PNL lucreaza temeinic la esecul motiunii de cenzura Liberalii urmaresc sa-l debarce pe Victor Ponta din fruntea Guvernului prin motiunea de cenzura, insa nu sunt deloc deschisi la dialog cu alte partide de la Putere, in conditiile in care sunt foarte departe de a schimba singuri majoritatea parlamentara. Discursurile liberalilor din ultimele zile se contrazic cu miscarile liberalilor. Pe de o parte, parlamentarii PNL au depus motiune de cenzura si spun cu tarie ca vor sa tranteasca guvernul Ponta. Pe de alta parte, liderii PNL exclud o colaborare cu alte partide din actuala coalitie de Guvernare si mai ales cu UNPR, singurul partid care poate inclina balanta dinspre PSD inspre PNL. Liberalii nu fac primul pas, ci, dimpotriva, asteapta sa fie ei curtati de partidele afiliate PSD. "Programul politic al acestui partid care se construieste in jurul interesului national sunt ferm convins ca exclude varianta unui premier acuzat de fapte de natura penala aflat in fruntea tarii. Ba mai mult de atat, programul politic cuprinde elemente care tin de demnitate, de onoare", mai spunea Ionut Stroe despre Gabriel Oprea, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cand va fi discutat proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari Proiectul de lege privind pensiile parlamentare ar putea fi discutat lunea viitoare in Comisia de Statut a Parlamentului, dar si in grupurile parlamentare ale PSD. Potrivit unor surse parlamentare, proiectul nu va fi discutat in sedinta plenului comun de miercuri, el fiind luat in dezbatere in Comisia de Statut abia saptamana viitoare. Subiectul nu a fost discutat luni nici in grupurile parlamentare ale PSD, asa cum fusese anuntat initial. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, anuntase ca va participa la sedinta grupurilor parlamentare ale partidului pentru a incepe o discutie despre proiectul legii pensiilor senatorilor si deputatilor, anunta Gandul.

Lupta pentru sefia PSD. Liviu Dragnea omoara, din fasa, orice opozitie Conducerea PSD s-a reunit, ieri, in cadrul Comitetului Executiv National (CExN) pentru a pregati ultimele detalii in ceea ce priveste Congresul PSD reprogramat pentru 18 octombrie. Inainte de sedinta, presedintele interimar Liviu Dragnea, alaturi de cativa presedinti de filiale, s-au reunit in biroul lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputatilor. Cu toate ca de la ora 12.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie era programat primul termen in dosarul Turceni- Rovinari, in care premierul este trimis in judecata pentru fapte asimilate infractiunilor de coruptie, in jurul orei 11.00 a ajuns si Victor Ponta in biroul lui Zgonea. La sedinta au venit impreuna. Dragnea a ramas cu presa, Victor Ponta s-a dus la sedinta la brat cu presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, si presedintele CJ Buzau, Dumitru Buzatu. "Hai, noi o luam prin stanga!", le-a spus Ponta celor doi, ocolind jurnalistii. "Ce bine e asa!", a spus Ponta razand si tinandu-l de brat pe Stanescu, informeaza EVZ.

Ce spune Predoiu despre alegerea PSD de a-l sprijini in continuare pe Ponta Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, a declarat ca alegerea PSD de a sustine in continuare Guvernul Ponta este "treaba lui Dragnea si a PSD ca decid sa piarda puncte electorale cu Ponta premier", dar important este ca Romania are de pierdut, anunta Mediafax. "PSD a condamnat azi cetatenii Romaniei la continuarea umilintei de a avea un premier trimis in boxa acuzatilor penali. E treaba lui Dragnea si a PSD-ului ca decid sa piarda puncte electorale cu Ponta premier. Dar e treaba tarii si a tuturor romanilor ca Romania pierde cu Ponta premier", a declarat Predoiu care a adaugat ca "decizia de a-l sustine pe Ponta in raspar cu orice logica si cu soarta tarii", scrie Romania Libera.

De ce se tine PSD scai de scaunul lui Victor Ponta Social-democratii au votat, in unanimitate, sa-l sustina pe Victor Ponta in fruntea Guvernului. Liderii PSD nu-si permit sa-i retraga sprijinul politic lui Ponta pentru ca, vor nu vor, este varianta cea mai sigura de a ramane la Putere. Comitetul Executiv National al PSD (CExN), for care ii cuprinde si pe liderii din teritoriu, au votat, fara nicio exceptie, sa-l sprijine in continuare pe Victor Ponta la sefia Guvernului. Propunerea ca PSD sa aiba o discutie despre noua situatie juridica a lui Victor Ponta, trimis in judecata, a fost facuta chiar de Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD. Inainte de sedinta, Liviu Dragnea a vorbit cu mai multi lideri din teritoriu pentru a lua pulsul partidului privind ramanerea la guvernare. Logica de partid arata ca Dragnea nu avea cum sa sustina retragerea sprijinului politic al lui Victor Ponta, pentru ca nimeni nu-i poate garanta liderului PSD ca, daca il tranteste pe Ponta, va avea ocazia sa propuna un nou premier din randurile PSD, scrie Adevarul.