Poate fi Isarescu premierul "propus" de Voiculescu? Guvernatorul BNR a fost de multe ori poftit in fruntea Guvernului. In ultima perioada s-a inregistrat o apropiere a lui Klaus Iohannis de Mugur Isarescu Dan Voiculescu a lansat, din inchisoare, varianta numirii unui nou premier. El a spus ca inlocuitorul lui Victor Ponta la sefia Guvernului este Mugur Isarescu. "Chiar daca nu mai sunt om politic, sunt curios daca mi-am pastrat resursele intuitiv- deductive. Cred ca viitorul Prim Ministru al Romaniei poate fi Mugur Isarescu. Poate am dreptate, poate nu", a scris Dan Voiculescu pe blog. Mugur Isarescu este numele, care, nu o data, a fost rostit in prag de alegeri prezidentiale sau de formare a unui nou guvern. Guvernatorul BNR a refuzat insa ofertele, fiind mai mult interesat de zona economica decat de cea politica, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi s-a inscris oficial in cursa interna a PNL pentru Primaria Capitalei. Prim-vicepresedintele PNL, Cristian Busoi, s-a inscris, in mod oficial, in competitia interna din Partidul National Liberal, care va desemna candidatul formatiunii pentru functia de primar general al Capitalei, la alegerile din 2016, anunta Biroul de Presa al partidului. Conform calendarului adoptat de Consiliul National al PNL, 15 iulie 2015 este ultima zi in care membrii PNL se pot inscrie in cursa interna a partidului pentru Primaria Capitalei, se precizeaza in comunicat. "Bucurestiul este, in acest moment, un oras sufocat: de la poluare si mizerie, pana la coruptie si la birocratie. Capitala sufera, in prezent, de lipsa unei viziuni de dezvoltare pe termen lung si are nevoie de o insanatosire rapida. Tocmai de aceea, am lansat platforma www.bucurestisanatos.ro, unde bucurestenii imi pot transmite problemele punctuale cu care se confrunta. Proiectul meu de candidat va avea ca fundament asteptarile bucurestenilor, legate de viata lor in Capitala", a explicat Cristian Busoi, recent, la evenimentul de lansare a platformei sale, anuntaAdevarul.

Ponta - demonstratie de forta in PSD. La umbra lui Iliescu si Nastase. In prezenta lui Ion Iliescu si a lui Gabriel Oprea, lucrurile s-au asezat,miercuri, la sediul central al PSD, exact cum voia premierul: Rovana Plumb, om de incredere al familiei Nastase, este propunerea pe care, cu unanimitate de voturi, Biroul Permanent o inainteaza Comitetului Executiv. Liviu Dragnea a fost aproape desfiintat. Dupa lovitura pe care i-a aplicat-o lui Dragnea prin repunerea pe tapet a implicarii acestuia intr-unul din dosarele Alinei Bica, Victor Ponta a mai avut, miercuri, un as in maneca: Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD nu doar ca a venit, dupa o absenta indelungata, la sedinta Biroului Permanent, dar a avut un discurs favorabil lui Ponta. Atat in spatele usilor inchise - unde, potrivit unor surse, l-ar fi rugat pe premier sa se razgandeasca in privinta demisiei de la sefia PSD -, dar si in fata camerelor de filmat. De unde spunea, acum doar cateva zile, ca Ponta a gresit cand si-a anuntat retragerea fara sa discute in prealabil in partid, Iliescu a vorbit, ieri, pe scarile din Kiseleff, de "taria de caracter" care l-ar fi impins pe premier spre o asemenea decizie, informeazaRomania Libera.

Ce ii lipseste PNL-ului pentru a-l da jos pe Victor Ponta. Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit la Gandul Live despre "handicapul" pe care il are partidul pe care il conduce in raport cu Victor Ponta. "Ne lipseste o majoritate parlamentara pe care nu am reusit sa facem pentru ca handicapul sau diferenta de parlamentari dintre Opozitie si Putere era foarte mare. Am mai reusit sa o diminuam", a afirmat ea. Aceasta considera, insa, ca in toamna PSD ar putea sa il sacrifice pe Victor Ponta. "Nu mizam, insa, pe asta", a mai spus co-presedintele PNL, scrieGandul.

69 de inalti demnitari vor beneficia de cresterea salariilor. Pe lista celor la care se refera Ordonanta Guvernului 14/2015 privind majorarea salariilor demnitarilor se afla personaje extrem de controversate, inclusiv cu probleme penale. "Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei", spunea presedintele Klaus Iohannis, in ziua in care a fost emisa ordonanta O teorie asemana toare cu a pre sedintelui Klaus Iohannis a avut si premierul interimar Gabriel Oprea, cel care a semnat ordonanta: "Peste tot in lume salariile mici genereaza coruptie". Vor beneficia de acest act normativ: presedintele Romaniei si cei 10 consilieri prezidentiali, cei 26 de membri ai Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului (presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, vicepresedinti, secretari si chestori), cei 23 de membri ai Guvernului (premierul, vicepremierul, ministrii, ministrii delegati), secretarul general al Executivului, seful Cancelariei Primului- Ministru, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ, presedintele Curtii de Conturi, precum si patru sefi de servicii secrete (SRI, SIE, STS si SPP). Numarul total al demnitarilor care vor beneficia de preve derile OG 14/2015 este de 69, anuntaEVZ.