Proiect de lege: Toti elevii sa invete dimineata! Deputatul liberal Stefan Baisanu a initiat un proiect de lege prin care propune ca invatamantul primar, gimnazial si liceal sa se organizeze si sa functioneze numai cu program de dimineata. Proiectul de lege se afla in dezbatere publica pe site-ul Camerei Deputatilor. "In schimbul doi ei merg deja obositi la scoala, pranzul devine cina, iar temele se fac noaptea tarziu. Initiativa asigura egalitate de sanse deoarece consider ca nu este corect ca unii copii sa invete dimineata si altii dupa-amiaza avand in vedere ca toate studiile de psihologie si pedagogie arata eficienta maxima a elevilor intre orele 8,00 si 13,00", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege. Baisanu invoca o petitie online facuta de parinti pentru "invatamantul intr-un schimb" invocand faptul ca elevii nu sunt supravegheati dimineata de catre parinti si cand ajung seara acasa obositi, si ei si parintii, nu mai pot face mare lucru, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Geoana sustine ca guvernul va fi schimbat la inceputul sesiunii, iar Ponta a aruncat prosopul. Mircea Geoana a declarat marti seara, la Digi TV, ca, potrivit analizei sale, guvernul va fi schimbat "in cateva saptamani", la inceptul sesiunii parlamentare si ca actualul Cabinet Ponta va fi inlocuit cu un guvern minoritar, cu sustinere parlamentara. Liderul Partidului Social Romanesc, Mircea Geoana, a spus ca "in cateva saptamani vom avea un alt guvern", cel mai probabil la inceputul sesiunii, iar Victor Ponta va pleca din proprie initiativa, asa cum a plecat si din fruntea PSD, si nu prin demiterea sa. "Victor Ponta a aruncat prosopul. Cred ca isi cauta o maniera de a iesi din scena cu daune cat mai mici, pentru a nu da sentimentul ca a dat bir cu fugitii", a comentat Geoana, adaugand ca actualul Executiv va fi inlocuit cu un guvern minoritar, cu sustinere parlamentara, anuntaAdevarul.

Marele castigator al traseismului politic. Cum a ajuns UNPR cheia schimbarii majoritatii in Parlament. UNPR, formatiunea condusa de vicepremierul Gabriel Oprea, a ajuns sa numere 55 de senatori si deputati, dupa ce in urma alegerilor obtinuse doar 15 mandate. Majoritatea alesilor care s-au alaturat formatiunii in ultimii trei ani au venit de la PPDD, partid cu care UNPR a si fuzionat recent. Cu cei 55 de alesi, Uniunea lui Gabriel Oprea este cheia schimbarii majoritatii parlamentare, o tradare a progresistilor fiind singura care poate duce la caderea Guvernului Ponta. De altfel, primul semn al eficientei UNPR a fost la votul pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, informeazaGandul.

Mircea Ionescu Quintus, despre candidatul PNL la Primaria Capitalei: Sa imi semene. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, considera ca liberalii trebuie sa promoveze pentru Primaria Capitalei, la alegerile locale de anul viitor, un om care sa ii semene, sa fie "corect si sa se tina de promisiune". "Sa imi semene mie, intr-un fel. Sa fie corect, sa se tina de promisiune, sa nu promita mai mult decat crede ca poate sa faca, cinstit si tanar. (...) Trebuie sa gasim, ca sunt niste zeci de mii de oameni si n-or fi toti asa cum din pacate sunt foarte multi", a raspuns luni, la Parlament, unei intrebari pe aceasta tema liderul liberal. Mircea Ionescu Quintus sustine, in acelasi timp, ca presedintele tarii, Klaus Iohannis, reprezinta un model, scrieEVZ.

Primele maraieli ale PNL catre Klaus Iohannis. Liberalii au anuntat ca vor vota impotriva ordonantei prin care au fost majorate lefurile unor demnitari, printre care si cea a presedintelui Klaus Iohannis. Pozitia PNL vine la scurt timp dupa ce seful statului a intors Codul Fiscal in Parlament, in pofida liberalilor. Relatia dintre presedintele Klaus Iohannis si fostul sau partid a capatat primele bruiaje, dupa ce liberalii au anuntat ca se opun ordonantei prin care au fost triplate salariile a 48 de demnitari, printre care presedintele, premierul, sefii celor doua Camere, ministrii si sefii serviciilor secrete. "Am spus-o in prima secunda, sustinem ca nu se poate face diferentiat marirea salariilor, odata pentru demnitari si ulterior pentru restul lumii, ci trebuie, fara discriminare, discutata toata la un loc. Vom sustine respingerea ordonantei si discutarea legii salarizarii pentru toata lumea", a declarat liderul PNL, Alina Gorghiu, anuntaAdevarul.