Zgonea si alti lideri PSD semneaza o petitie pentru primirea Romaniei in Schengen. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul Comunicatiilor, Sorin Grindeanu, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, si alti demnitari s-au raliat campaniei Motiunii populare "Romania cere Schengen", initiata de europarlamentarul Victor Negrescu, alaturi de organizatia PES activists Romania, scrie Agerpres. Potrivit unui comunicat al PSD, actiunea PES activists Romania face parte din campania mai ampla "Romania cere Schengen!", in urma careia Victor Negrescu a obtinut deja sustinerea a sase state europene (Irlanda, Cehia, Letonia, Ungaria, Lituania si Slovacia) pentru integrarea Romaniei in spatiul de libera circulatie si sustinerea Comisiei Europene si a presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Eurodeputatul a anuntat ca toate semnaturile stranse in cadrul campaniei, atat din mediul online, cat si din offline, vor fi depuse la Parlamentul European, in cadrul Comisiei specializate pentru Petitii, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Parlamentul rescrie sentintele primarilor penali: "Lasa-l, frate, in functie! E greu cu o condamnare, lumea te arata cu degetul". Edilii condamnati cu suspendare merita sa isi pastreze mandatele in fruntea primariilor, sustin parlamentarii care au semnat o initiativa legislativa in acest sens, cat timp instanta nu a decis interzicerea drepturilor electorale. Practic, Parlamentul isi atibuie puteri judecatoresti. Initiativa legislativa care le-ar permite primarilor, dar si consilierilor locali sau judeteni care au primit condamnari cu suspendare sa isi pastreze, totusi, mandatele este sustinuta cu tarie de parlamentari, care spun ca, din moment ce instantele nu au decis interzicerea drepturilor electorale, alesii locali ar trebui sa ramana in functie. Alesii au gasit, astfel, o portita prin care i-ar salva pe edili de la pierderea mandatului, masura decisa, in astfel de cazuri, de catre prefecti, dar in anumite conditii. Una din aceste conditii in baza carora prefectul decide ca un ales local este suspendat din functie este condamnarea la inchisoare, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, anuntaAdevarul.

De ce spune Tariceanu ca sustine Codul Fiscal in varianta cu TVA de 19%. Calin Popescu-Tariceanu, copreseintele ALDE, a declarat, miercuri, ca partidul sau va sustine Codul fiscal in varianta in care a fost votatata de Parlament, cu TVA de 19%, informeaza Mediafax. "ALDE va sustine actualul Cod fiscal in forma lui care deja a fost adoptata in Parlament. Este si o chestiune de consecventa, de angajament fata de partenerii sociali, partenerii din mediul economic, fata de Coalitia pentru dezvoltare cu care am lucrat si am convenit aceste masuri", a declarat Tariceanu care a reamintit ca noul Cod fiscal readuce Romania la acelasi nivel de competitivitate cu tarile din jur, cu care este in competitie pentru atragerea investitiilor. Intrebat daca ALDE este de acord cu TVA de 20%, avand in vedere ca premierul Victor Ponta s-a aratat dispus sa accepte aceasta varianta, Tariceanu a spus ca "Eu cred ca TVA trebuie redusa la 19% pentru ca trebuie dat un impuls puternic consumului. Renuntarea la un punct procentul de la TVA nu schimba radical datele problemei. Nu din acest punct de reducere a TVA am avea, eventual, anumite dezechilibre, dar cred ca impactul psihologic aupra consumatorilor, si asupra pietei, si asupra economiei va fi unul mult mai mare decat daca reducem la 19%, mai ales avand in vedere ca inainte TVA a fost acest nivel", informeazaRomania Libera.

Ilie Sarbu, suspectat ca ar fi fost agent secret. Un alt nume a aparut pe "Lista Fantomelor Securitatii". Este vorba despre Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii, liderul PSD, senator social-democrat si socrul premierului Victor Ponta. Jurnalistul Sabin Orcan continua seria de dezvaluiri despre ofiteri acoperiti sau colaboratori ai serviciilor secrete care ocupa functii cheie in stat. De data acasta, cel vizat este Ilie Sarbu. Potrivit site-ului Senatului, Sarbu este membru in Comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala (din 2009), in Comisia comuna speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea pachetului de legi privind securitatea nationala (din 2011), in Comisia pentru sanatate publica (in perioada 2008 - 2009), in Comisia Comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru avizarea propunerilor legislative depuse si elaborarea unei propuneri legislative privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului (in perioada martie - aprilie 2009), scrieEVZ.

Peste 40% din romani cred ca Gabriel Oprea a avut o activitate buna ca premier interimar. Peste 40% din romani cred ca activitatea lui Gabriel Oprea, in functia de premier interimar, a fost una buna, in timp ce aproape jumatate din respondenti cred ca si activitatea lui ca ministru si vicepremier a fost la fel de satisfacatoare, reiese din datele unui sondaj IRSS. Un sondaj IRSS realizat in perioada 23-28 iulie si publicat de realitatea.net arata ca 45% din romani sunt de parere ca activitatea lui Oprea ca premier a fost buna, 5% considera ca a fost foarte buna, in timp ce sase procente sunt de parere ca a fost foarte proasta. Totodata, 48% din ei sustin ca activitatea sa ca ministru si vicepremier a fost buna, 5% o coteaza drept foarte buna, in timp ce 21% sustin ca a fost proasta si foarte proasta, 4% au o pozitie neutra, iar 20% au raspuns ca nu ii cunosc activitatea. Sondajul a fost facut telefonic, pe un esantion de o mie de oameni, iar marja de eroare este de 3%, anuntaAdevarul.