Iurie Roşca a fost reales preşedinte al al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD). Si vicepresedintii partidului, Vlad Cubreacov şi Ştefan Secăreanu, şi-au menţinut de asemenea funcţiile, iar parlamentara creştin-democrată Adriana Chiriac a fost numită Secretar General al PPCD, informeaza agentia moldoveana Infotag, citata de Rador.

Roşca a menţionat, în raportul prezentat la Congres, că timp de aproape două decenii de cînd se află în politică, formaţiunea pe care o conduce a fost mereu “în epicentrul vieţii publice, a fost şi rămîne mereu generatoare de idei inovatoare, promotoare a intereselor naţionale şi a valorilor democratice”; conducerea PPCD “a subordonat întotdeauna interesele partidului intereselor majore ale ţării”, de exemplu, în anul 2003, cînd PPCD a demarat ample acţiuni de protest împotriva preconizatei semnări a Memorandumului Kozak, dar şi în aprilie 2005 cînd creştin-democraţii au votat pentru realegerea lui Vladimir Voronin în funcţia de preşedinte al republicii.

PPCD a rămas constant pe platforma sa patriotică, iar relaţiile cu celelalte partide au variat în funcţie de felul cum au evoluat relaţiile acestora cu Moscova, a subliniat Iurie Roşca.

PPCD susţine că, chiar şi fiind în opoziţie, a reuşit în ultimii ani să promoveze mai multe legi importante. Creştin-democraţii îşi motivează detaşarea de alianţa cu comuniştii prin faptul că actuala guvernare nu a îndeplinit întocmai 10 propuneri ale PPCD-ului, prin care a fost condiţionat votul pentru Voronin.

Delegaţii la Congres au adoptat o rezoluţie în care se pronunţă pentru continuarea cursului de integrare europeană a Moldovei, care, în opinia lor, este unica şansă pentru republică de a avea un viitor democratic şi prosper.