Ziaristul Dan Turturica a scris pe blogul sau ca secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a organizat vineri o intalnire la sediul PSD cu cativa lideri ai unor organizații de revoluționari din decembrie 1989, care apoi au inceput sa iasa in Piata Universitatii pentru a deturna mitingurile in memoria victimelor din Colectiv. Printre revolutionarii chemati la sediul PSD se numara si Petre Racanel, care l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei in 2014, si alti revolutionari despre care Turturica spune ca au fost in vizita la Moscova in mai 2015, unde i-ar fi cerut bani lui Putin ”pentru o platformă mediatică, un post de televiziune, unul de radio și un site derivat din „Portalul revoluției“.

"De ce s-au întâlnit la sediul partidului, din Bd Kiseleff? Pentru a da protestelor din București un sens favorabil PSD, adică a-l îndrepta spre toți adversarii politici dar și instituționali. Împotriva președintelui Iohannis și a PNL, în special. Și pentru salvarea aliaților cărora li se cere demisia în piață. Victor Ciorbea, așa-zisul avocat al poporului și Laura Georgescu, șefa CNA", mai scrie Turturica.

Cu doi ani mai devreme, Răcănel se număra printre cei ce au acordat trei “diplome de excelență” unor diplomați din cadrul ambasadei Rusiei: Alexander Ciurilin - ambasador, Victor Makovski - atașat militar și Natalia Mujenikova - secretar III. Motivul: constribuția la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Federația Rusă și România.

”Revoluționarii” PSD-ului s-au făcut și ei remarcați pentru apropierea de Kremlin și pentru prețuirea pe care o au față de Putin. Căruia au găsit de cuviință să-i acorde medalia ”Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naționalitate”. La marele eveniment propagandistic organizat de Putin la Moscova, cu ocazia aniversării a „70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei“, a participat și o delegație din România, formată din liderii unor organizații de revoluționari din decembrie 1989. Inițial, era vorba ca din delegație să facă parte și câțiva membri ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război din România, în frunte cu președintele acesteia, gen (r) Badea-Marin Dragnea, însă în ultimul moment aceștia s-au retras „din motive de sănătate“.

Deși în prima fază era vorba de o deplasare centrată pe prezența veteranilor români alături de cei ruși și de alte naționalități, veterani a căror participare la aniversarea a 70 de ani de la încheierea războiului avea o noimă, în final, la Moscova au ajuns doar personajele secundare. În special, reprezentanții unora dintre cei ce au participat la Revoluția din Decembrie 1989, evenimente care nu au o legătură nici cu Al Doilea Război Mondial și, aparent, nici cu Rusia.

Printre ei: Gheorghe Tănăsoiu, fost secretar general al Secretariatului de Stat pentru Revoluționari, Gheorghe Iosif, administratorul site-ului „portalulrevoluției“, Iulia Starcz, vicepreședintele asociației „Veteranii Revoluției Române din Decembrie 1989“, Daniel Iancu, președintele „Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor Revoluției din Decembrie 1989“.

Motivul principal al prezenței acestora la Moscova și care ar fi trebuit să fie și unul dintre motivele deplasării delegației de veterani de război a fost cel despre care am scris cu câteva luni în urmă: decernarea medaliei „Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naționalitate“ lui Vladimir Putin. Ceea ce s-a și întâmplat.”

Cu ocazia acelei deplasări, revoluționarii i-au cerut bani lui Putin ”pentru o platformă mediatică, un post de televiziune, unul de radio și un site derivat din „Portalul revoluției“. Dar vor și finanțare pentru construirea unei biserici care să aibă o „funcție de veghe ortodoxă“, deoarece „prin această funcție se vor depista semnele incipiente ale ereziilor, atacurilor altor religii“. Pentru aceasta, propunerea este ca noua biserică să fie construită în nordul județului Brașov, „în zona de contact dintre populația ortodoxă și cele catolice și reformate“.

Citeste tot articolul pe blogul lui Dan Turturica