Vasile Blaga: Ponta face foarte mult rau acestei tari, trebuie sa demisioneze. Copresedintele PNL, Vasile Blaga, invitat la Realitatea, a vorbit despre cat s-a apropiat PNL de Palatul Victoria. Intrebat ce asteapta de la Victor Ponta, copresedintele PNL Vasile Blaga a spus "eu astept ce asteapta populatia Romaniei, astept demisia. Orice om in pozitia sa si-ar da demisia. Vedeti, in fiecare zi se agata de putere. Nu a fost bun pentru PSD, vedeti, l-au executat. Batalia din PSD s-a dat intre el si Liviu Dragnea", informeaza realitatea.net. "Ar trebui sa demisioneze, pentru ca face foarte mult rau acestei tari. Aroganta iesita din comun l-a distrus. Cand a ajuns la putere spunea cine trebuie arestat si cine nu. Dupa ce a pierdut alegerile, a spus ca a inteles din pierderi. Guverneaza foarte prost. Omul acesta, daca te uiti in programul lui de guvernare, si-a luat o serie de angajamente, insa nu a respectat niciunul dintre acestea", a continuat Blaga, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta a abandonat si ultimul cartus impotriva lui Iohannis. Dupa ce a avertizat ca va amana ordonanta de urgenta prin care lefurile demnitarilor au fost triplate, premierul Victor Ponta s-a repliat oferind motive hilare. Ba mai mult, a pus singur banii in plus pentru salarii chiar in proiectul de rectificare bugetara Inainte de a pleca in concediu, premierul Victor Ponta a oferit un nou exemplu de stangacie politica: a terminat invins o disputa gratuita, pe care el insusi a provocat-o. Exte vorba despre scandalul ordonantei privind majorarea salariilor, incepand cu luna august, pentru 48 de demnitari, printre care seful statului, premierul, presedintii celor doua camere si ministri. La doua zile dupa ce ordonanta a fost adoptata de Guvern, intr-o sedinta condusa de Gabriel Oprea, pe atunci premier interimar, Victor Ponta a afirmat ca nu este de acord ca salariile demnitarilor sa fie majorate prin ordonanta, ci prin lege. Pozitia lui Ponta a surprins inca de la bun inceput, in conditiile in care el insusi a initiat proiectul de ordonanta, Gabriel Oprea fiind doar ultimul semnatar. De fapt, Ponta a jucat politic, incercand sa sugereze ca presedintele Klaus Iohannis a fost cel care a sustinut o astfel de ordonanta, pentru a-si rotunji veniturile, anuntaAdevarul.

Crin Antonescu, la trei ani de la Referendumul din 2012: "Au existat oameni importanti din Romania si exterior care i-au sugerat lui Victor Ponta sa rupa tandemul cu mine". La trei ani de la Referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, fostul presedinte PNL, Crin Antonescu, afirma intr-un interviu pentru Gandul ca "oameni importanti din institutii" interne si internationale i-au sugerat premierului Victor Ponta sa incheie un parteneriat in afara USL pentru a se mentine la putere. Liberalul sustine ca in vara lui 2012 a fost construita prima bresa intre el si Victor Ponta, care ulterior a fost largita pana la disparitia USL. Crin Antonescu evita sa spuna daca serviciile secrete au fost implicate in aceasta "operatiune", dar afirma ca si-a dat seama ca acest lucru se intampla in momentul semnarii pactului de coabitare intre Victor Ponta si Traian Basescu. In interviul acordat gandul.info, Crin Antonescu vorbeste si despre puterea tot mai mare a serviciilor secrete, ceea ce, in opinia sa, se poate transforma intr-o "situatie periculoasa". In privinta viitorului lui Victor Ponta in fruntea Guvernului, liberalul a declarat ca acest lucru nu depinde de "decizia premierului", dar ca se va intampla cel mai probabil in aceasta toamna. Antonescu a precizat care este relatia cu presedintele Klaus Iohannis, dar si ceea ce il nemultumeste la actualul PNL, informeazaGandul.

Inca un plagiat in politica! Liviu Dragnea, "presedintele copy-paste". Declaratie surprinzatoare a sociologului Vasile Dancu fost lider al "grupului de la Cluj"despre presedintele interimar al PSD, condamnat penal la 1 an de inchisoare cu suspendare, in prima instanta, in Dosarul "Referendumul". Intr-un interviu acordat, marti, Revistei 22, Dancu a spus ca PSD "se poate reforma, daca il va urma pe Dragnea si noua echipa". "Liviu Dragnea va fi o surpriza placuta pentru toti care se indoiesc acum", a spus Dancu. Dragnea a prins ideea si a folosit-o, de monstrand ca la virful PSD e pana de idei originale. Imediat cum a preluat sefia interimara a PSD, Liviu Dragnea a spus ca unele schimbari pe care si le doreste sa le faca in partid se refera la comunicare: "In ultimele luni de zile PSD n-a avut o voce politica conturata. (...) Oameni cu foarte multa experienta politica, oameni foarte buni la comunicare, n-au reusit sa transmita tot ceea ce vrea sau a vrut sa faca PSD", scrieEVZ.

Cum va fi influentat Congresul PSD de anuntul lui Ponta ca se retrage din politica. Victor Ponta a anuntat ca nu isi doreste sa mai ocupe functia de premier dupa 2016, dar va sustine pe altcineva din coalitia de guvernare. "Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim-ministru, chiar vreau sa fac lucrurile bune, 5 ani de zile cred ca reprezinta un mandat important. In 2016 vreau sa castigam impreuna cu UNPR si cu ALDE din nou majoritatea si sunt colegi care pot sa conduca Guvernul", a declarat Victor Ponta, la Antena 3. Inainte de 2016, PSD va trece printr-un Congres, programat in toamna pentru alegerea unei noi conduceri. Analistii politici cred ca anuntul retragerii lui Ponta din 2016 nu va influenta in niciun fel Congresul PSD pentru ca Victor Ponta nu mai are ce promite partidului. Insa, Congresul PSD va insemna trecerea pe linie moarta a lui Victor Ponta in partid. "Ponta se asteapta ca in noiembie sa fie debarcat.In momentul in care pierde guvernarea, Ponta pierde totul. Nu cred ca va mai candida la Congres. Partidul nu il va mai lasa sa mearga intr-o functie. Ponta nici nu stie sa faca pasul in spate. Cand va pleca, va pleca fugarit. El va fi dat afara, va fi fortat sa plece la Congres. Depinde insa ce se intampla cu Codul Fiscal. Daca va pica in august, pleaca si Ponta inainte de Congres", a precizat Sorin Bocancea, analist politic, anuntaAdevarul.