Dan Marin Stefanel: "Am fost schimbat din functie pe considerente politice". Dan Marin Stefanel, fostul primar general interimar al Capitalei, a depus plangere administrativa atat la Consiliul General al Capitalei, cat si la Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, prin care solicita revocarea in tot a Hotararii nr.195/24.11.2015, prin care s-a dispus schimbarea acestuia din functia de viceprimar al Bucurestiului, cu atributiile functiei de Primar al Capitalei. Iata ce se arata in actul depus de la Tribunalul Bucuresti:"Schimbarea mea din functie este o masura abuziva, luata din considerente politice. Cat am fost primar general am rezolvat probleme urgente legate de furnizarea agentului termic in Bucuresti, fiind de notorietate comunicatele date de RADET, pentru intreruperea furnizarii agentului termic, din cauza neachitarii datoriilor catre ELCEN. Am urmarit ca toate contractele aflate in derulare la Municipiul Bucuresti, sa fie postate pe site-ul PMB si am rezolvat probleme urgente privind santierele din Bucuresti. Dovada sustinerii mele o constituie faptul ca imediat dupa ce am fost schimbat din functia de viceprimar, conducerea RADET a declarat public ca nu exista nici un fel de probleme urgente la nivelul acestei institutii", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alina Gorghiu: Liberalii au capacitatea de a renunta la egoism. PNL nu se urca pe cadavre pentru a ajunge la guvernare. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, luni seara, intr-un interviu acordat postului Antena 3, despre ultimele schimbari politice din formatiunea liberala, criteriile de integritate recent adoptate la Consiliul National, dar si despre alegerile din 2016. Despre clasa politica: E un an care nu a inceput si nu s-a terminat bine pentru clasa politica din Romania. Au fost miscari, au fost critici in care s-a vorbit despre aceasta clasa politica. Eu vorbesc din perspectiva acelor oameni care vor sa puna nu doar pe hartie proiectul de tara. Am vazut o multime d eoameni care cer, mie, dar si PSD-lui, reformarea, schimbarea. Noi, ca cel mai mare partid din Romania, receptam acest mesaj. Vorbim de tineri, dar ar fi incorect. Trebuie sa tinem cont si de reprezentarea politica a femeilor. Avem doar 11% femei parlamentar, doar 3% de femei primar. Daca ne gandim la situatia demografica, avem 52% femei. Interal inAdevarul.

Joaca de-a integritatea. Marile partide – PSD și PNL – au luat act de visul “străzii” de a avea o clasă politică dacă nu nouă, cel puțin curată. Manifestațiile de după tragedia de la clubul Colectiv au acutizat presiunea de pe umerii bine acoperiți cu stofa costumelor de firmă. Liderii partidelor, cu riscul de a-și șifona ținutele, și-au suflecat mânecile, și-au ascuțit creioanele și au atacat puternic tema integrității. Ca să nu treacă neobservată, au tratat-o în cele mai înalte foruri de conducere și au mediatizat-o ca atare, în așa fel încât “strada” să vadă cât mai bine preocuparea pentru principiile campaniei de deratizare. Nu poate nimeni nega faptul că era nevoie de o asemenea operațiune. Chiar și fără presiunea publică, incursiunile tot mai dese ale DNA în lumea politică ar fi dus, mai devreme sau mai târziu, spre o astfel de decizie. Ca trase la indigo, programele de integritate ale celor două mari distribuții politice tratează cam aceleași boli: lustraţia, traseismul, nepotismul, contractele cu statul, problemele penale, falsul în declaraţii, incompatibilitatea sau conflictul de interese. Nevoie de tratament au și politicienii care au datorii la bugetul de stat sau care au plagiat, informeazaRomania Libera.

Cum se prefac alesii ca se amendeaza. Camera Deputatilor cheltuie, lunar, cu un deputat, aproximativ 20.000 de lei. Daca lipseste nemotivat de la serviciu, parlamentarul este sanctionat cu 100 de lei pe zi. Un deputat este platit lunar cu 4.500 de lei net. Cei care au functii de conducere in comisii sau fac parte din conducerea Camerei incaseaza si 5.000 de lei. Pe langa acesti bani, Camera Deputatilor mai scoate din buzunar, pentru fiecare ales, in fiecare luna, inca aproximativ 10.000 de lei. Acesti bani sunt folositi pentru plata personalului si intretinerea cabinetului parlamentar. Nu mai vorbim de cazare, transport si telefon, care inseamna alti 5.000 de lei. Daca impartim indemnizatia neta incasata de un deputat la 20 de zile lucrate, reiese, urmare a unui calcul simplu, ca acesta este platit cu 225 de lei pe zi. Fara a pune la socoteala cei 10.000 de lei amintiti mai sus, scrieEVZ.

Elena Udrea: Imi asum o parte din vina pentru noile coduri penale. Au numeroase prevederi neconstitutionale. Deputatul Elena Udrea a afirmat, luni, la iesirea din sala de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, faptul ca ca isi asuma o parte din vina pentru numeroasele articole declarate neconstitutionale din noile coduri penal si de procedura penala, ca membru al Guvernului si apoi al Parlamentului, aratand ca si in cazul prevederilor privind stabilirea cautiunii exista vicii. Elena Udrea a fost prezenta ICCJ unde s-a judecat plangerea acesteia fata de controlul judiciar pe cautiune dispus de DNA, in dosarul in care deputatul este acuzata ca ar fi finantat in campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la Bogdan Buzaianu. La iesirea din sala de judecata Elena Udrea a mentionat faptul ca isi asuma o parte din vina pentru modul in care au fost concepute noile coduri penale, aratand ca pana la acest moment Curtea Constitutionala a Romaniei a dat aproximativ 30 de decizii de neconstitutionalitate a unor articole, anuntaAdevarul.