Coalitia pregateste schimbari in Guvern. Liderii partidelor aflate la Putere s-au reunit ieri in mare secret pentru a discuta, printre altele, si o posibila remaniere guvernamentala, potrivit unor surse EVZ edintele saptamanale ale liderilor din coalitia de guvernare sunt de obicei anuntate. Ieri, a fost o exceptie. Sedinta s-a tinut departe de ochii presei. Daca in mod obisnuit la aceste reuniuni saptamanale participau presedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Victor Ponta, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, copresedintii ALDE, Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu, si presedintele Camerei Deputatilor, acum numarul doi in PSD, Valeriu Zgonea, ieri au participat si mai multi ministri, potrivit unor surse politice. Conform acelorasi surse, una din temele discutate de liderii coalitiei ar fi fost chiar remanierea guvernamentala despre care Dragnea a tot vorbit in ultimele zile, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Radu Popa, fostul consilier al lui Ponta, noul lider al deputatilor lui Fenechiu. Deputatul Radu Popa, fostul consilier al premierului Victor Ponta, a devenit noul lider al PND din Camera Deputatilor, grup desprins din PPDD, dupa ce deputatul Stefan Burlacu a parasit formatiunea si a intrat in randurile formatiunii girate de Traian Basescu, redenumita Miscarea Populara. Popa arata ca este primul deputat independent din istoria Palamentului care devine liderul grupului unui partid. "Astazi, plenul Camerei Deputatilor a luat act de alegerea mea in functia de lider al grupului parlamentar al PND". Sunt primul deputat independent din istoria Parlamentului care devine liderul unui grup parlamentar. Multumesc pentru sustinerea pe care mi-au acordat-o colegii mei, in exclusivitate fosti deputati PPDD alaturi de care sper sa reusim sa redevenim o voce in Parlament", a spus Radu Popa, anuntaAdevarul.

Baronii incompatibili, salvati de Parlament. Primarii si presedintii de consilii judetene vor putea face parte din Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) ale asociatiilor locale, potrivit unui proiect votat, ieri, de Camera Deputatilor. Parlamentarii se grabesc sa schimbe legislatia baronilor locali incompatibili, votand un proiect de lege solicitat de mai multa vreme de alesii care au probleme cu Agentia Nationala de Integritate (ANI). Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege in acest sens, care a fost sprijinit de toate partidele politice, intrunind 274 de voturi "pentru" si cinci abtineri. Actul normativ vizeaza introducerea unei derogari de la prevederile Legii administratiei locale. Pe baza acestei exceptii, primarii si presedintii consiliilor judetene sunt reprezentantii de drept ai comunelor, oraselor si judetelor in AGA ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara. Alesii locali isi pot delega calitatea de membru in AGA, prin dispozitie, informeazaRomania Libera.

Dosarul Presa. Gusa l-a eliminat din schema pe autorul anchetei despre hotiile lui Dragnea. Dupa demersul lui Alex Cautis, care, prin anchetele despre hotiile lui Liviu Dragnea in Teleorman, a adus un plus de vigoare pe scena politica romaneasca, Cozmin Gusa, actionar la Realitatea TV, l-a eliminat din schema pe autorul investigatiilor. Mai mult, Gusa a decis si scoaterea din grila a emisiunii Combat News, moderata chiar de Alex Cautis. Jocuri de putere la Realitatea TV! La propriu! Victima? Un ziarist care si-a facut prea bine treaba: Alex Cautis, autorul unor anchete ce-au scos la iveala porcariile orchestrate de Liviu Dragnea in propriu fief, Teleorman. Decizia actionarului de la Realitatea TV a fost sa-l traga pe tusa pe Cautis, desi jurnalistul sustine ca investigatiile sale despre actualul lider al PSD au adus audiente record (4,8 puncte) in ultimele sase luni pentru Realitatea, scrieEVZ.

Alina Gorghiu: Aducerea in fata justitiei a celor vinovati de mineriada din 1990 reprezinta o reparatie obligatorie. Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca mineriada din 1990 a umbrit inceputurile democratiei, cunoasterea adevarului si aducerea in fata justitiei a celor vinovati fiind reparatii obligatorii intr-un stat de drept, potrivit unui mesaj postat pe pagina personala de Facebook a liderului liberal. "Mineriada din 1990 a umbrit inceputurile democratiei romanesti. Cunoasterea adevarului si aducerea in fata justitiei a celor vinovati pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparatii obligatorii intr-un stat de drept si necesare - fata de oamenii care au suferit atunci, dar si fata de intreg poporul roman. Oricat de tarzie, recunoasterea crimelor indreptate impotriva cetateanului, a partidelor politice si a presei democratice trebuie sa aiba loc intr-o Romanie democratica si europeana", a afirmat Alina Gorghiu in legatura cu dosarul mineriadei si inceperea urmaririi penale a fostului presedinte Ion Iliescu. De asemenea, liderul liberal a aratat ca a aratat ca partidul pe care-l conduce nu s-a indreptat niciodata impotriva unei persoane, ci a luptat impotriva ideilor, doctrinelor, ideologiilor care au cenzurat libertatea, iar evenimentele din 13-15 iunie au fost un exemplu al reactiei impotriva conceptului de libertate, anuntaAdevarul.