Liviu Dragnea, atac la Nicolae Banicioiu: Daca am fi avut un ministru al Sanatatii atat de bun, nu am fi fost loviti atat de multi de viroza Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a tinut sa precizeze, joi, la Conferinta de alegeri a PSD Bucuresti, ca poate nu ar fi fost racit, la fel ca multi altii, daca ministrul Sanatatii ar fi fost atat de bun. Vreau sa ma scuzati pentru ca sunt racit. Daca am fi avut un ministru al Sanatatii atat de bun, nu am fi fost loviti atat de multi de viroza", a spus Dragnea, in cadrul Conferintei de alegeri a PSD Bucuresti. In sala se afla si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, presedintele PSD Sector 4, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Promisiunea lui Dragnea, pentru bucuresteni: va fi gata pana la 1 decembrie "Robert, vei avea toata sustinerea mea pentru tot ceea ce vei dori sa faci in organizatia municipiului Bucuresti. Am incredere ca impreuna cu mine, cu toata conducerea nationala a partidului, intr-un timp rezonabil, pana la 1 decembrie, vom putea sa prezentam bucurestenilor echipa cu care venim in fata lor pentru Primaria Capitalei, sase primari de sector, consilierii generali si consilierii de sector", a declarat Liviu Dragnea, la Conferinta organizatiei PSD Bucuresti. Dragnea a adaugat ca isi doreste ca listele cu candidati, atat pentru Bucuresti cat si din tara, sa fie stabilite dupa o analiza "extrem de serioasa", informeaza Gandul.

Monica Macovei: "Pledez pentru o interventie militara impotriva Statului Islamic" - "Vremea intrebarilor" cu Robert Turcescu Robert Turcescu: De care parte a baricadei te afli: cote obligatorii sau voluntare? Monica Macovei: Sunt pentru cote obligatorii, cote voluntare nu exista, asta e o inventie, la cote voluntare o tara poate sa spuna da sau nu. Deci vorbim de cote obligatorii, care sunt stabilite luand in calcul somajul din tara respectiva, populatia, PIB-ul... O tara care primeste refugiatii primeste si bani, pentru perioada 2014-2016 sunt alocati 1 miliard de euro. In cazul Romaniei e vorba de 6.300 de refugiati, noi suntem douazeci de milioane, cred ca numarul asta de refugiati nu e o problema, scrie EVZ.

Ce spune PSD Galati despre o eventuala organizare a Congresului in octombrie Organizatia judeteana PSD Galati sustine ca Congresul PSD ar trebui organizat in prima jumatate a lunii octombrie, informeaza Romania Libera. "Actuala guvernare este una din cele mai performante din ultimii ani. Guvernarea actualei coalitii a facut posibile masuri economice si sociale care vin in sprijinul cetatenilor si al societatilor comerciale din Romania. Consideram ca o guvernare a PSD trebuie sa continue si dupa alegerile din anul viitor, dar pentru aceasta trebuiesc castigate atat alegerile locale, cat si alegerile parlamentare. Nu putem performa in scrutinele viitoare decat avand stabilitate la nivelul conducerii centrale a PSD si acest lucru nu se poate realiza decat legitimand prin vot lideri puternici pentru un partid puternic", a transmis purtatorul de cuvant al PSD Galati, Claudiu Branzan.

Catalin Predoiu: "0,11% din populatia europeana, cat reprezinta valul de refugiati, nu pot dobori Europa" Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, sustine ca provocarea pe care o adreseaza fundamentalismul si organizatia jihadista Statul Islamic este pastrarea propriilor valori europene. Reprezentantul liberalilor atrage atentia ca politicienii nu trebuie sa intre intr-un joc al urii, iar actualul val de refugiati "nu va dobori" Europa. Predoiu, fost ministru al Justitiei in perioada guvernelor conduse de Emil Boc avertizeaza ca politicienii romani, dar si cei din alte state europene, trebuie sa fie rationali si nu uite de valorile care stau la baza proiectului european, devenind adeptii unui discurs negativ si agresiv la adresa refugiatilor, scrie Adevarul.