Piedone, sanse mari la Primaria Capitalei. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care si-a declarat recent simpatia pentru UNPR, conduce in topul preferintelor bucurestenilor, a aratat un sondaj de opinie realizat de Avangarde. Astfel, Piedone are un grad de incredere de 49%, urmat fiind de Robert Negoita (PSD), cu 43%, si de Ecaterina Andronescu (PSD), cu 42%. Interesant este faptul ca independentii inregistreaza un grad de incredere deloc de neglijat. Astfel, Monica Macovei se situeaza la 28%, in timp ce Nicusor Dan are o cota de incredere de 17%. Pe de alta parte, europarlamentarul PNL Cristian Busoi, care va fi desemnat, probabil, candidatul partidului la alegerile pentru Primaria Capitalei in 2016, are un scor situat sub cel al PNL, de numai 24%. Reamintim ca, potrivit sondajelor de opinie, PNL are o intentie de vot de aproximativ 40%, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Elena Udrea acuza: Sunt ambasadori straini implicati in dosare de mare coruptie in Romania. Elena Udrea, deputat independent, a declarat, duminica seara, la postul de televiziune B1 ca exista cativa ambasador straini care sunt implicati in dosare penale de mare coruptie din Romania. Fostul ministru al Dezvoltarii sustine ca diplomatii care reprezinta interesele companiilor din tarile lor au mers in cabinete de ministri ca sa ceara semnarea unor contracte. "Ambasadorii trimisi de Romania in alte tari nu cred ca isi permit ce isi permit unii la Bucurelti. Sunt ambasadori care reprezinta interesele economice ale companiilor din tarile lor. Sunt ambasadori pomeniti cu nume,prenume si fapte in doasare de mare coruptie in Romania si care au mers de mana cu reprezentatii companiilor straine intr-un cabinet de ministru sa ceara semnarea unui contract sau altul", a declarat deputatul independent, anuntaRomania Libera.

Cum s-au refacut calculele in Parlament dupa vacanta parlamentara. La inceputul sesiunii parlamentare, situatia parlamentara se prezinta ingrijoratoare pentru PSD, care a pierdut cinci alesi pe timpul verii, propice pentru UNPR, care si-a intarit si mai mult pozitia in Parlament, devenind o amenintare pentru guvernarea Ponta, si constanta pentru PNL, a carei motiune de cenzura ar avea sorti de izbanda doar daca ar reusi sa-l atraga de partea lor pe vicepremierul Gabriel Oprea. Inceputul lui septembrie coincide si cu debutul unei noi sesiuni parlamentare dupa o perioada de doua luni in care alesii s-au aflat in vacanta. Un proverb romanesc din batrani care se aplica si in politica spune ca toamna se numara bobocii, iar vara nu a fost deloc blanda cu PSD, care a pierdut in doar doua luni nu mai putin de cinci parlamentari. Deputatii Gheorghe Ciobanu si Aurel Vladoiu au incetat din viata, mandatele lor fiind vacantate, deputatul PSD Ion Ochi, pe care partidul l-a aparat in fata Justitiei, a demisionat, deputatul Nicolae Florin, a parasit PSD pentru a trece in tabara PNL, iar un alt senator, Marius Isaila, cercetat de DNA pentru trafic de influenta, a sarit, surprinzator, in barca UNPR, partid care activeaza deocamdata in grupul PSD, informeazaAdevarul.

Alina Gorghiu: Mi-aş dori un guvern minoritar al PNL. Invitata la Antena 3, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat ca şi-ar dori un guvern PNL în fruntea ţării, însă a fost rezervată în a discuta posibilitatea iniţierii unei noi moţiuni de cenzură. "Chiar cred că sunt momente în politică, în cariera unui om, când trebuie să iei decizii pentru ţară, nu pentru tine. Că Victor Ponta nu îşi va da niciodată demisia, încep să cred asta cu tărie. În acest moment nu avem acea majoritate necesară pentru a trece această moţiune de cenzură, dar este exact scenariul pe care mizez. Nu vreau să fiu nici pesimistă, nici optimistă, am făcut greşeala să anunţăm foarte devreme în spaţiul public acea intenţie. În acest moment nu avem majoritatea, dacă vom reuşi să o promovăm, mi-aş dori un guvern minoritar al PNL", a spus Gorghiu, scrieEVZ.

Partidele isi arunca artileria grea in lupta la alegerile locale din Cluj. Primaria Clujului pare sa fie cel mai ravnit trofeu politic la alegerile locale de anul viitor. Actuala Capitala Europeana a Tineretului va fi scena unde va avea loc una dintre cele mai aprige batalii electorale. De aceea, partidele politice isi vor arunca in lupta artileria grea. Sondajele de opinie arata ca, in acest moment, favoritul categoric pentru castigarea postului de primar este edilul in functie, fostul premier Emil Boc. Cercetarile sociologice aruncate pe piata de catre partidele clujene arata ca primarul Clujului ar castiga alegerile cu un procent care variaza intre 53 si 65 la suta, daca va candida din partea PNL. De altfel, copresedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a dat asigurari ca Emil Boc va fi candidatul liberalilor. Insa unii dintre politicienii care provin din vechiul PNL se tem ca Emil Boc isi va urma cel mai vechi partener politic, fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, si va candida din partea PMP, anuntaRomania Libera.