Dragnea, ziua si atacul la Ponta. Cum poate bloca PSD ordonanta salariilor pentru demnitari Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat pe premierul Victor Ponta ca va cere Parlamentului sa respinga ordonanta care tripleaza lefurile pentru 48 de demnitari. Daca Dragnea isi va duce planul la bun sfarsit, Ponta va ramane din nou in afara jocului politic, un joc pe care el singur l-a provocat, in mod gratuit. "Am urmarit cu atentie ultimele atitudini, luari de pozitie exprimari cu privire la aceasta ordonanta care cuprinde marirea salariilor demnitarilor. Constat ca nu prea o mai sustine nimeni dintre cei care au promovat-o si adoptat-o. Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o asuma nimeni, atunci o rezolvam in Parlament, si in Parlament o sa propunem respingerea ei, ca sa inchidem acest subiect, pentru ca deja, daca niciun beneficiar nu vrea sa o foloseasca, nu are rost sa o mai tinem", a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa in care a prezentat o schita privind planul de reforma a partidului, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mesajul lui Iohannis dupa investirea noului Guvern al R.Moldova Presedintele Klaus Iohannis saluta investirea noului Guvern al R.Moldova, mentionand ca sarcinile acestuia nu sunt deloc usoare, insa vrea ca partenerii Romaniei sa fie convinsi ca vor avea in tara noastra "cel mai important sprijin" in directia continuarii parcursului proeuropean. "Salut investirea noului Guvern al Republicii Moldova, un guvern cu o orientare clara proeuropeana. Stiu ca sarcinile care stau in fata executivului de la Chisinau nu sunt deloc usoare, insa vreau ca partenerii nostri sa fie convinsi ca vor avea in Romania cel mai important sprijin in directia depasirii dificultatilor economice si a continuarii parcursului proeuropean", spune Klaus Iohannis, intr-o postare pe Facebook, conform Gandul.

Pozitia lui Dragnea vizavi de violul din Vaslui "Cred ca Robert Cazanciuc ar trebui sa fie mai prezent in public. (...) In ceea ce priveste acei violatori, cred ca Robert Cazanciuc trebuia sa intervina, trebuia sa iasa foarte repede, pentru ca a fost foarte multa emotie si emotie indreptatita si teama indreptatita. Am vorbit cu foarte multi oameni si mi-au spus ca daca alti potentiali violatori, care vad ca cei ca ei care au comis asa ceva sunt in libertate, se gandesc ca pot face astfel de fapte si sa nu pateasca nimic. Pana la urma am inteles ca institutiile abilitate au inceput sa se miste. Acolo a fost o greseala a lui Robert Cazanciuc, trebuia sa intervina, pentru ca acolo nu era vorba de un atac asupra justitiei. Nu stiu ce l-a retinut, nu mai sunt in Guvern", a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3. In acest, social-democratul a declarat ca este solidar cu toate tinerele care au suferit abuzuri si spera ca astfel de incidente sa se dmininueze, scrie Romania Libera.

Parlamentarii, multidisciplinari. Cum si-au schimbat deputatii specializarile Parlamentarii par a fi buni in orice domeniu. Doar asa se explica cum reusesc sa treaca pe la trei, patru sau chiar cinci comisii care nu au nicio legatura cu specializarile trecute in CV In aproape trei ani de mandat, majoritatea parlamentarilor s-au transferat de la o comisie la alta fara a tine cont de studiile pe care le-au urmat, ci mai degraba de deciziile partidului din care fac parte. In topul traseismului de la comisiile parlamentare se afla deputatul PSD Doina Pana care a schimbat nu mai putin de cinci. Desi este inginer electrotehnist si a terminat un master in Stiinte Juridice, acest lucru nu a impedicat- o sa treaca de la Comisia pentru egalitatea de sanse la Mediu, Invatamant, Transporturi si Politica Externa. Lucia Varga nu s-a mul tumit doar cu Comisia de Mediu sau cea de Agricultura. Ea a trecut si pe la Afaceri Europene. Deputatul PSD Vlad Cosma a schimbat Comisia de Buget pentru cea de Mediu in aceeasi luna in care a fost pus sub urmarire penala pentru fapte de coruptie. Integral pe EVZ.

Stelian Tanase: Victor Ponta ne tine strans in brate si ne mai da si cate un cap in gura Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca Victor Ponta este cel mai ostil premier fata de TVR, precizand ca masurile pentru salvarea televiziunii publice, precum indexarea taxei TV, scaderea TVA si amnistia fiscala, "stau in pixul" sefului Guvernului. "Anumite masuri pe care diferitele guverne le-au luat au ingenuncheat televiziunea", a spus Stelian Tanase, intr-o "Editie speciala", difuzata joi seara, la TVR 1. Potrivit lui Stelian Tanase, televiziunea este "ingenunchiata de politicieni cu buna-stiinta, pentru a fi controlata politic". De asemenea, Stelian Tanase a spus ca Victor Ponta este cel mai ostil premier fata de TVR. "Ne tine strans in brate si ne mai da si cate un cap in gura (...) Ar fi bine sa ne lase, sa ne mai ignore putin (...) Dar el trebuia in trei ani sa ia cateva decizii", a spus Tanase, scrie Adevarul.