Cum s-a produs ruptura dintre Ponta si Dragnea. Mizele razboiului pentru sefia PSD. Retragerea lui Victor Ponta a deschis sezonul luptei pentru putere in interiorul PSD, Liviu Dragnea oficializand ruptura de "prietenul" sau, care o sustine pe Rovana Plumb. Comitetul Executiv al pesedistilor va decide daca Ponta isi va mentine influenta totala asupra partidului prin intermediul Rovanei Plumb sau Liviu Dragnea va juca rolul de filtru intre guvern si PSD. Partidul poate trece de la un presedinte inculpat - Ponta, la unul condamnat - Dragnea, dupa cum ii denumea pe cei doi chiar Valeriu Zgonea, un alt pretendent la sefia partidului in eventualitatea organizarii unui Congres. In viitorul PSD, un rol cheie il joaca Gabriel Oprea, dar si o negociere Ponta - Dragnea pentru impartirea sferelor de putere. Dragnea a acuzat-o voalat pe Plumb ca a folosit "multi bani" pentru o campanie de presa impotriva sa pentru a castiga competitia interna. In lupta pentru putere din PSD, tridentul Ghita-Udrea-Basescu l-a atacat pe Dragnea, prezentat drept un apropiat al Opozitiei si al lui Iohannis. Oprea a anuntat deja ca Ponta nu mai este liderul Coalitiei de guvernare si ca acesta este presedintele PSD, indiferent de numele sau. Votul din Comitetul Executiv va avea un rol important si in viitorul lui Ponta la Palatul Victoria, scrieGandul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Basescu: Iohannis a abdicat fara sa fie rege. Presedintele Klaus Iohannis si-a abandonat, promulgand fara sa obiecteze Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, cea mai importanta prerogativa - aceea de a-i reprezenta si de a lucra pentru cei care l-au ales, romanii din Diaspora a aratat ieri Traian Basescu . Fostul presedinte s-a declarat dezamagit de faptul ca actul normativ nu a fost contestat la CCR. "Mare deceptie cand am constatat ca legea nu este atacata la Curtea Constitutionala si iata de ce: numar de parlamentari conform noii legi: 466; numar de parlamentari conform referendumului din 2009: 300. Daca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani intr- un referendum validat, presedintele Romaniei avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor", a scris Traian Basescu pe Facebook. Potrivit acestuia, Iohannis a abdicat de la indatoririle constitutionale in conditiile in care avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a Curtii Constitutionale care, in mod indirect, il obliga la reactie, anuntaEVZ.

Presedintele executiv al ALDE sector 3 este membru PSD. Filiala sectorului 3 a proaspat infiintatei Aliante a Liberalilor si Democratilor (ALDE), formata in urma fuziunii PC cu PLR, are ca presedinte executiv un membru PSD. Elena Petrescu, presedintele executiv al ALDE sector 3, a trecut de la PC, la PSD prin ordonanta 55, potrivit procesului verbal de sedinta a Consiliului local din 15 septembrie 2014, in care secretarul primariei sectorului 3 a anuntat consilierii care si-au exprimat optiunea de a trece la un alt partid. Dupa fuziunea PC - PLR, a reiesit un birou permanent din ambele filiale. Protocolul de fuziune precizeaza ca, daca in cadrul filialei exista un demnitar, acela va fi presedinte, iar de la cealalta formatiune politica se va pune presedintele executiv. Senatorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, este presedintele ALDE sector 3, informeazaRealitateaBucuresti.ro.

Initiativele cetatenesti - tot mai puternice. In urma cu cateva saptamani, Centrul de Resurse pentru participare publica a organizat Targul de initiative cetatenesti. A adus la un loc, intr-o dupa-amiaza de sambata, cateva sute de oameni nemultumiti. Ce-ar fi exceptional in povestea asta? La urma urmei, oamenii nemultumiti se numara, pe intinsul patriei, cu milioanele. Asa e, numai ca cei pe care i-am cunoscut in sambata aceea nu se multumesc sa isi exprime nemultumirea. Ei se asociaza cu cei nemultumiti de aceleasi lucruri ca si ei, cauta impreuna solutii si, tot impreuna (altfel nu se poate), se lupta sa le puna in practica. Despre Grupul "Initiativa Favorit" am mai scris in aceasta pagina. Sunt oamenii care isi doresc sa revitalizeze cinematograful abandonat din Drumul Taberei, sa-l transforme intr-un centru cultural comunitar de care cartierul duce lipsa, scrieRomania Libera.

O tanara s-a oferit sa-i editeze mesajele Mariei Grapini, ca sa nu mai faca greseli. Ce raspuns a primit. Nu trece o zi fara ca Maria Grapini sa nu posteze pe pagina sa de Facebook si sa nu faca greseli gramaticale sau de exprimare. Dupa ce in weekend le-a urat internautilor "o dumineca relaxanta", acum le vorbeste acestora despre florile care "infrumusetesc casa". Vazand ca este sanctionata de jurnalisti pentru fiecare greseala pe care o face, o bloggerita i-a propus sa o ajute cu editarea postarilor ei, fara a cere nimic in schimb, insa Maria Grapini a refuzat-o. "Cred ca puteti sa va dedicati timpul pentru o activitate utila dvs", i-a transmis eurodeputata, prin email, anuntaGandul.