PSD ii cauta inlocuitor lui Oprescu. Andronescu si Negoita, in carti. Iesirea lui Sorin Oprescu din competitia pentru Primaria Capitalei ii obliga pe social-democrati sa isi desemneze un candidat propriu. La nici 48 de ore de la retinerea primarului general Sorin Oprescu, social-democratii incep sa isi caute candidat pentru Primaria Capitalei. Robert Negoita si Ecaterina Andronescu sunt, pana acum cele mai vehiculate nume. Arestarea primarului general i-a lasat in aer pe social-democrati. "Ma uit si eu uluit la televizor (...) Vreau sa va spun un singur lucru: nu va asteptati de la mine sa ma adaug la corul de sacali si hiene raraite, care sar acum pe Oprescu. Nu o sa spun niciodata nimic de rau despre el. Restul... Fiecare isi duce viata", a afirmat Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Legea "Big Brother", adoptata de Senat. Senatul a aprobat, luni, propunerea legislativa de modificare a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu 91 de voturi, urmand ca aceasta sa ajunga in dezbaterea Camerei Deputatilor, potrivit Mediafax. Initiativa legislativa stabileste ca accesarea datelor se poate face "intr-un cadru precis delimitat, de catre instanta de judecata sau cu autorizarea prealabila a judecatorului". Proiectul de lege mai arata ca atunci cand sunt transmise in format electronic, solicitarile si raspunsurile "se semneaza cu semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, pentru asigurarea integritatii datelor si pentru stabilirea trasabilitatii acestora", anuntaAdevarul.

DNA: Dosarul lui Ilie Sarbu nu a fost inchis. Numirea la Curtea de Conturi incalca legea. Senatorii se pregatesc sa-l numeasca in functia de vicepresedinte la Curtea de Conturi pe Ilie Sarbu, dar numirea in aceasta functie este ilegala, in conditiile in care socrul premierului Victor Ponta este, in continuare, urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale. DNA a confirmat pentru Romania Libera ca dosarul lui Ilie Sarbu, urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale, cu un prejudiciu de peste 303 milioane de euro, nu a fost inchis. Comisia pentru buget din Senat si Comisia juridica din Camera Deputatilor au aprobat, luni, propunerea unui proiect de hotarare prin care sa solicite plenului reunit revocarea mandatului lui Ioan Anton de la Curtea de Conturi, ca urmare a unei decizii a Curtii Constitutionale, din urma cu un an de zile, informeazaRomania Libera.

Victor Ponta: Ii trimit presedintelui demisia in 1 decembrie 2016. Premierul Victor Ponta a declarat, pentru B1 TV, ca isi va inainta demisia presedintelui Klaus Iohannis in 1 decembrie 2016. Reactia premierului vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara ca isi mentine parerea in ceea ce priveste demisia premierului Victor Ponta, demisie pe care i-a cerut-o in data de 5 iunie, in contextul in care acesta este urmarit penal, relateaza B1 TV. Presedintele a fost intrebat de un jurnalist daca isi mentine declaratia din 5 iunie, cand ii cerea demisia premierului Victor Ponta, si cum este relatia cu acesta in prezent, scrieEVZ.

Care sunt principiile votului prin corespondenta, in varianta PSD. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca PSD propune ca votul prin corespondenta sa fie facut doar pentru "tipul national de alegeri", iar procedura sa fie gratuita pentru toti cetatenii. Valeriu Zgonea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, ca "in acest moment" a identificat zece principii foarte importante pentru ca proiectul votului prin corespondenta sa treaca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, anuntaAdevarul.

Divizia Adela. Ca de fiecare data cand e de rau, sa incepem, romaneste, cu o gluma : Dintr-o piesa a lui Ion Baiesu: "-Sefule, stii cum scapi de o holera de 28 de ani? - Nu stiu. Cum? - Iei o lepra de 18". Seful avea nevasta si copii - deci ar fi existat si o a doua alternativa... In aceste zile toata suflarea politica din Romania, inclusiv PSD, pune la cale debarcarea premierului Victor Ponta si aducerea unui guvern condus de generalul Gabriel Oprea : doar un element exceptional si neprevazut poate deturna planul care s-a pus deja in miscare. Fara a intra in detaliile motivelor care preseaza indepartarea lui Victor Ponta, sa amintim totusi ca o atare schimbare are girul intregului esichier politic. Integral peCursdeguvernare.ro.