Mircea Geoana cere remaniere guvernamentala ori formarea unui guvern de tehnocrati. Acesta este neincrezator ca cele doua bugete de stat pe 2008 si al asigurarilor sociale vor trece de Parlament daca Guvernul nu negociaza o majoritate, fie una mai stabila, fie una "de etapa". Parerea sa este ca, oricum, pana la Craciun, actualul Executiv trebuie sa se remanieze sau restructureze. Potrivit lui Geoana, o solutie ar fi, daca actualul Guvern recunoaste imposibilitatea de a gasi majoritatea respectiva, sa se formeze un guvern de tehnocrati, pluripartinic, care sa organizeze alegeri anticipate parlamentare, concomitent cu cele locale. In orice caz, crede Geoana, "toate drumurile duc la PSD", intr-o incercare de a-i presa pe liberali sa accepte o guvernare comuna.

Geoana considera ca din Guvern trebuie sa iasa acei oameni care sunt pasibili de a fi trimisi in judecata, odata desfiintata comisia de la Cotroceni, dar si cei care au o problema de imagine precum Adrian Cioroianu. Liderul PSD a nominalizat astfel cele trei portofolii asupra carora echipa de negociatori PSD-PNL ar fi cazut de acord: Justitie, Munca si Protectie Sociala si Externe. Negociatorii PSD si PNL au rostit si nume ale posibililor inlocuitori. Ar ramane gasirea unui inlocuitor la Justitie. In discutie se mai afla inca un portofoliu cerut de pesedisti - ori al Internelor, conduse acum de Cristian David, ori al Agriculturii, condusa pana de curand de Traian Remes, relateaza Romania libera.

In plus, Romania libera sustine ca Geoana a incercat sa minimalizeze fortele criticilor sai, spunand ca el n-are nici o problema cu organizarea unui congres extraordinar, pe care l-ar castiga oricand din nou. Nicolae Vacaroiu a anuntat insa ca astazi va incepe o analiza dura a rezultatelor obtinute de PSD. Vacaroiu a confirmat ca liderii social-democrati negociaza la doua capete, atat cu PNL, cat si cu PD, pentru formarea unei majoritati parlamentare.

Cotidianul expune si replica vicepresedintelui PNL, Dan Radu Rusanu, care considera ca propunera lui Geoana referitoare la formarea unui guvern de tehnocrati pluripartinic ar fi sortita esecului.

Cu privire la sedinta de azi in cadrul careia se vor discuta rezultatele alegerilor, Gandul considera ca una din problemele delicate se refera la faptul ca printre codaşi se numără grei ai partidului, precum Ioan Rus, Ilie Sârbu, Marian Vanghelie, Gabriel Oprea sau Constantin Niţă. Mircea Geoană va propune, în funcţie de rezultate, fie reorganizarea filialelor, fie demisii, acolo unde îşi permite să ceară, fie prezentarea unui plan de redresare a organizaţiei.

Evenimentul Zilei prezinta pe larg problema sedintei Comitetului Executiv, in care liderii centrali si judeteni ai PSD vor dezbate schimbarea din functie a cinci sefi de organizatii ale partidului, iar Jurnalul National reda un interviu cu Octav Cozmanca, in care acesta sustine ca "PSD se indreapta spre dezastru". Cozmanca ii critica atat pe cei pe care ii considera parvenitii propriului partid, cat si pe seful statului, pe care-l asemuieşte cu fostul dictator Ceauşescu.