Zgonea o lauda pe Laura Codruta Kovesi: Suntem un model in regiune pentru combaterea coruptiei "Romania a fost si este pentru cooperarea inter-regionala, pentru o contributie importanta in consolidarea climatului de securitate si stabilitate pe continentul european si in zona Marii Negre. In ultimii 25 de ani, democratia noastra a atins un nivel de maturitate, sistemul judiciar, statul de drept sunt respectate in Romania. Astazi suntem un model in regiune pentru protectia minoritatilor nationale, pentru drepturile omului, pentru combaterea coruptiei, pentru consolidarea statului de drept si a institutiilor, pentru a construi romanilor si vecinilor o zona in care sa poata trai in securitate si in prosperitate", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului,

Politic ShowFoto: Colaj foto

in deschiderea celei de-a 46-a Adunari Generale a Cooperarii Economice a Marii Negre

Citeste mai mult: adev.ro/nyfl5r

in deschiderea celei de-a 46-a Adunari Generale a Cooperarii Economice a Marii Negre

Citeste mai mult: adev.ro/nyfl5r

in deschiderea celei de-a 46-a Adunari Generale a Cooperarii Economice a Marii Negre, scrie Adevarul.

Reactia premierului Ciolos dupa ce Iohannis a promulgat legea privind majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu este surprins de decizia presedintelui Klaus Iohannis privind promulgarea legii de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor, subiect discutat cu seful statului luni, si ca masura poate fi aplicata cu mentinerea tintei de deficit de 3%, fara alte taieri. "Nu ma surprinde deloc, am avut o discutie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri si legat de acest subiect si i-am spus ca in calculele pe care le-am facut am inclus si aceasta crestere de 10 la suta si dupa calculele noastre putem ramane in tinta de deficit de 3 la suta cu aceasta crestere", a declarat Ciolos referitor la decizia sefului statului de a promulga legea care prevede majorarea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar cu 25% si a tuturor bugetarilor cu 10%, anunta Gandul.

Cum incearca PNL sa preia Senatul Prim-vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, incearca ca il convinga pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa se alieze cu liberalii, potrivit unor surse din Senat, citate de stiripesurse.ro. "Atanasiu a discutat nu o data, ci de multe ori cu Tariceanu. A mers la biroul lui. L-a rugat sa incerce sa se impace cu PNL, sa gaseasca impreuna o cale sa uite tot ce s-a intamplat. Dar Tariceanu nu vrea, s-a chinuit peste un an de zile sa faca un partid, acum a fost primit in ALDE. Plus ca nu stii cu cine sa vorbesti in PNL, unii sunt cu Iohannis, unii sunt cu Basescu, unii sunt cu fostul PNL, n-au o directie, nu poti sa te aventurezi in asa ceva. La discutii cu Tariceanu a mers, cel putin o data, si Ludovic Orban alaturi de Atanasiu", spun sursele citate de stirirpesurse.ro, conform Romania Libera.

Europarlamentarii romani povestesc teroarea de la Bruxelles: "Sambata, orasul a fost mort" In urma cu o sapamana, Belgia a ridicat la maxim nivelul sau de alerta terorista pentru capitala Bruxelles din cauza unui risc de atentat cu arme si explozibili in mai multe locuri. Metroul, scolile si centrele comerciale au fost inchise zile la rand. De miercuri, lucrurile au inceput sa o ia pe un fagas normal. O parte din statiile de metrou au fost deschise, elevii si studentii s-au intors la cursuri. Cativa dintre europarlamentarii romani s-au aflat la Bruxelles in acele zile. Printre ei, europarlamentarul Miscarii Populare, Siegfried Muresan, care a povestit, pentru EVZ, ca era o atmosfera incarcata in capitala Belgiei. "Sambata, orasul a fost mort. Au existat tentative de terorism ca la Paris pentru centrele comerciale si mijloacele de transport in comun. Acesta este motivul pentru care au inchis magazinele si metroul", a povestit Muresan.

Interzis de UE, acceptat de România. Cum va ajunge preşedintele Parlamentului rus să vorbească mâine la Bucureşti. Explicaţiile MAE Parlamentului rus sa vorbeasca maine la Bucuresti. Explicatiile MAE Presedintele Dumei ruse Serghei Nariskin se va afla maine, la Bucuresti, unde va participa la un eveniment gazduit de Senatul Romaniei, desi liderul rus se afla pe lista demnitarilor ce au interdictie de intrare in UE. Ministerul Afacerilor Externe arata ca apartenenta Federatiei Ruse la Adunarea Cooperarii Economice la Marea Neagra este mai importanta decat interdictia impusa de UE. "Decizia Senatului Romaniei de a adresa invitatia de participare presedintelui Dumei de Stat a Federatiei Ruse, Sergey Naryshkin, la cea de-a 46-a sesiune a Adunarii Generale a Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre a avut in vedere faptul ca Romania are o obligatie de drept international de a permite intrarea pe teritoriul sau a celor care, in temeiul unui acord multilateral, se bucura de privilegii si imunitati.", scrie in raspunsul MAE, redat de Adevarul.