PD si PLD au decis ieri infiintarea noii formatiuni politice, Partidul Democrat Liberal, care va fi validat pe 15 decembrie, cand au fost convocate congresele nationale ale celor doua partide.

Democratii au votat rezolutia de fuziune cu 52 de voturi "pentru", doua impotriva si doua "abtineri". Sorin Frunzaverde si unii presedinti de filiale au insistat asupra pastrarii numelui de PD, iar trei filiale liberal- democrate din tara s-au opus categoric desfiintarii PLD.

Cotidianul mentioneaza ca democratii nu sunt deloc incantati de pretentiile PLD, care cer functia de presedinte executiv pentru Theodor Stolojan si sefiile in 10 filiale ale viitorului partid. Insa PD vede o structura de conducere cu un presedinte - in persoana lui Emil Boc - si doi vicepresedinti, unul de la PD si unul de la PLD.

In plus, Cotidianul mentioneaza intalnirea presedintelui Traian Basescu cu cativa lideri PD si PLD la un restaurant din Capitala. De asemenea, se precizeaza ca unii PLD-isti au inceput sa se intoarca la PNL.

Romania libera prezinta afirmatiile lui Stolojan, conform caruia in noul partid componenta liberala va fi bine reprezentata si aparata si insista asupra intoarcerii unor liberal-democrati la PNL.

Evenimentul Zilei reda si opiniile unor analisti politici cu privire la noul partid.