Basescu: 2017 va fi anul 2010, al crizei profunde cu tara destabilizata. Fostul presedinte Traian Basescu a criticat atat prevederile noului Cod Fiscal si reducerile de taxe si impozite prevazute in acest proiect, cat si pensiile speciale legiferate in ultima perioada de timp. Basescu a apreciat ca Parlamentul va vota Codul Fiscal, iar presedintele Klaus Iohannis il va promulga. "Responsabilitatea fata de stabilitatea fiscal-bugetara a Romaniei este zero la oamenii politici si cu salariile pentru demnitari, pensii speciale, desi oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Cred ca iresponsabiliatea cu privire la stabilitatea macroeconomica a Romaniei este maxima. Am convingerea ca anul acesta, cu pomenile electorale, este echivalentul anului 2007 cu Tariceanu. Intrarea noului Cod este echivalentul anului 2008 cu Tariceanu. Imi fac datoria sa avertizez ca 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde cu o tara destabilizatat economic si va avea un deficit de cont curent consistent", a spus fostul sef al statului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Votul prin corespondenta, un meci de ping-pong intre PNL si PSD. AEP ia masuri concrete pentru Diaspora. La cererea PNL de a discuta proiectul care prevede introducerea votului prin corespondenta in sesiunea extraiordinara a Parlamentului programata pentru sfarsitul lunii august, PSD arata ca liberalii detin presedintia Comisiei pentru elaborarea legislatiei electorale, for care trebuie sa pregateasca un proiect. AEP anunta extinderea Registrului Electoral si pentru romanii din strainatate. "Pentru liderii PNL, votul prin corespondenta nu este decat un subiect ofertant pentru declaratii bombastice si nu o tema politica reala. Daca intr-adevar si-ar fi dorit rezolvarea acestei probleme, ar fi avut parghiile necesare, intrucat detin presedintia comisiei parlamentare privind legile electorale. Numai ca in loc de o lege buna privind votul cetatenilor romani aflati peste hotare, avem patru proiecte de lege pe aceasta tema, am avut o motiune de cenzura, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe aceasta tema, iar acum, de ultima ora, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocata pentru Codul Fiscal", arata Gabriela Vranceanu Firea, purtator de cuvant al PSD, potrivit unui comunicat de presa, anuntaAdevarul.

Vanghelie, intrebat daca Ponta va mai fi premier in toamna: Cred ca nu a fost premier niciodata. Marian Vanghelie s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorul a verificat masurile preventive ale celor din dosarul sau de coruptie. Intrebat la iesire daca crede ca Victor Ponta va mai fi premier in toamna, Marian Vanghelie a spus: "Eu nu cred ca Victor Ponta a fost premier niciodata". De asemenea, intrebat despre mediul politic, Vanghelie a raspuns: "V-am spus ca exista un ciclu - unii-s mari azi, maine sunt altii mari, nu ma mai intereseaza pe mine. Pe mine poate sa ma intereseze ce va urma in politica romaneasca in urmatorii ani". Intrebat despre acuzatiile din dosarul sau si daca a primit vreodata bunuri sau bani din presupusele fapte de coruptie imputate de anchetatorii DNA, Vanghelie a sustinut ca a mai primit "o clopotnita la o biserica", informeazaGandul.

Efectul Dragnea? Rectificarea bugetara tinteste alegerile din 2016. Publicarea ordonantei privind rectificarea bugetara a relevat faptul ca, peste noapte, Ministerul Dezvoltarii Regionale a primit 3,6 miliarde lei pentru cofinantarea proiectelor europene, dar mai ales pentru deja celebrul Program National de Dezvoltare Locala. Dincolo de majorarea deficitului bugetar, se ridica numeroase intrebari legate de modul in care a fost luata decizia si de repartizarea netransparenta a banilor. In proiectul ordonantei privind rectificarea bugetului de stat pe 2015, publicat de Ministerul Finantelor pe 24 iulie, se arata ca se majoreaza veniturile cu 287,1 milioane lei, cheltuielile cu 1.121,7 milioane lei si deficitul cu 834,6 milioane lei. Patru zile mai tarziu, Guvernul a schimbat aceste cifre si modul de distribuire a unor sume, fara a se mai obosi sa comunice modificarile. Ele au putut fi observate doar la publicarea Ordonantei nr. 20/2015 in Monitorul Oficial, scrieRomania Libera.

90% din primarii liberali mai vor un mandat. Aproximativ 90% dintre cei 1.100 de primari liberali si-au anuntat dorinta de a mai candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016. Cu toate acestea, liberalii sustin ca mai pot aparea suprize si ca alti candidati pot fi aruncati in cursa. De altfel, in sondajele interne vor fi testate si alte nume. Primarul Clujului, Emil Boc, s-a lasat asteptat in privinta inscrierii in lupta pentru un nou mandat, anuntul fiind facut de copresedintele PNL Vasile Blaga. "Am avut aseara o discutie cu dansul si am vazut si lista de azi dimineata prezentata de Cluj. Da, s-a inscris in cursa", a spus Blaga. In competitia pentru Primaria Capitalei, deosebit de importanta pentru liberali, a intrat ieri si Costica Canacheu, fiind deja inscrisi Cristian Busoi, Ludovic Orban si Petre Roman, anuntaEVZ.