Anca Boagiu pierde pozitia de vicepresedinte al Partidului Popularilor Europeni. Prim-vicepresedintele PNL Anca Boagiu a pierdut alegerile din cadrul congresului PPE, nefiind realeasa vicepresedinte al acestei formatiuni europene. Potrivit informatiilor de pe twitter, transmise de PPE, au fost alesi 10 vicepresedinti: David McAllister, Johannes Hahn, Jyrki Katainen, Antonio Tajani, Marianne Thyssen, Jacek Saryusz-Wolski, Kinga Gal, Dara Murphy, Paulo Rangel si Corien Wortmann-Kool. Boagiu a candidat si nu se afla pe aceasta lista. Din informatiile de presa transmise PPE, au fost doar 12 candidati pentru cele zece pozitii de vicepresedinte. Secretar general al PPE a fost reales Antonio Lopez Isturiz, iar presedinte a ramas Joseph Daul, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Lista demnitarilor fortati sa demisioneze. Care au fost declaratiile care i-au costat locul de munca. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Vasile Salaru, a declarat ca demisioneaza din minister, dupa ce a declarat ca elevele ar trebuie sa invete cum "sa mearga frumos, sa fie gazde bune si cum se serveste ceaiul" au infuriat opinia publica. Insa, Salaru nu este singurul demnitar ale carui declaratii l-au costat locul de munca. Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor si fostul ministru de Interne, Radu Stroe, se afla pe lista demnitarilor care au facut declaratii dezastruoase, care au atras critici dure din partea societatii civile si care au culminat cu demisiile lor. Astfel, Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, s-a plans ca programele pentru bolnavii de SIDA primesc mai multi bani decat cultura. Ministrul a demisionat la cererea lui Crin Antonescu, pe atunci presedinte al PNL, anuntaRomania Libera.

Proiect al ministrului Apararii: Primarul care refuza arborarea drapelului isi pierde mandatul. Deputatul PSD Mircea Dusa, ministru al Apararii, a initiat un proiect potrivit caruia mandatul unui primar va inceta de drept, inainte de termen, daca refuza arborarea drapelului national sau purtarea esarfei tricolore la solemnitati, receptii, ceremonii publice si la celebrarea casatoriilor. Ministrul Apararii Mircea Dusa a apreciat, in expunerea de motive a proiectului de modificare a legii statutului alesilor locali, ca, in prezent, nearborarea drapelului national si refuzul primarului de a purta esarfe tricolore sau purtarea unei esarfe de alt model se sanctioneaza cu amenda intre 2.500 si 5.000 lei, dar masura nu este suficienta. Astfel proiectul introduce sanctiunea incetarii mandatului, daca primarul refuza arborarea drapelului national, purtarea esarfei tricolore la solemnitati, receptii, ceremonii publice si la celebrarea casatoriilor, informeazaAdevarul.

Mihai Sturzu il ataca frontal pe Dragnea: Nu este normal ca un partid sa aiba un condamnat presedinte! Prezent in emisiunea EVZ TV, Mihai Sturzu a discutat despre cercetarile reluate in Dosarul Mineriadei din 1990 si rolul jucat de Ion Iliescu, simbol al PSD, partid al carui parlamentar este Sturzu si unde acesta e lider al organizatiei de tineret. "Am vorbit mai devreme cum sunt toti imbarligati dincolo de carnetele de partid. Politica sufera de cateva boli profunde, coruptia este cea mai importanta. Si aceasta gaura neagra a istoriei, care au fost mineriadele, trebuie rezolvata neaparat si sunt de acord. Solutia mea a fost sa ma intorc la valorile stangii. Sunt lucruri in care eu cred. Libertate. Ce libertate mai avem noi chiar in parlament cand unul se ridica si spune un punct de vedere diferit este marginalizat? Echitate. Unde este echitatea cand indiferent de institutii deciziile se iau la restaurant, seara si a doua zi vin si ni se prezinta asa frumos. Si unde e solidaritea de care trebuie sa dam dovada, cand eu am vazut solidaritatea, si va spun cu toata raspunderea, cele mai puternice exercitii de solidaritate le-am vazut cand s-au votat ridicari de imunitate", a spus Sturzu, scrieEVZ.

Deputatul Rizea isi face campanie electorala pe seama copiilor din gradinitele Sectorului 5. Deputatul PSD, Cristian Rizea, candidatul social-democratilor pentru fotoliul de primar al Sectorului 5, a demarat o campanie de spectacole in gradinitele din sector. Rizea a publicat pe contul sau de Facebook fotografii in gradinitele in care a fost prezent. Alaturi de imaginile cu copiii care au participat la spectacolele organizate de echipa deputatului, Rizea a postat urmatorul mesaj: "Joi, 22 octombrie 2015, ora 11:00, am continuat seria de spectacole pentru copiii din sectorul 5. De aceasta data, evenimentul "Cei mici canta pentru pici" a avut loc la gradinita nr. 245 si a fost sustinut, ca de obicei, de talentata trupa "Supercalifragilistic". La eveniment au participat peste 150 de copii, parinti si cadre didactice. Doresc sa multumesc doamnei director si colectivului acestei gradinite care au dat dovada de o mare implicare emotionala pentru educatia acestor copilasi. Sunt extrem de mandru de acesti adevarati dascali pe care ii intalnesc foarte des in vizitele mele din gradinitele, scolile si liceele de pe raza sectorului 5", anuntaRomania Libera.