinia publica, ci si in Parlament. Nu Parlamentul a votat aceasta lege, ci arcul guvernamental, majoritatea PSD-PLR-PC si alti sateliti. Creeaza privilegii pentru parlamentari si, din pacate, e un moment extrem de nepotrivit pentru a discuta o asemenea lege, anuntaAdevarul.