Victor Ponta: Ne asumam alegerea unui presedinte PSD condamnat. Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, invitat la postul B1Tv, ca social-democratii isi asuma alegerea unui presedinte condamnat, referindu-se la Liviu Dragnea, singurul candidat la functia de conducere a partidului. "I-am spus: Liviu, asuma-ti ca vei deveni tinta. Ne-am asumat toti. Nu era normal sa-l atace la prietenul dvs Rares Bogdan?", a spus Ponta. Inalta Curte pentru Casatie si Justitie a stabilit pentru luni, 28 septembrie, primul termen de apel in dosarul "Frauda la referendum". In apel, completul va fi format din cinci magistrati. Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare in acest dosar, dar decizia ICCJ din 15 mai nu a fost definitiva si a fost contestata de DNA. Liviu Dragnea a declarat in primavara ca va demisiona din toate functiile politice, daca va fi condamnat, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Duplicitarii. Tovarasiile si combinatiile din spatele conflictelor mimate public de marii actori ai scenei politice romanesti. Ultimele dezvaluiri despre relatia dintre Liviu Dragnea si Traian Basescu readuc in atentie lista cu oameni politici care se ataca in public doar de ochii lumii, cand, de fapt, sunt mai mult decat amici in viata privata. Puzzle-ul duplicitatii din politica reuneste alte cateva piese grele: Elena Udrea, Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan. Liderii politici din Romania au demonstrat ca notiunea de rivalitate politica este doar o aparenta. Diverse rafuieli politice, dar si stenograme din anchetele DNA arata ca politicieni de varf, din tabere adverse, care in spatiul public se ataca si se jignesc grobian, sunt legati, in spatele cortinei, in viata de zi cu zi, de trainice prietesuguri. Relatia neasteptat de apropiata dintre Traian Basescu si Liviu Dragnea este cel mai recent exemplu. Fostul presedinte al PSD Teleorman, Teodor Nitulescu, a afirmat ca Liviu Dragnea, prin intermediul unei firme pe care o controla din umbra, a sponsorizat campania lui Traian Basescu din 2009. Asta in timp ce era seful campaniei lui Mircea Geoana. Imediat, atat Basescu, cat si Dragnea au negat afirmatiile, anuntaAdevarul.

Predoiu: La performanta institutionala, Executivul este sub cel al Albaniei si Etiopiei. Romania ocupa un loc inferior Albaniei, Etiopiei si Vietanamului in privinta performantei institutiilor guvernamentale, a declarat duminica prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, citand un raport recent al Formului Economic Mondial. "In ceea ce priveste criteriul institutional, pilonul institutional, adica acel criteriu care evalueaza performanta institutiilor guvernamentale, performanta Guvernului, Romania ocupa locul 86, dupa Albania, care ocupa locul 84, dupa Etiopia care ocupa locul 83, dupa Vietnam care ocupa locul 85", a spus Predoiu. care a afirmat ca raportul este alcatuit "de economisti de elita". Predoiu a mai remarcat faptul ca in raport, in care sunt evaluate 140 de state in functie de 12 criterii, Romania este pe locul 111 "in materie de favoritism in deciziile oficialilor guvernamentali", pe locul 114 "in materie de risipa a banului public, dupa Mauritania, dupa Trinidad si Tobago, dupa Peru" si pe locul 97 "in ceea ce priveste etica si coruptia institutiilor guvernamentale", informeazaGandul.

Liviu Dragnea: Nu cred ca Corlatean a gresit cu ceva cand a fost ministru. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu crede ca Titus Corlatean a gresit cu ceva atunci cand a fost ministru de Externe si ca spera sa nu fie nicio problema legata de citarea acestuia la DNA in dosarul ''Diaspora''. "Acum aflu (n.r. - despre faptul ca Titus Corlatean a fost chemat la DNA). Sper sa nu fie nicio problema, nu cred ca Titus Corlatean a gresit cu ceva atunci cand a fost ministru", a spus Dragnea, citat de Agerpres. Liviu Dragnea a aratat ca nu se asteapta sa fie si el chemat in acest dosar pentru ca nu exista motive. "Nu ma astept sa fiu chemat eu, nu as avea de ce. Sunt chemat pentru referendum, asta am inteles, dar pentru asta nu cred", a mai spus Dragnea. Senatorul Titus Corlatean s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori pentru a fi audiat intr-un dosar privind suspiciuni de coruptie. El a sustinut ca este citat in calitate de martor, scrieEVZ.

Cine si de ce saboteaza votul prin corespondenta. PSD refuza categoric adoptarea votului prin corespondenta pentru ca o parte dintre voturile romanilor din diaspora vor fi redistribuite la nivel national, unde tot PNL ar avea de castigat. UDMR este un alt partid pentru care votul la distanta ar fi o pacoste, iar liberalii se agita numai pentru imagine. Votul prin corespondenta este cea mai importanta lege din aceasta sesiune parlamentara, mai ales pentru iminenta cu care trebuie adoptata. Daca pana la inceputul lunii noiembrie nu va fi promulgata, mai tarziu va fi deja inutil, pentru ca lege electorala nu poate fi modificata cu mai putin de un an inainte de scrutin, iar alegerile parlamentare sunt programate pentru toamna anului viitor. Cu toate ca stau cu sabia timpului deasupra capului, partidele par sa ignore din nou diaspora, totul dintr-un calcul cat se poate de cinic. Pentru a arata de ce s-a impotmolit acest proiect in mocirla parlamentara, in ciuda insistentelor presedintelui Klaus Iohannis, am raportat interesele fiecarui partid la legea votului prin corespondenta, anuntaAdevarul.