Basescu il critica pe ambasadorul SUA: A dat un mesaj destabilizator "M-a surprins ambasadorul SUA, nu cred ca a avut mandat de mesaj pentru ceea ce a spus despre manifestatii. A dat mesaj destabilizator, a zis ca oamenii sa stea in piata. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si Romania destabilizata", a spus fostul presedinte la B1 TV. Ambasadorul SUA Hans Klemm in Romania a declarat, joi, ca ii incurajeaza pe toti romanii "sa ramana implicati in procesul civic", precizand, totodata, ca asteapta "cu nerabdare" sa colaboreze cu presedintele, prim-ministrul interimar si cu guvernul in "domeniile prioritare comune", informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Kelemen Hunor, despre viitorul premier: Gen Ciolos, gen Bogdan Olteanu, care nu intra in competitia politica la anul Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune ca, in viziunea Uniunii, un premier potrivit sa conduca un guvern tehnocrat ar fi de genul lui Dacian Ciolos sau Bogdan Olteanu, o persoana care nu intra, anul viitor, in competitie politica si care sa aiba in spate o cariera solida de alt gen decat politica. El a afirmat ca nominalizarea premierului este atributul presedintelui, iar partidele nu trebuie sa dea impresia ca vor sa ia ceva din atributul presedintelui. "Este atributul si responsabilitatea presedintelui de a veni cu o propunere, cu o nominalizare", a spus Kelemen. El a afirmat ca UDMR se va prezenta la a doua runda de consultari pe care le va convoca seful statului, sperand ca pana saptamana viitoare sa fie un premier propus care sa formeze un nou guvern, scrie Gandul.

Surse de la intalnirea lui Iohannis cu societatea civila. Ce solutii are presedintele pentru noul Guvern: "Am doua variante, ambele proaste" Presedintele Klaus Iohannis le-a spus astazi reprezentantilor societatii civile prezenti la Cotroceni ca nu are o solutie limpede pentru desemnarea unui nou premier. "Presedintele ne-a spus: am doua variante, ambele proaste. Ori stau cu acest Guvern patru luni, apoi declansez alegeri anticipate, ori desemnez acum un premier, dar raman cu acest Parlament inca un an de zile", au spus surse prezente la intalnire, pentru Adevarul. Presedintele Klaus Iohannis le-a promis participantilor ca saptamana viitoare ii va chema din nou, la Palatul Cotroceni pentru a le spune la ce concluzie a ajuns.

Nu demisia lui Ponta a fost marea miza a protestelor Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a realizat un studiu printre 300 de protestarii din Piata Universitatii, pentru a afla ce gandesc participantii la manifestarile stradale. Nici demisia lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 din Capitala, nu i-ar fi facut pe tinerii din Piata Universitatii sa renunte la proteste, 97% dintre protestari ar fi fost in strada chiar daca Piedone ar fi demisionat pe 31 octombrie. 93% dintre cei care ies seara de seara pe strazile Capitalei ar fi participat la proteste, chiar daca Victor Ponta ar fi demisionat a doua zi dupa tragedie. 19% dintre cei care au iesit la proteste sunt nemultumiti de coruptie, 10% de clasa politica, 4% vor schimbarea sistemului, 3% doresc doar 300 de parlamentari, iar 2% cer dizolvarea Parlamentului, anunta EVZ.

51,5% din romani cred ca lucrurile merg in directia gresita 51,5% din populatia Romaniei considera ca in tara noastra lucrurile se indreapta intr-o directie gresita. Doar 35,9% spun ca se indreapta intr-o directie buna (12,7% nonraspunsuri). "Desigur, trebuie tinut cont de faptul ca ancheta noastra s-a incheiat pe 1 noiembrie, deci nu a surprins efectele propriu-zise ale accidentului de la Colectiv si nici dezvoltarile ulterioare (demisia guvernului, protestele de strada). Este de asteptat ca toate aceste circumstante si reflectarea lor mediatica sa accentueze nemultumirea cronica a unei parti semnificative a populatiei", se arata in analiza INSCOP, sconform Adevarul.