Udrea vrea sa initieze o lege privind limitarea cazurilor in care poate fi dispus arestul. Deputatul Elena Udrea va organiza, saptamana viitoare, o dezbatere pe marginea conditiilor din arest, dorind ca, ulterior, sa initieze un proiect care sa puna in acord legislatia in domeniu cu recomandarile internationale, o prevedere urmand sa fie si limitarea cazurilor in care se dispune arestul. Elena Udrea spune ca exista doua rapoarte ale unor organisme internationale, inclusiv unul al ONU, cu privire la conditiile din arest, iar recomandarile cuprinse in cadrul acestora trebuie sa reprezinte punctul de plecare al unei initiative legislative care sa rezolve problemele cu care se confrunta detinutii din Romania. In acest sens, Udrea vrea sa organizeze saptamana viitoare o dezbatere, printre invitati aflandu-se Avocatul Poporului, parlamentari si reprezentanti ai institutiilor interesate. Udrea a atras atentia ca in Romania nu sunt respectate drepturile omului in privinta conditiilor de detentie si nici recomandarile in domeniu, care vorbesc despre necesitatea unui spatiu de 4 metri patrati pentru fiecare detinut. In Romania exista 32.000 de detinuti, insa numarul de locuri, potrivit acestui criteriu de spatiu, este de numai 19.400, potrivit Elenei Udrea, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dragnea, mesaj catre PSD-isti: NU vreau sa fiu conducatorul unei osti care se razboieste cu ceilalti. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Slatina, ca nu mai doreste sa auda la PSD-isti expresii precum "lupta" si "razboi politic" deoarece nu doreste sa fie conducatorul unei armate care se razboieste cu adversarii. El a tinut precizeze ca nu este "general" ci este civil si "este bine asa". "Am auzit aici cateva expresii, nu-mi permit sa va critic pentru ele, dar nu vreau sa le mai folosim: lupta, razboi politic. Nu stimati colegi. Eu nu vreau sa fiu presedintele PSD-ului si sa conduc o asa-zisa armata. Si eu nu-s general. Sunt civil. Si cred ca asta e de bine, ca sunt civil. Si oficial si neoficial. Sau nu stiu, poate nu e de bine. Vreau sa conduc un grup mare de oameni, sute de mii de oameni, care iubesc oamenii si cu care impreuna vrem sa facem intr-adevar o Romanie puternica. Nu vreau sa fiu conducatorul unei osti care se razboieste cu ceilalti, lasand in spate ce? Destine frante, ani pe care Romania ii pierde si bineinteles un mediu propice pentru oricine nu ne iubeste sa vina sa ia din tara asta ce vor. Eu va spun clar, asa ceva n-o sa promovez si n-o sa accept", a spus Dragnea, cu ocazia participarii la conferinta judeteana de alegeri la organizatia judeteana PSD Olt, anuntaEVZ.

Blaga anunta o noua motiune de cenzura. Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marti, la Realitatea Tv, ca liberalii vor depune, in urmatoarea sesiune parlamentara, o noua motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta. "Bineinteles ca noi o sa depunem o motiune de cenzura si in viitoarea sesiune parlamentara. Este rolul Opozitiei sa depuna motiune de cenzura si avem atatea teme, har Domnului! Noi avem atatea teme economice pe care le puteam evoca pentru aceasta motiune, dar nu puteam depasi aceasta faza a trimiterii in judecata a lui Victor Ponta", a mentionat Blaga, potrivit Agerpres. El a opinat ca, pana la viitoarea motiune de cenzura, ar putea sa-si schimbe pozitia si partide care nu au sustinut demersul PNL de marti, informeazaGandul.

Cum a fost Ponta "achitat" de Parlament. Legislativul a respins, marti, motiunea de cenzura initiata de PNL, premierul ramanand in functie, desi este trimis in judecata. La acest rezultat au contribuit atat interesele liderilor coalitiei, care vor sa il pastreze pe Ponta la Palatul Victoria, cat si unele greseli ale opozitiei. Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" a fost respinsa, inregistrand 207 voturi pentru si 8 impotriva. Pentru a fi adoptata, avea nevoie de minimum 275. Dupa votul de marti care s-a concentrat pe problemele in justitie ale sefului Guvernului, Victor Ponta nu mai poate fi contestat in Parlament pana in 2016, Constitutia prevazand o singura motiune de cenzura intr-o sesiune parlamentara. Coalitia majoritara, formata din PSD, UNPR si ALDE, i-a asigurat supravietuirea interzicandu-le propriilor parlamentari sa voteze. Sigur pe victorie in urma deciziei coalitiei, premierul a iesit la atac, vorbind despre afaceri controversate in care ar fi implicati lideri ai PNL, scrieRomania Libera.

Lucrul bine facut: Presedintia tot scade in increderea romanilor. Barometrul INSCOP-Research din luna septembrie confirma trendul descendent pe care s-a inscris institutia Presedintiei, dupa apogeul pe care l-a atins in luna februarie. Topul increderii in institutiile politice este si in luna septembrie condus de Presedintie cu 46,3% incredere multa si foarte multa (fata de 48,9% in luna iulie). Pe locul al doilea in topul increderii se situeaza Primaria, care se bucura de aprecierea a 36,3% dintre romani (35,4% in iulie 2015). La mica distanta de Primarie, Curtea Constitutionala coboara in luna septembrie pe pozitia a treia, cu 35,1% incredere multa si foarte multa (fata de 38,2% in iulie 2015). Urmeaza Guvernul, care beneficiaza de increderea a 25,2% dintre cei intervievati (fata de 24,6% in luna iulie) si Consiliul Judetean, care urca in luna septembrie la 20,6%, fata de 18,6% in iulie. Clasamentul este incheiat de Parlament, cu 10,9% incredere multa si foarte multa (fata de 11,3% in luna iulie) si Partide Politice, cu 7,6% incredere multa si foarte multa (fata de 7,1% in iulie), anuntaAdevarul.