"Camatarii" din Guvernul Ponta: cine sunt ministrii care au acordat, in ultimul an, imprumuturi de peste un milion de euro Suma imprumuturilor acordate de trei dintre ministrii Guvernului condus de Victor Ponta depaseste un milion de euro, bani pe care acestia i-ar fi putut folosi, spre exemplu, pentru a cumpara trei case precum cea a lui Dan Voiculescu, vanduta la licitatie de ANAF sau pentru a cumpara o suprafata de teren egala cu cea achizitionata de Traian Basescu la Nana. In ultimul an, suma imprumuturilor acordate in nume personal de trei dintre ministrii, respectiv consortii ministrilor din Guvernului Ponta a ajuns la 1.106.308 euro, adica la 4.965. 053 de lei. Potrivit declaratiilor de avere completate luna trecuta, premierul Victor Ponta, ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, dar si ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, au imprumutat, in total, cu peste un milion de euro persoane fizice, dar si firme care le sunt apropiate, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Detaliul legal care l-ar putea lasa pe Victor Ponta fara titlul de doctor. Ministrul Educatiei: "Poate fi analizata o asemenea propunere" Specialistii Universitatii Bucuresti propun modificarea legislatiei, astfel incat lucrarile demnitarilor, suspecte de plagiat, sa fie analizate de Comisiile de Etica din cadrul universitatilor la care au obtinut titlul academic, si nu cum este acum, cand sunt analizate de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, aflat in subordinea Ministerului Educatiei. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat pentru Gandul ca ia in considerare propunerea, la fel si Ecaterina Andronescu, sefa comisiei senatoriale de Invatamant, care vrea sa propuna ca titlurile de doctor sa fie acordate direct de universitati, iar acestea sa judece, in comisiile proprii, si suspiciunile de plagiat pentru demnitari. Daca aceasta modificare legislativa va fi operata, premierul Victor Ponta ar putea ramane fara titlul de doctor, de vreme ce Comisia de Etica a Universitatii a decis ca lucrarea sa este plagiata.

Vizitele Presedintelui. Incotro se indreapta politica externa a lui Klaus Iohannis Fostul consilier prezidential, Iulian Chifu, spune ca perioada primelor sase luni ale anului a fost una "extrem de bogata in vizite externe si primiri in Romania, o varianta salutara pentru un inceput de mandat care a facut ca sa existe cunoasterea Presedintelui Romaniei si a prioritatilor sale de catre majoritatea partenerilor externi ai Romaniei". De asemenea, potrivit acestuia, a permis ca aparatul Administratiei prezidentiale sa ia cunostinta cu dosarele si prioritatile de politica externa in relatiile bilaterale in cauza, respectiv dosarul european si cel al NATO, scrie EVZ.

Liderii ALDE cer continuarea reformelor in Educatie Rezultatele peste asteptari de la examenul de bacalaureat au reprezentat un prilej pentru liderii ALDE Cluj sa puncteze la capitolul imagine, in contextul in care Ministerul Educatiei este colegul lor de partid. Ei spun ca sesiunea din acest an a examenului de bacalaureat a insemnat cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani. "Problemele de organizare au fost minime, iar tentativele de fraudare au fost foarte putine. Un rezultat excelent a fost obtinut in judetul Cluj, care, inainte de afisarea rezultatelor la contestatii, are o promovabilitate de 82,18 la suta. Astfel, judetul Cluj se afla pe primul loc in tara din acest punct de vedere. Un merit deosebit in organizarea bacalaureatului si in imbunatatirea rezultatelor scolare revine actualei echipe de conducere din Ministerul Educatiei, care a inceput un lung si laborios proces de reforma, care trebuie continuat", spun reprezentantii ALDE, informeaza Romania Libera.

Catalin Ivan demasca jocurile de culise din PSD: Liviu Dragnea sa renunte la atacurile jenante la Victor Ponta in deplasarile prin tara Europarlamentarul Catalin Ivan sustine ca PSD are nevoie de un nou proiect, din care nu poate face parte Liviu Dragnea, pe care il acuza ca ii submineaza pozitia lui Victor Ponta. "Reprezentati fix acel mod de a face politica, bazat pe baronate locale, pe tradari, intelegeri ascunse, in dauna partidului", ii transmite Ivan lui Dragnea. "Ii solicit insa lui Liviu Dragnea sa dea dovada de o minima decenta in deplasarile sale prin tara si, pe cat posibil, sa renunte la atacurile jenante la Victor Ponta. Ii dau si cateva argumente care imi sustin aceasta solicitare". Integral pe Adevarul.ro.