SUA taxeaza tafnele nationaliste ale lui Ponta Departamentul american de Stat a publicat raportul privind "Libertatea religioasa" la nivel mondial. Fiecarui stat din lume i-au fost dedicate una sau mai multe pagini, in functie de nivelul lor de toleranta religioasa. Romania, stat al UE si NATO, a fost taxata in raport pentru iesirile mai multor personalitati politice. In subcapitolul rezervat modului cum institutiile de stat si politicienii s-au raportat la libertatea religioasa, Victor Ponta a fost fruntasul exemplelor negative. Manifestarile sale de toamna trecuta, din preajma alegerilor prezidentiale, au fost prezentate de Departamentul de Stat astfel: "Pe 7 septembrie 2014, premierul Victor Ponta a declarat, potrivit presei, la o emisiune televizata, ca efectele celor zece ani de mandat ai presedintelui Traian Basescu au fost "similare cu cele ale regimului nazist din Germania"", mentioneaza raportul care atrage atentia si asupra faptului ca mai multe organizatii neguvernamentale au reclamat declaratia lui Ponta la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNDC), fiind punctat faptul ca premierul "in mod implicit a negat Holocaustul si a bagatelizat crimele naziste", CNDC a anuntat pe 24 septembrie 2014 ca afirmatia liderului de la Palatul Victoria se incadreaza in limitele libertatii de expresie, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Liberalii vor comisie parlamentara de ancheta pentru autostrada Sibiu-Orastie Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a declarat, joi, ca liberalii vor propune infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a stabli responsabilii pentru esecul autostrazii Sibiu-Orastie. Gorghiu a mai precizat ca premierul Victor Ponta a reusit recordul de a inchide mai multi kilometri decat a inaugurat, "PNL va propune crearea unei comisii parlamentare de ancheta pentru construirea de mantuiala a segmentului de autostrada Sibiu-Orastie. Cineva trebuie sa raspunda pentru o lucrare facuta in bataie de joc, finalizata doar pentru a da ocazia unora sa taie o panglica electorala", a declarat Gorghiu, conform Romania Libera.

Parlamentarii lucreaza in familie. Lista celor 53 de senatori si deputati care si-au platit rudele din bani publici 53 de parlamentari, unii dintre ei inca in functie, altii care si-au incheiat deja mandatele, au fost acuzati de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de conflict de interese, iar unii dintre ei sunt deja condamnati definitiv de instante, dupa ce si-au angajat rudele la propriile cabinete parlamentare, platindu-le salariile din sumele pe care le primesc lunar de la Parlament, pentru asigurarea functionarii acestor cabinete. Miercuri, ANI a anuntat numele a 32 de parlamentari aflati in aceasta situatie, iar la numarul acestora se mai adauga alti 21 identificati de gandul in aceeasi situatie in trecut. Integral pe Adevarul.ro.

Elena Udrea: "Cu Iohannis, Romania exista pe harta Europei si a lumii doar geografic" Elena Udrea sustine ca Romania exista in afara granitelor doar din punct de vedere geografic, cu un presedinte precum Klaus Iohannis. "Sper ca "deontologii" cu epoleti care faceau presiuni asupra mea in turul doi al prezidentialelor sa spun celor cinci sute de mii de oameni care imi dadusera votul, sa il voteze pe Iohannis pentru ca este cel mai bun, deja isi inghit vorbele. Vai de Romania cu asa un Presedinte! Sigur, o fi el bun pentru oculta care avea nevoie de un manechin la Cotroceni pentru a putea conduce in fapt tara. Dar ce te faci, ca nu existam doar in interiorul granitelor, aici unde ne putem bate joc de democratie si statul de drept in voie, Romania exista si pe harta Europei si a lumii. Cu Iohannis doar geografic, din pacate!" a scris fostul ministru pe Facebook, scrie EVZ.

Ludovic Orban critica "politizarea administratiei" Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, a criticat, joi, pe contul sau de Facebook, numirea lui Andrei Stanisoara, fiul fostului deputat PDL Mihai Stanisoara, in functia de subprefect de Mehedinti, precizand ca decizia Guvernului este un caz de "politizare a administratiei". "Ieri guvernul (...), adica Victor Ponta, l-a numit in functia de subprefect al judetului Mehedinti pe Andrei Stanisoara, un tanar de douazeci si ceva de ani, care a mai lucrat doar intr-o functie dintr-o deconcentrata, functie in care a fost numit in urma cu trei luni ( fiind practic primul sau loc de munca ) si a carui principala calitate este aceea ca este baiatul domnului Stanisoara", a scris joi, pe Facebook, prim-vicepresedintele liberal, conform Romania Libera.