Liviu Dragnea acapareaza PSD. "Harta" puterii sale. Desi este condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in prima instanta, in Dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea isi extinde incet-incet puterea in PSD. Cunoscut drept seful baronilor, presedintele interimar al PSD se bucura de sprijin din toate zonele importante: Parlament, Guvern si primarii. Si fostul presedinte Ion Iliescu a pus umarul la alegerea lui Liviu Dragnea drept presedinte interimar. O functie nestatutara. Cu toate acestea, sustinatorii lui Dragnea au facut o demonstratie de forta, in momentul in care a fost condamnat. Timp de o saptamana, au incercat sa il convinga sa nu renunte la functia de presedinte executiv. A refuzat, dar a profitat de sprijinul lor si a pus la cale un plan pentru a o inlatura pe Rovana Plumb de la sefia interimara.EVZva prezinta "harta" puterii in PSD a baronului de Teleorman, aflat zilele acestea in concediu in Brazilia.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Gorghiu il acuza de risipa pe Sorin Oprescu: A cheltuit 10 milioane de euro fara sa rezolve problema biciclistilor. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, l-a acuzat pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ca a cheltuit 10 milioane de euro pentru pistele de bicicleta fara a rezolva insa problema ciclismului urban sau a traficului din Bucuresti. "Sorin Oprescu nu va fi niciodata aliatul bucurestenilor care aleg sa se deplaseze cu bicicleta prin Capitala, nici al celor care asteapta solutii pentru traficul imposibil din oras. Atunci cand a simulat interesul pentru problemele biciclistilor, a irosit peste 10 milioane de euro pe asa-zise piste de bicicleta - in realitate, desene pe asfalt - inchise ulterior de Politia Rutiera pentru ca erau nefunctionale", a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook. Ea a adaugat ca spera ca la alegerile locale din 2016 vor conta proiectele candidatilor pentru infrastructura si promovarea folosirii bicicletei ca mijloc de transport in oras. "Am speranta ca la alegerile locale din 2016 vor conta mai mult si proiectele candidatilor pentru incurajarea ciclismului urban: ce au de gand sa faca pentru infrastructura si cum vor sa promoveze folosirea bicicletei ca mijloc de transport in oras", a mai sustinut Gorghiu, anuntaAdevarul.

Presedintele AEP: Romanii din diaspora se pot inscrie in Registrul Electoral de la 1 aprilie 2016. Presedintele AEP, Ana Maria Patru, a declarat, miercuri, ca romanii din diaspora vor avea la dispozitie aproximativ cinci luni, incepand de la 1 aprilie, pentru a se inscrie in Registrul Electoral, afirmand ca perioada electorala pentru alegerile parlamentare ar putea incepe in septembrie 2016. "Pentru alegerile parlamentare de anul viitor, solicitarile cetatenilor romani cu domiciliul in tara si resedinta in strainatate sau cu domiciliul in strainatate vor trebui depuse incepand cu 1 aprilie si pana la expirarea a 48 de ore de la data inceperii perioadei electorale. Astfel, alegatorii romani din strainatate vor avea la dispozitie aproximativ cinci luni pentru depunerea cererilor, in conditiile in care perioada electorala va incepe, cel mai probabil, in septembrie", a precizat Ana Maria Patru, pentru Mediafax. Actualizarea Registrului Electoral cu datele alegatorilor romani din diaspora care fac cereri pentru a fi inscrisi in aceasta baza de date se va face in cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii solicitarii, informeazaGandul.

Primariile pe care liberalii se bat intre ei. Menita sa ofere cei mai buni candidati, cursa interna din PNL pentru candidaturile la alegerile locale a creat mai degraba dispute in interiorul noului partid, rezultat din fuziunea vechiului PDL cu vechiul PNL. In plus, nu exista niciun fel de garantie ca cei inscrisi in cursa vor fi candidati ai partidului, pentru ca pot aparea alte nume pe parcurs, in timp ce in unele orase, liberalii au venit chiar si cu 5-8 nume in cursa interna. Competitia este de natura sa genereze un conflict intre tabere si la nivelul Capitalei, cea mai importanta reduta pe care liberalii vor sa o cucereasca. Patru candidati s-au inscris in cursa, iar adevarata lupta interna pentru castigarea nominalizarii PNL la Primaria Capitalei se va da intre Cristian Busoi, sustinut de co-presedintele Alina Gorghiu, si Teodor Atanasiu si Ludovic Orban care, potrivit unor surse isi va comanda propriile sondaje de opinie pentru ca nu are incredere in cele ale partidului. Nu este exclus ca pana la final sa apara un alt candidat la Primaria Bucuresti, scrieEVZ.

Parlamentarii isi fac echipa de fotbal. Valeriu Zgonea, atacant. Romania va gazdui in aceasta toamna turneul anual de fotbal interparlamentar, la care sunt invitati parlamentari din opt tari europene, inclusiv echipa de deputati si senatori a tarii noastre, relateaza Agerpres. Potrivit sursei citate, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ar urma sa joace ca atacant. Potrivit unor surse din Camera Deputatilor citate de Agerpres, costurile turneului sunt asigurate de Camera Deputatilor si se ridica la aproximativ 40.000 - 50.000 de euro. "Este deja o traditie ca in zona de sud-est a Europei sa se organizeze acest turneu, noi am participat la mai multe competitii de acest gen, suntem de doua ori vicecampioni. Este randul nostru sa organizam si ne face placere. In momentul de fata nu avem datele financiare, dar in orice caz, o sa mergem pe pretul cel mai mic in urma solicitarii de oferte, pentru ca incercam sa reducem mult costurile. Nu o sa-i cazam la cinci stele, probabil ca la patru stele, incercam sa avem un buget echilibrat, sa nu depasim limita bunului simt, dar sa oferim totusi si niste conditii decente, pentru ca vorbim de demnitari. Peste tot pe unde am fost ne-au cazat la cinci stele, dar noi actionam in functie de posibilitati, ca nu ne comparam cu turcii sau cu altii", a declarat pentru Agerpres George Dumitrica, secretarul general adjunct al Camerei, anuntaAdevarul.